2018.01.02

Hajtrend 2018 - az undercut stílus

Kahn Katalin | 2018.01.02 10:04 | 1 hozzászólás


Az undercut történelmét tekintve, régebben a gazdag polgárok kedvenc frizurája volt, és csak annak lehetett ilyen haja, aki meg tudott fizetni egy minőségi borbélyt. Mára már a harcos szellemű férfiak védjegye, amely rendkívül sok verzióban kivitelezhető. 

undercut-slicked-back-beard-_1.jpg

Néhányan úgy tartják, hogy a vikingekhez vezethető vissza az undercut hajviselet, ugyanis azt biztosra tudhatjuk, hogy a hajukat felül hosszúra hagyták, a tarkójukat és a nyakukat pedig leborotválták. Azonban ennek a hajviseletnek a tényleges elterjedése az 1900-as évekre tehető, amikor az európai és az amerikai hadseregben stratégiai és kényelmi szempontból is mindenki ilyen hajat vágatott magának. A felnyírt (undercut) stílus nem csak a hadsereg köreiben terjedt el, hanem a tehetősebb polgárok státuszszimbólumát jelentette, a későbbiekben pedig már az utcai bandáknál is ez volt a legmenőbb hajviselet.

Az undercut pontos meghatározása a fodrásznyelvben annyit jelenti, hogy az oldalsó és a felső hajterület között nincs fokozatos átmentet, hanem a hosszkülönbség hirtelen megváltozásával, egy masszív kontraszt jön létre. Ma már a felnyírt frizurák géppel készülnek, azonban a 20. században ollóval vágták a borbélyok ezt a fazont.

slickedback.jpg

Ha slicked back undercut formát szeretnél, akkor a hajhossz minimum 10 centis kell legyen.

beardundercut.jpg

Ha a középhosszú undercut és szakáll mellett döntesz, akkor oldalt egyenletesen rövidre húzzák fel a hajad, majd a tövét 6-8 centire emelik. (Ennél a fazonnál a csajod is bármikor tud a hosszon szépítgetni.)

assymetric.jpg

Az aszimmetrikus style vágásakor a fodrász szándékosan szabálytalanul vágja le a tincseket, az egyik oldalon rövidebbre vágja, a másik oldalon meg hosszabbra. 

vikingundercut.jpg

És ha a harcias felnyírást választod, akkor a man bun undercut stílussal annyira vagány leszel, hogy egy viking is megirigyelhetné a séródat. Van aki nullásra szedi oldalt, hogy még vadítóbb legyen, de azért nem kötelező, lehet egy kis hajat hagyni (úgyis megnő, de ha zavar magadnak is leszedheted hetente). 

Egyéb undercut inspirációk:

szakallascut.jpg

e2094adec53d90add0c9ff7b11502211--undercut-hairstyles-mens-haircuts.jpg

mens-curly-hairstyles-2012_30.jpg

24a4fb9a4d3e8acf254b30ccda75a48e--men-beard-beard-fade.jpg

bslesiuciaa6uds_1.jpg

classic-undercut-2_1.jpg

 

A folytatás nemsokára következik még több izgalmas hajtrenddel! Inspirálódjatok velünk Ti is!

Első részünket itt olvashatjátok! 
http://hestyle.blog.hu/2017/12/13/hajtrend_2017_2018

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3913453209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

- duplagondol 2018.01.03. 22:20:50

A kérdésem az: vajon a tar, kopasz fejről igen gyakran nem a 'harcos férfi' alakja ugrik be? Vagy nem úgy volt -e az régen a germánoknál, hogy a minél hosszabb haj jelezte az illető erejét, az alkalmasságát a vezéri szerepre? Miközben a rockerek sem a mimóza lelkük kidomborítása miatt növesztik?
süti beállítások módosítása