2018.01.10

Kabátok minden mennyiségben

Bárány Bettina | 2018.01.10 10:57 | Szólj hozzá!


A tél elengedhetetlen kelléke a kabát, amellyel sokan nem igazán tudnak mit kezdeni. Vagy túl bő, nem illeszkedik rendesen az alakunkhoz, vagy bizonyos helyeken túl szűk, ráadásul mindent eltakar. Pedig a hideg ellen muszáj védekeznünk, és ha megtaláljuk a tökéletes darabot, az nagyon jól tud öltöztetni bennünket. De nézzük, honnan is indul a kabát története.

Képtalálat a következőre: „man stylish coat”

A régi korokban is hordtak a férfiak olyan felsőrészeket, amelyek vastagabb anyagból, béléssel készültek, és az ország több pontján máshogy nevezték. Csallóközben dokány, Vas megyében mexikaner, Baranya megyében spencer, és így tovább. Az első, mai értelemben is kabátnak vehető ruhadarab előfordulása 1751-ből való, a divatban pedig a XIX. században jelent meg, ekkor már fontos részét képezte a férfiak téli és ünnepi öltözködésének.

Kapcsolódó kép

Ennek is – mint eddig szinte kivétel nélkül minden ruhadarabnak – számos változata van, ezért megint csak mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

Kezdjük a legfontosabbal, ami egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhat – a szövetkabát. 2017 telén a karcsúsított, rövidállású kabátok vannak divatban, amelyek egyszerű, letisztult formát és színvilágot tükröznek. Színek tekintetében az örök klasszikus fekete, a kék, a kicsit extrémebb olívazöld és bézs árnyalatok kerülnek előtérbe. Ha pedig nem szeretitek a túlzott egyszerűséget, akkor övekkel, vállpántokkal, a galléron elhelyezett műbőr elemekkel vagy az ujjakon megjelenő applikációkkal tükrözhetitek az egyéniségeteket – persze mindezt csak mértékkel tegyétek, hiszen tudjátok, a kevesebb néha több.

   Mens Fashion and Style- Cream Top Coat

A dzsekiket a szezon mindentudó darabjainak is nevezik. A bélést jól nézzétek meg, hogy minél melegebb legyen, de ma már nem csak az időjárás ellen nyújt védelmet, hanem a divatosságot is szolgálja. Ráadásul a tervezők itt is igyekeznek szakítani a hagyományokkal és az egyszerűséggel különböző zsebformák, levehető kapucnik és műszőrme gallérok segítségével. És hogy mi a helyzet a színekkel? Nos, a klasszikus árnyalatok, mint a fekete, a kék minden árnyalata és a szürke biztosan jó választások, aki pedig feltűnő szeretne lenni, az beruházhat egy piros vagy sárga színű darabra is.

      Fairsted Blouson - Navy Down JacketsPárnázott dzseki | H&M

                    Képtalálat a következőre: „yellow men coat”

Az átmeneti időszakokban a legkedveltebb választás a bőrdzseki, ami sportos, vagány, lezser külsőt kölcsönöz. Ezekből is akadnak téli változatok, amik béleltebbek, de ha nem akartok megfázni, maradjatok a vastagabb anyagoknál. Itt is inkább a rövidebb fazonok a divatosak, amennyiben vintage, motoros, cipzáras változatot visztek haza, még olyan külsőt is imitálhattok vele, mintha az aszfalt királyai lennétek. De gondoltak azokra is, akik még ilyenkor is szeretnének kicsit elegánsabbak maradni, ezért egyes kabátok speciális zsebmegoldásokkal, gallérbetétekkel, steppelt változatokkal vannak felruházva. A bőrdzseki is alapdarab, egy barnával vagy feketével semmiképpen sem lőhettek mellé.



Ha tetszett nektek a cikkünk , ne felejtsetek el követni Facebookon , hogy ne maradjatok le az újabb tartalmainkról!
https://www.facebook.com/hestyle/

   Kapcsolódó képKéptalálat a következőre: „férfi bőrdzseki”

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4813468943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása