2013.12.18

2013-as karácsonyi kívánságlistánk

HorvathL | 2013.12.18 20:45 | komment


Emlékeztek tavalyi kívánságlistánkra ? Amit tavaly kívántam, azok közül semmi sem valósult meg, de ez idén már egyáltalán nem számít. Úgy döntöttünk, idén is listát írunk, de ez most egy kicsit más lesz, mint az eddigiekben. Idei kívánságaim a következők.

 

01_karacsony.png

Erőszakkal le kell szoktatnom magam arról, hogy napi többször felnézzek a Facebookra. Még úgy is, hogy az ismerőseim 90%-a el van hájdolva (sorry, nem vagyok kíváncsi arra, hogy ki mit evett reggelire, még akkor sem, ha az illető rokon). Annyi minden mást lehetne csinálni abban az időben, amíg az ember a nyolcadik profilkép váltást ugorja át a képernyőt zombiként bámulva.

02_karacsony.png

Szeretnék megtanulni olaszul. Ennek több oka is van. Egyrészt mert szeretem az életfelfogásukat és a jövőben többször szeretnék az országba látogatni, másrészt meg az agyat tornásztatni kell ahhoz, hogy jól működjön. A napi hajtásban, munkában is sokat segít, ha az eszünk többet edződik, és erre a nyelvtanulás, egy új nyelvtani rendszer megértése és alkalmazása, szavak magolása az egyik legjobb módszer. Prego!

03_karacsony.png

Komolyan, a melegházasságok korában is ott tartunk, hogy tartunk azoktól, akik a saját nemükhöz vonzódnak? Miért? Egyáltalán miért van külön kategória? Én embereket látok, nem pedig ilyen-olyan nemi identitással egyenlővé tett céltáblákat, akikre lehet mutogatni, meg akiken lehet röhögni.

hph.png

A vidám, következmények nélküli buzizás kora már lejárt, és különben is onnan fakad az egész, hogy valamitől félünk. Támadunk, mert félünk a másiktól, mert ő más, mint az átlag, az már gyanús. Más, mint én. És? Éjjel bemászik a lakásodba? Vagy talán attól félünk, hogy mi is olyanok leszünk? Mindenféle coelhói álbölcsesség sugallásának szándéka nélkül úgy gondolom, hogy a kulcs az empátia és az önbizalom. Önbizalom, urak - és bátorság, kitartás a másik oldalnak.

Hagyjuk élni egymást, és kész.

(Tudom, ez a bekezdés buzis.)

04_karacsony.png

Heti négy-öt alkalommal becsülettel sportolok valamit gyerekkorom óta. Inkább csak kitartást szeretnék kérni, hogy ez így is maradjon, mert nincs is jobb, mint jóleső fáradtsággal bedőlni az ágyba este.

05_karacsony.png

Szeretnék még több élményt kérni, lehet ez utazás, utazás vagy utazás, esetleg egy egyszerű délutáni séta a családdal vagy barátokkal, koncert, kiállítás, színházi előadás, film, bármi amire érdemes emlékezni. Olyan élményeket szeretnék, amikre visszagondolva át lehet vészelni a nehezebb időszakokat, mert azok sajnos elkerülhetetlenek. De a jó hírem az, hogy bármilyen problémával is szembesültök az életben, azzal már valaki biztos, hogy szembesült a történelem során.

06_karacsony.png

Persze ne gondoljátok, hogy elfelejtettem, hogy épp hová írok, idén csak egy darab tárgyat választottam - hogy ne fájjon annyira jövőre, hogy nem kaptam meg. Ez pedig egy bukósisak a Momodesigntól. Vintage dizájn, könnyű, strapabíró felépítés, van beépített napszemüveg és kivehető bélés. És hát csak rá kell nézni.

buko.png

 

Kíváncsiak vagyunk a ti listátokra idén is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr185698661
süti beállítások módosítása