2018.01.01

Mit vegyünk a póló fölé, ha beköszönt a hideg idő?

Bárány Bettina | 2018.01.01 10:10 | Szólj hozzá!


Amint elérkezik az ősz, majd utána a tél, akarva akaratlanul is egyre vastagabban, rétegesebben kezdünk el öltözködni. Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy vajon mit is viseljünk, hiszen nem mindegy, milyen stílust képviselünk.

david-gandy-cable-london-style-streetstyle.jpg

Számos megoldás született a probléma megoldására az elmúlt évtizedekben, ezek közül az első a pulóver, amely az angol pull over („áthúzni”) szóból ered. A pulóverek az 1920-as években kezdtek divatba jönni: Greta Garbo a magas nyakú pulóverben, majd Katherine Hepburn kényelmes pulóvereiben jelent meg a forgatásokon a tipikus nőies darabok helyett.

Ma már számtalan fazonú és anyagú felsőrész létezik, a közös vonásuk, hogy kellően hosszúak és melegen tartanak. Vannak vékonyabbak, amiket egy szelesebb nyári estére ajánlatos felvenni, vagy ott a polár pulóver, ami alátétruha gyanánt tökéletes a téli sportokhoz.

A kötött pulóverek most nagyon divatosak, mindemellett pedig extrán fűtenek és kényelmesek is! Eleganciát sugározhattok még egy ing-vékony pulcsi párosítással is, de ha a sportosabb stílust képviselitek, akkor próbáljátok ki a kapucnis fazonokat.

Láthatjátok, hogy jó recept nincsen, itt is nyugodtan válogathattok a több száz anyag, szín, fazon között, és ha ügyesek vagytok, a karácsonyi pulóverekből is találhattok ízléses darabokat.

           navy pants, a grey sweater and a white shirtAndres Velencoso | Life & Style México | 2017 | Editorial | IWC WatchesEnlarge ASOS Hoodie With Faux Suede Pocket

Kicsit kevésbé vastag anyagból készül a kardigán, ami a pulóver előzményének is tekinthető. Ennek eredete James Thomas Brudenell nevéhez fűződik, aki Cardigan hetedik grófjaként uralkodott a XIX. században. Lord Cardigan fázósabb úr volt, ezért hadseregbe lépésekor gyapjúból köttetett magának olyan felsőruhát, amely óvta az időjárási viszontagságoktól. Így ő viselte az első kardigánokat és pulóvereket, melyekből ma számtalan darabot adnak el világszerte.

A kardigánok rendkívül divatosak a nők és férfiak körében egyaránt, hiszen egy egyszerű, egyszínű pólót is könnyedén feldobhatunk vele. Az anyag itt is lehet vékonyabb, de az a jó, ha minél melegebb, hiszen így a zárt felsőrészeket is helyettesíthetjük vele, ráadásul még elegáns külsőt is kölcsönözhet viselőjének.

         Brunello Cucinelli Fall 2017 Menswear Collection Photos - Vogue28 Comfy Men Looks With Cardigans For Fall And Winter

Végül pedig muszáj kitérnünk az elegancia megtestesítőjére, a jól ismert öltönyre vagy zakóra, amiből minden férfinak illik tartania párat a szekrényében.

Eredete a XVII. századra nyúlik vissza, az első, maihoz hasonló öltönyöket azonban a XIX. században kezdték el gyártani. Ekkor még hosszabb verzióban voltak elérhetőek, később azonban hosszuk lerövidült mai formájukra. Az öltönydivatra nem jellemzőek a nagy volumenű újítások, itt megvannak a saját szabályok, és az a legjobb, ha az alkatodra tökéletesen passzoló öltönyt készíttetsz.


Számtalan fajtát különböztethetünk meg különböző szempontok alapján. Ott van az angol öltöny, amelynek zakója homorú alakú, mely kifogástalan formát biztosít; vagy az olasz, amely kifinomultságot, eleganciát sugall. De szín szerint is csoportosíthatjuk őket. A szürke és kék öltönyök azok, amiket bármilyen alkalomra viselhetünk, lehet az üzleti vagy szabadidős egyaránt. A fekete kifejezetten elegáns, de az üzletemberek szeretik a csíkos darabokat is, amely nyújthat az alakunkon.

Természetesen nem csak ezek a színek vannak, nincs semmi kőbe vésve – az urak is hordhatnak számtalan színt, ahogy a hölgyek. Az öltönyt általában inggel hordjuk – az igazán kifinomultak betartják a három szintet is, vagyis az ing + mellény + zakó kombinációt-, de ha nem szeretnétek túl elegánsak lenni, vagy kicsit sportosabban érzitek jól magatokat, akkor elég, ha egy pólót kaptok fel hozzá.

 Asos Emerald Green GroomМъжко сако STYLER - малина    yourstyle-men: Style For Men on Tumblrwww.yourstyle-men.tumblr.com VKONTAKTE -//- FACEBOOK -//- INSTAGRAM

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9013453467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása