2013.02.22

Hajtrend 2013: Az "Undercut" fazon

HeStyle | 2013.02.22 14:05 | 6 hozzászólás


Néhány napja indítottuk új rovatunkat, melynek első részében a "Don Draper" stílusról írtunk és amely számunkra is meglepően nagy sikert aratott. Ezért nem is kétséges, hogy folytatjuk az egyes hajtrendeket bemutató rovatunkat, melyben ezúttal az "Undercut" fazont mutatjuk be.

A "Don Draper" stílushoz hasonlóan ez a hajviselet is már hódít egy ideje, de ha össze kéne hasonlítani a kettőt, akkor mindenképpen az "Undercut" vezetne toronymagasan. Ez az a hajviselet ugyanis, ami már legalább két éve hatalmas népszerűségnek örvend Magyarországon is és nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre nem akar kimenni a divatból: 2012 után, a legnépszerűbb férfi hajtrend várományosa idén is. A fazont nehéz egyetlen stílusba bekategorizálni, hiszen számos változata létezik. Van amikor oldalt és hátul nagyon felnyírják a hajat, van amikor kevésbé és persze a felső résszel is sokan "játszanak": sokan hosszúra megnövesztik, hogy minél nagyobb legyen a kontraszt, a kevésbé bátrak pedig csak módjával hagyják megnőni a felső hajrészt. A végső simításoknál is több lehetőség akad, hiszen lehet hátra és oldalra fésülni, vagy akár kicsit kócosabbra is formázni. Egy azonban biztos pont a fazonnál: A lényeg a kontraszt és az "alányírás", ennél a stílusú hajviseletnél nincs (vagy nagyon minimális) az átmenet a felső és oldalsó/hátsó részek között.

A formázásához szükség lehet hajszárítóra és körkefére,
amivel beállítjuk a kívánt pozícióba a felső részt,
 majd végül wax-al és hajlakkal érdemes fixálni.

HAIR_0.png

Most következő összeállításunkban tehát az "Undercut" fazoné a főszerep, mely
Magyarországon is rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Lehet, hogy sokaknak
már kezd elegük lenni abból, hogy a fiatalok nem elhanyagolható hányadának ilyen
fazonra van vágva a haja, de számukra van egy rossz hírünk:
Az "Undercut" 2013-ban is divat lesz...

hair_1.png

hair_2.png

HAIR_4.png

hair_5.png

hair_3.png

HAIR_00.jpg

HAIR_6.png




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr225098397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perry 2013.02.22. 19:29:53

No, a Gengszterkorzóban mindenkinek ilyen haja van... ugye a férfi divat hőskora. Persze Darmodyé a legkontrasztosabb!

mudpach 2013.02.23. 09:24:56

köszi a tippet, pont ilyet látnék szívesen az Uramon!

andrisfekete 2013.02.23. 15:14:39

Budapesten tudtok ajánlani olyan fodrászt, aki igényesen és elérhető áron csinál mondjuk egy ilyen frizurát? Vidéki vagyok, fél éve élek Pesten, de eddig mindig itthon vágattam a megszokott fodrászomnál, amikor hazajöttem, csak most már szeretnék kényelmesebb megoldást.

attilka87 2013.02.23. 19:29:15

Ha oldalt nem fokozatosan van vágva, akkor nem nagy cucc a fodrász számára se. Én akkor vágattam oldalt és hátul egyenletesen rövidre, mikor felül kb 15 centisre nőtt meg. Tovább nem érdemes növeszteni, mivel akkor olyan semmilyen. Pedig baromi sűrű hajam van. Szvsz akkor jó ez a stílus, ha nem hátra, hanem kissé oldalra van "nyalva".

geucsa 2013.02.25. 10:37:06

@andrisfekete: Hajpresszó. Például Pocsai Julia egy szuper fodrász ott. hajpresszo.hu/elerhetoseg

Szőke hajas · http://szokehaj.blogspot.com/ 2014.04.07. 18:18:06

A kicsit szőkés 30-40 évek beli divat kezd visszaténferegni...
süti beállítások módosítása