2017.12.26

MIT ÁRUL EL RÓLAD A CIPŐ AMIT VISELSZ? GARDRÓB-CHECK, CIPŐK AMIVEL MINDEN FÉRFINAK RENDELKEZNIE KELL

RekaLukacs | 2017.12.26 10:49 | 14 hozzászólás


Már évszázadok óta tudjuk, hogy egy férfi cipője nagyon sokat elmond a jelleméről. Amellett, hogy ápolni kell és mindig tisztán tartani maga a választás is sokatmondó. Sok nő először a cipőt nézi meg a férfiakon. Ebből a cikkből megtudhatjátok, hogy mit is árul el rólad a cipőd és melyek azok az alapdarabok amelyek nem hiányozhatnak a gardróbodból.

Biztosan sokszor feltettétek már a kérdést magatoknak: „Hány cipőre is lenne igazán szükségem”?

Ezt egy pontos számban nem lehet meghatározni, de az biztos, hogy néhány esetre biztosan fel kell készítened a cipős szekrényed. Egy pár biztosan kell a munkába járáshoz, egy a sportoláshoz, egy amiben tengerparton sétálgatsz, egy amiben elegáns helyekre mész, egy kényelmes darab, amiben leugrassz a boltba vagy épp kutyát sétáltatni, egy a hideg időkre, egy a meleg nyári napokra és még sorolhatnám akár a végtelenségig.

Ha a cipőboltba lépve úgy érzed, hogy teljesen tanácstalan vagy és elveszel a cipő rengetegben, ne csüggedj. Mi elvégeztük helyetted a „lábmunkát” és összeállítottunk neked egy egyszerű és bomba biztos listát arról a 4 cipőről, amire 100% hogy szükséged lesz.
Lábakat fel és olvass tovább.

Egy pár öltöny cipő biztosan nem hiányozhat

Egy pár elegáns fekete vagy barna bőr cipő a legfontosabb alapdarabja minden gentleman ruhatárjának.  Ha épp egy formális eseményre mész vagy akár egy kimenős estét tartotok a barátaiddal egy ilyen cipő mindenhol megállja a helyét. Fontos, a színválasztás attól függ hogy milyen színű öltöny lóg otthon a ruhásszekrényedben.

Tipp: Egy sötétkék öltöny tökéletesen passzol egy barna bőr cipőhöz vagy akár feketéhez. Míg a fekete öltönyhöz inkább fekete cipőt válassz. Feldobhatod a szetted egy különleges mintás/színes bokazoknival. Bátran vállalj be merészebb zoknikat is ez most az új divatőrület.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hétköznapi vászoncipő/tornacipő

Most hogy megvan a tökéletes cipőd az elegánsabb alkalmakra, át is térhetünk a kényelemre. Szerencsére nem minden alkalom követeli meg a bőrcipőt. A mai divat már olyan szabadszellemű, hogy sok esetben egy jól kiválasztott tornacipő, jól nézhet ki akár egy öltönyhöz is ha a sportosan elegáns külső a cél.

Hot tipp: A vászoncipődhöz inkább titokzoknit húzz. Nyugodtan mutasd meg a bokát, hiszed vagy nem, sok nő megőrül értük.

Sport és futócipő

Még ha nem is vagy az edzőtermek ördöge és nem edzel 5x egy héten, akkor is minimum egy pár sportcipő alapdarab számodra is. Gondoltok egyet a családdal vagy barátokkal és felmentek a hegyekbe kirándulni, vagy akár piknikezni mentek egy kényelmes strapabíró sportcipő a tökéletes választás a mozgással egybekötött programokra.  Senki nem szeretne feltört sarokkal gyalogolni.

Hot tipp: Akármilyen, kényelmesek ezek a cipők a sporton és a szabadtéri programokon kívül ne viseljétek őket. Bízz bennünk, sportcipőt viselni egy romantikus vacsorán a barátnőddel nem jó választás.

Egy pár bakancs

Ősszel és télen egy meleg bakancs a legjobb barátod. Nem csak megvéd a hidegtől, de nagyon jól is néz ki. Kényelmesek, béleltek és nagyon férfiasak.  A boltokban rengeteg stílus közül válogathattok.

Most hogy feltöltöttük a cipős szekrényed nincs más dolgod, mint megtölteni a naptárad izgalmas programokkal. A cipőid alig várják, hogy hordd őket.

