2014.04.14

A nagy borotva teszt #1: Wilkinson Xtreme 3 Sensitive

HeStyle | 2014.04.14 8:00 | Szólj hozzá!


Számos levelet kapunk Tőletek a borotválkozás, borotvák témájában, sokan tanácstalanok vagytok, hogy milyen borotvát vagy éppen borotválkozáshoz kínált arcápolási terméket válasszatok, ezért úgy döntöttünk, hogy egy új, többrészes sorozatot indítunk, amelyben néhány ismert (és nem annyira ismert) márka borotváját teszteljük majd.

borotva.png


Első bemutatkozónk és tesztalanyunk a Wilkinson "Xtreme 3 Sensitive" névre keresztelt, eldobható borotvája, melynek mi a 4 db-os kiszerelését próbáltuk és a Wilkinson "Protect Sensitive" borotvagélje.

wilkinson-sword-xtreme-3-sensitive-906.jpg



Az eldobható borotvákat sokan választják még mindig (akár utazáshoz, akár rendszeres, otthoni használathoz), hiszen nem kell velük sokat bajlódni, ha elkopik, egyszerűen kidobjuk és újat veszünk, hiszen ezek általában még mindig kicsit olcsóbbak, mint a hagyományos, többször használatos borotvák. Mivel az én bőröm eléggé érzékeny, ezért kissé aggódva vágtam bele a tesztelésbe, de szerencsére alaptalan volt a félelmem, a Wilkinson borotvája valóban nagyon "szelíden" viselkedett, nem okozott kiütéseket, bőrpírt és egészen könnyen idomult az arcomhoz. A borotva egyébként egy Aloe Vera és E vitamin kivonattal ellátott, hárompengés, gumis markolatú darab. A markolata és fogása számomra kiváló volt, a pengék is egészen tartósnak tűnnek, de azért 3-4 használat után ideje tényleg "eldobni az eldobhatósat".

 

wil1.jpgA simább, könnyen hozzáférhető részeken egyébként nagyon jól teljesített a Wilkinson borotvája (a szőr növekedése irányában), csak és kizárólag a nehezen hozzáférhető, problémásabb területeken kellett megismételni a lehúzásokat, de szerencsére ezek sem okoztak irritációt az arcomon. A Wilkinson "Xtreme 3 Sensitive" tehát egy elfogadható árú, valóban kíméletes és bőrbarát borotva, amely nem akar többnek látszani annál, mint ami, de amit ígér, azt pontosan be is tartja. Szinte biztos, hogy nem utoljára használtam.

Xtreme3

Az Xtreme3 borotva a legjobb tulajdonságokat ötvözi: egy prémium rendszerborotva teljesítményét nyújtja az eldobható borotvák kényelmével, higiéniájával és értékével. Három rugalmas pengéje és kompakt billenő feje 100%-osan illeszkedik az arc vonalához, így alapos kényelmes borotválkozást tesz lehetővé minden alkalommal. 2 krémezőcsík Aloe Vera-val és E-Vitaminnal gazdagítva a még kényelmesebb borotválkozásért. Könnyű, gumírozott nyél a biztonságért.

Természetesen muszáj megemlítenünk a borotválkozáshoz használt, szintén Wilkinson márkájú, "Protect Sensitive" borotvagélt is, melyet szintén az érzékenyebb bőrüeknek ajánlanak és csakúgy, mint a borotvánál, itt is használtak Aloe Vera-t az összetevőknél. A sötétkék színű gél igazi hamisíthatatlan, "klasszikusan férfias", kissé erős illatban érkezik a dobozból, mely aztán az arcon való szétoszlatás után fehéres habbá alakul.

wil2.jpg

Számomra az illata egy kissé túl markáns volt, emiatt egy picit féltem is attól, hogy bőrirritációt okoz majd, ám szerencsére kellemesen csalódtam és amellett, hogy a borotva kiválóan siklott a gélen, még piros foltokat sem szereztem.

Összességében a Wilkinson borotvája és borotvahabja igazán kellemes meglepetést okozott, különösen azért, mert úgy próbálkoztam velük, hogy eddig még sosem használtam ennek a márkának a termékeit. 

A borotvával abszolút meg vagyok elégedve, nagyon tetszett, hogy remekül idomul a kézhez és az, hogy valóban a legtöbb területen elég az egyszeri lehúzás az alapos borotválkozáshoz. Ilyet nagyon ritkán tapasztatlam a korábban használt borotváimmal... Persze azért azt ne felejstük el, hogy ez a hatékonyság inkább a friss borostán érvényesülhet jobban, a több napos borostával nem hiszem, hogy ilyen jól boldogulna. A borotvagéllel egy kicsit még barátkoznom kéne, leginkább az erőteljes illata az, ami egy picit (számomra legalábbis) levon a végeredményből, de akik szeretik ezt a valóban markáns és klasszikus illatot, azok nem fognak csalódni és nekik bátran ajánlom ezt a terméket is. Arról pedig itt se feledkezzünk meg, hogy amit ígért, azt bizony be is tartotta: használta során és után szerencsére nem tapasztaltam semmilyen bőrirritációt.

VERDICT:

Wilkinson "Xtreme 3 Sensitive" borotva: 10 / 9,5 pont

Wilkinson "Protect Sensitive" borotválkozó gél: 10 / 7




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr715975487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása