2013.02.19

Hajtrend 2013: A "Don Draper" stílus

HeStyle | 2013.02.19 16:25 | 5 hozzászólás


Mostanában egyre több levelet kapunk Tőletek, amelyben arra kértek minket, hogy a divaton túl, foglalkozzunk kicsit többet a férfi szépségápolással is, ezek között pedig az egyes hajtrendekkel.

Kéréseteket teljesítve egy új cikksorozatot indítunk, amelyben a 2013-as év népszerű, vagy legalábbis annak ígérkező hajtrendjeit mutatjuk majd be. Az első ilyen az egy ideje már nagy sikernek örvendő és az előrejelzések szerint 2013-ban is hajvágási trendnek számító, sokak által "Don Draper stílusnak" nevezett fazon. Ezt a nevet a Magyarországon is népszerű Mad Men (Reklámőrültek) című sorozat főszereplője, Don Draper ihlette, akit Jon Hamm alakít. A sorozat a 60-as években játszódik és Donald Draper egy igazán jóvágású férfit alakít benne. A fazon, amit a képernyőn is visel azonban nem csak a 60-as évekre jellemző, hiszen már az 1920-as években is sokan hordták így a hajukat.

Jellemző rá, hogy oldalt és hátul rövidebb, míg felül kissé hosszabb a haj, amit precízen oldalra fésülnek, majd zselével vagy wax-al rögzítik. A zselé népszerűbb, mert a stílusra jellemző a "vizes hatás", amit ezzel a hajformázóval lényegesen könnyebb elérni. Míg egykoron ez a hajviselet inkább az idősebb, konzervatív stílusú férfiak kedvence volt, addig manapság ez már az egészen fiatalabb korosztálynál is nagy sikernek örvend. A stílusnak létezik ennél egy még fiatalosabb, "vadócabb" változata is, amikor oldalt és hátul sokkal vágják (vagy géppel felnyírják) a hajat, felül pedig még jobban megnövesztik, melynek végeredménye egy lényegesen kontrasztosabb,  modernebb viselet. Ezzel a hajtrenddel a következő részben foglalkozunk majd.

haj_0.png


Most következő összeállításunkban tehát a Don Draper stílusé a főszerep, amely kicsit klasszikus,
kicsit dandy-s és kicsit modern is egyben. Az viszont egyértelmű, hogy ez a 2013-as év egyik
legnépszerűbbnek várt és vélt hajtrendje, melyet a sztárok közül is egyre többen hordanak előszeretettel. 

haj_1.png

haj_2.png

haj_4.png

HAJ_5.png

haj_3.png




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr855087159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2013.02.19. 19:25:39

A stílusnak létezik ennél egy még fiatalosabb, "vadócabb" változata is, amikor oldalt és hátul sokkal vágják (vagy géppel felnyírják) a hajat, felül pedig még jobban megnövesztik, melynek végeredménye egy lényegesen kontrasztosabb, modernebb viselet. Ezzel a hajtrenddel a következő részben foglalkozunk majd.

a belvárosi éjszakában minden 3. srác ilyen hajat hord jelenleg, igazából tökegyformák tőle, persze mind egyéniség, mert iphoneja van. amúgy jó lesz ez, kíváncsian várom a többi írást a témában.

Azeroth87 2013.02.20. 14:39:44

Tetszik a stílus, abban az esetben, ha nem ilyen kis 60 kilós nyápic hülyegyerekek viselik. Bechamnak pl. jól áll.

karnak 2013.02.21. 02:15:54

bechame mas, nekem olyasmi volt par eve, az matt hatasu es nem oldalt van elvalasztva, olyasmi mint gabriel macht-e a suitsban.

karnak 2013.02.21. 02:17:23

@karnak: * jav : termeszetesen oldalt van elvalasztva, csak nem oldalra van fesulve hanem atlosan.

a tobbi reszt jol irtam:)

geucsa 2013.02.21. 15:12:07

Tetszik a témabővítés.
Kedden vágattam ilyen hajat, de nem a cikk hatására, hanem mindig a fodrászra bízom. Ő Aradi Balázst (Barátok közt) vette mintának. :) Kicsit Ákosos lett.
Ha meg jobban a homlokomba fésülöm, akkor Hitler jut eszembe. Szóval jól variálható, tetszetős, trendi frizura.
Ja és ettől nem érzem magam tömegembernek és iphone-om sincs. A Samsung Galaxy-t preferálom. :)
süti beállítások módosítása