2018.01.28

Kiegészítők, nem csak télire



A következőkben felsorolásra kerülő ruhadarabokat általában hideg idő esetén hordjuk, hiszen tökéletes védelmet nyújtanak a szeles és fagyos időjárás ellen. Jöjjenek hát a „tél biztos” darabok!

Az első a sorban a sapka, amit nem csak télen lehet hordani! Története az ókorig nyúl vissza, bizonyos alkalmakkor már a görögök és a rómaiak is viselték. Leghamarabb a X. századi Németországban kezdett el terjedni, ezt követte Franciaország, Hollandia, Svájc és az egész világ. Annyi formában készítették és annyit változott az évszázadok során, hogy azt bizony nagyon hosszú lenne felsorolni.

Ezért inkább koncentráljunk a jelenre, és hogy ma mi számít divatosnak! Természetesen decembertől februárig mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy béléssel ellátott, jó meleg sapkát vásároljatok magatoknak – kötött anyagok, letisztult színek, egyszerű minták, esetleg egy bojt, de ennél több nem feltétlenül kell. Aztán ott vannak az elegánsabb kalapok, amikben nem csak a nők, de a férfiak is elegánsak tudnak lenni. Több színben, méretben, formában is elérhetőek, bátran próbáljátok ki! Ráadásul ha nyáron szeretnétek hordani ilyen stílusú kalapot, akkor ott a szalmakalap is.

És a nagy divatmárkáknak – mint a Chanel és a Gucci – köszönhetően a baseball sapka is újra divatban van! Legyen az sportos, márkás, felirat nélküli, mind sportos külsőt kölcsönöz viselőjének. 

Képtalálat a következőre: „men hat trend 2017”

      Képtalálat a következőre: „men hat trend 2017”Kapcsolódó kép

A következő fontos kiegészítő a sál, ami egész évben a gardrób mélyén lapul egészen addig, amíg be nem köszönt a rosszabb idő. Kezdetben a rómaiak az övükön hordtak egy rongyot, amivel izzadás esetén megtörölték az arcukat. Később a hadi megkülönböztetés eszközéül szolgált. Divatos kiegészítő gyanánt azonban csak az 1800-as években jelent meg, elsőként a Hermes márka tervezett selyemsálakat, később már műselyemből is készült, ami már olcsóbbnak számított.

Az igazi áttörés a XX. században következett be, amikor már számtalan szín, anyag, minta színesítette a repertoárt. Népszerűsége az egyszerűségben rejlik, a lehetőségek tárháza olyan nagy, hogy bárki be tudja illeszteni a stílusába. A férfiak esetében az a szerencsésebb, ha a szín beleolvad az összképbe, nem emelkedik ki a többi ruhadarab közül. Ha a sapkával összeillik, az egy igazán jó választás. Ráadásul azzal is variálhatod, ha különbözőképpen kötöd meg vagy csak lazán a nyakad köré tekered. Akit érdekel a téma és van ideje, az számtalan videót találhat az interneten, amelyekben különböző megoldásokat kínálnak ennek megoldására.
Képtalálat a következőre: „man scarf trend”          Képtalálat a következőre: „man scarf trend”Képtalálat a következőre: „man scarf trend”

A szél nem csak az arcunkat szárítja ki, de a kezünket is, ezért bizony nem árt beszerezni legalább egy pár keszyűt. Ennek történetéhez is az ókorig kell visszamennünk, ahol az egyujjashoz hasonló darabokat hordtak, de ez is inkább a perzsákra volt jellemző, és nem tekinthető rendszeresnek a viselése. A középkorban a főpapok hordták, mert a hatalom és a méltóság egyik jelképévé vált, emiatt sokkal díszesebb változatokat is készítettek. Aztán ki ne ismerné a solymárkesztyűt, ami a mai napig bőrből készül és csak a bal kézen hordják. A XIII. századtól kezdve pedig a párizsi nők divatjának szerves részét képezték, ekkoriban főleg csipkéből és finom anyagokból készültek ezek a kiegészítők.

Nos, ma már a férfiak is előszeretettel viselik legyen az bőrből, kötött anyagból, egy ujjas vagy több ujjas verzió. Az egyszerűségre törekedjetek ebben az esetben is, és egy stílusos bőrkesztyűt mindenképpen szerezzetek be!

           Kapcsolódó képKéptalálat a következőre: „men gloves”

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5613500241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása