2012.10.04

Vendégposzt: Portugal Brands - Júlio Torcato FW2012

HeStyle | 2012.10.04 12:34 | 1 hozzászólás


Vendégposzttal indítjuk a mai napot a HeStyle-on, nemrég ugyanis felfedeztük a PARAGEMBLOG nevet viselő honlapot, mely a portugál nyelvet és kultúrát mutatja be olvasóinak, személyes tapasztalatokon és élményeken keresztül. András, a bejegyzés és a blog írójának érdeklődési területe Portugália, - a portugál divat felé irányul. Sokan nem tudják, de a portugálok élen járnak a divat, kreatív művészeti megoldások, design tárgyak vagy akár a leginnovatívabb építészeti megoldások terén. Ezért is tartottuk jó és érdekes ötletnek, hogy András szemszögéből kicsit jobban is megismerkedhessünk egy kiváló portugál divatmárkával, Júlio Torcato őszi kínálatával.

and1.jpeg

Alberto Caeiro portugál költő versét használta Júlio Torcato divattervező vezérmotívumként 2012/2013-as
őszi- téli ruhakollekciójához.

Torcato mindig képes megtalálni annak a módját, hogy hogyan kutasson fel új formákat és modern lehetőségeket a divatra fogékony közönség számára. Az eredmény pedig a fiatalos megjelenés, ahol az anyagok, a vonalvezetés és a fények játékai keverednek össze előre nem várt módon. 100% gyapjúból és angóragyapjúból készült hosszú télikabátok, koptatott és vékonyított fazonú nadrágok csupasz bokával progresszív hatást kölcsönöznek a kollekciónak.

and2.jpeg
A bejegyzés a TOVÁBB után folytatódik!

and3.jpeg

Hagyományos háromgombos öltönyök, két gombsoros kabátok apró mintákkal gyapjú, -selyem és -farmer anyagokból, melyek állandó résztvevői a tervező ruhadarabjainak. A bőr és nejlon kiegészítések mint anyagok, szintén jelentős szerepet kaptak a kollekcióban hasonlóan a koptatott ingekhez.

and4.jpeg

and5.jpeg

and6.jpeg

Rendkívül jó minőségű kötöttáru a pamut tulajdonságaival, számos esetben pedig a penész és növények színei erősítik a természetközeli koncepciót. “Bohémek”, “álmodozók”. Ezek azok a karakterek amelyeket Torcato megidézett, akik egyfajta ellenpólusai lehetnek az általa könyörtelenül földhözragadtnak tartott világnak. Torcato ruhái megtestesítik a mai portugál férfidivatot egy stílusosabb utat kijelölve annak.

A  kollekció összes darabját itt láthatjátok:

Fotók: innen

1992 óta évente általában kétszer Portugáliában rendezik meg a Modtissimo szakmai vásárt. Ez az a fórum, ahol a textil-, valamint kiegészítőgyártók szezonról szezonra bemutathatják termékeiket, fejlesztéseiket, valamint a textilek anyagában, színeiben, megmunkálásában visszaköszönő nemzetközi, és részben hazai trendeket. A vásár jelzi, hogy Portugália kiemelkedő helyet foglal el a nevesebb  ruhaipari cégek és márkák által preferált szakmai fórumok piacán.

PARAGEMBLOG




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr204819659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geucsa 2012.10.05. 11:32:40

Nagyon jó cikk. A ruhák szépek. Különösen tetszenek a pulóverek. Hosszú kardigánra zakót húzni?! Az nagyon gáz.
süti beállítások módosítása