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3013506875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.12.27. 09:09:40

Mindig túracipőben járok, ez mit árul el azon túl, hogy utálom, ha az új cipő feltöri a lábam? :D

2017.12.27. 09:18:04

@Bicepsz Elek: :D Na ja... öltönyt 20+ éve nem hordtam. Mindigis utáltam... :D
Bár az utolsó képen látható bakancs már belefér az ízlésvilágomba. ;)

The reaper 2017.12.27. 09:26:57

Még egy dolog, ami nem hiányozhat az igényes férfi ruhatárából: ZOKNI! Mert hogy mezítlábra cipőt felvenni még mindig nem menő.

Bellagio 2017.12.27. 12:41:24

Az Index olvasokozonsege a hetkoznap is Merrell turacipot hordo reteg, ami meg is latszik a hozzaszolasokon :)

J. Mutzenbacher 2017.12.27. 13:17:11

@Paprikajancsi007: hogy látens homi vagy, mivel rákattintottál egy cipőkről szóló cikkre és még kommentelték is, holott állítólag nem érdekel a téma.

DirtyHarry 2017.12.27. 13:22:35

@xálfegyver: azt hogy egy cipőd van és valószínűleg évek óta nem vettél új cipőt :D

CSM csizo 2017.12.27. 13:29:20

Állítólag: nem a ruha teszi az embert.
Nagyon jó, ha pontos és jó jellemleírást adsz, egy emberről, az általa hordott cipőre pillantva. Biztosan úgy van, elhiszem.
Bellagioval karöltve járjatok leszegett fejjel az emberek cipőit fürkészve, rengeteg dolgot megtudtok a világról és az emberekről és legalább 2 ember tuti nézi ki milyen cipőt hord.
Remélem, ennyi lesz életetek legnagyobb problémája, hogy a sárga-fekete lakkcipőt, vagy a piros-lila bojtos mamuszt vegyétek fel, míg elugrotok a pedikűröshöz.
Mer a meztélláb még többet elárul rólad, mint a cipellőd. :)

Burgermeister 2017.12.27. 16:20:38

@CSM csizo: az mire vall ha vki 2-3 mérettel nagyobb cipőt hord?

Nincsis 2017.12.27. 19:20:51

"Always buy a good pair of shoes and a good bed as if you aren't in one you are in the other" - Mary Winifred Gloria Hunniford

motoroskonyhaja 2017.12.28. 16:31:46

Most jutottam csak el a posztig. Majdnem egyetértünk :) A munkámból eredően én a napjaim 80%-át öltönyben töltöm. (Nem kell semmi extrára gondolni, jelenleg Carl Gross és Digel (a Power Suit az új, hétköznapi nagy kedvenc) amiben járok.) Amiben nem értek egyet, az az "egy pár" cipő. Azért -szerintem- minimum 4-5 pár öltönycipőnek illik lenni egy olyan embernek, aki öltönyben végzi a munkáját. Most nem kezdem el sorolni, hogy tisztítás, utána a cipő be is tudja szívni az ápolóanyagot, hadd tudjon kiszáradni az a szerencsétlen cipő a napi 12-14 óra munka után, nem mindegy milyen színű és anyagú öltönyhöz mit vesz fel az ember stb. Én -sok itt kommentelővel ellentétben- mindig megnézem a másik férfi cipőjét is, és nem a formájára, kinézetére gondolok csak, hanem az ápoltságára is. Hétköznapi viseletként öltönyhöz vagy Digel, vagy Firetrap, vagy Ben Shermant hordok. És itt jön a következő különbség: többször is írtam: hétköznap. Egy alkalom vagy ünnep egészen más, ott az öltözék (a cipőt is beleértve) is ünnepibb, minőségibb kell legyen - megintcsak szerintem.
A hétköznapi cipőt én vegyítem a túracipővel, nyáron szellősebb boka(sport)cipővel, télen pedig egy bakancs-szerű túracipővel (pl. Karrimor Aspen). ÉS van egy nagy kedvencem, amit nem írtál: a szandál. Persze zokni nélkül :) :) :)
Még egy adalék: Lehet, hogy trendi, de röhejes is egyben, ha a cipőhöz titokzoknit húz valaki (vagy azt sem, Londonban általában mezítlábra húzzák az emberek a cipőt, +2 fok környékén is.) Biztos megőrülnek érte a nők, legyen, én amúgy is az eleganciában hiszek, és nem a divatban ;

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2017.12.28. 20:41:51

@motoroskonyhaja: Nagyon szépen köszönjük a hozzászólást. Nagyon örülünk , hogy ennyire odafigyel a cipőre, reméljük továbbiakban is megmarad ez a jó szokása. Szép napot! Üdv HeStyle!
süti beállítások módosítása