2013.07.02

Utazás a luxus és a szabadság birodalmába: Louis Vuitton SS14

HeStyle | 2013.07.02 17:00 | Szólj hozzá!


“A kollekció az utakon érezhető szabadságról szól, és hogy maga a szabadság a luxus.”így jellemezte Kim Jones a Louis Vuitton férfi stúdiójának vezetője és stílusigazgatója a legendás francia divatház legújabb kollekcióját.

“Az öltözéknek is ezt a “tégy amit akarsz” hangulatot kell sugároznia. Ez a road trip a ruháktól a zenén át az ajándékokig az amerikai kultúra jellegzetes elemeit tükrözi. A városból az erdőn át a sivatagba folyamatosan változik a környezet, az utazás egyik napján még a hófödte csúcsok, másnap a sivatag kaktuszai szolgáltatják a hátteret. Ilyet igazából csak Amerikában látni. Éppúgy változik, mint a rádió, amit az államokat átszelve hallgatsz.”

LOUISCIM.png


Június végén mutatták be Párizsban a Louis Vuitton legújabb, 2014-es tavaszi/nyári férfi kollekcióját, amely az Amerikához kapcsolódó aranyfényben úszó átfogó képet kelti életre. Amerika ikonikus öltözékei a Louis Vuitton révén egyfajta luxus újraértelmezést nyernek, elegánsan eklektikus módon születnek újjá. A kollekcióban ’60-as évek iskolai előkészítőit, a szabadelvűséget és a tanulmányokat záró bálokat is megjelenítették. Az amerikai pop és az öltözködési kultúra az átszőtt V logó díszítésű motorosdzsekin és a klasszikus farmerdzsekin kelt új életre. Utóbbit kék hasítottbőr, vagy Vuitton Monogram kendő és Damier patchwork tesz még izgalmasabbá. Kétoldalú, megfordítható, rendkívül könnyű selyemkendők, és elnagyolt, könnyű szövésű tweedek. 
A patchwork a kollekció egyik vezérfonala, a túlméretezett ingek egyszerű pamutmintáitól a lábbelik látványos technikájáig, egzotikus felületekkel kontrasztot alkotva. A batikolt motívumok, és az új galaktikus Monogram selyem pszichedelikus űrversenyre csábítanak. Míg a kézzel szőtt japán kimonó selymek a fiatalos alkalmi öltözékeken jelennek meg - új, sikkes árnyalattal gazdagítva a bálok klasszikusait. A fiúk tollakkal díszített kitűzőt viselnek, pitypangokat, nefelejcseket és kalászokat. 

louis1.png

folyt.png

l01.jpg


A Vuitton táskák is ezt az "állandóan az úton" életérzést tükrözik. Puha, tágas modellek, melyek kialakítása valahol a bőrönd és a hátizsák ötvözése. A klasszikus Damier minta perforálva jelenik meg, főképp karamelszínű Nomade bőrön - ez a szín visszaköszön a  kollekció bőr öltözékein is. A kontrasztos, fényes alumínium laptop-és tablettartó tokok -hasonlóan Damier mintával- egyszerre kifinomultak és praktikusak. A Damier egy új, ultrafinom bőrön is megjelenik, melyet a multifunkciós táskákhoz készítettek. Az első lépés a vándorlás új elképzelése felé.


louis2.png

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr715386579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása