2012.02.24

Elképesztő fogyások és hízások a sztárvilágban

HeStyle | 2012.02.24 16:00 | 12 hozzászólás


Talán az egyik leghíresebb átalakulás egy film kedvéért Reneé Zellweger nevéhez fűződik, aki a párkapcsolatokban bajos Bridget Jones szerepéért súlyos kilókat erőltetett magára. Persze nem csak a női színészeknél elvárt néha egy-egy szerep kedvéért a hízás vagy a fogyás, a férfiaknak is bizony enni vagy éppen koplalni kell egy hőn áhított főszerepért.
A fogyást illetően persze van olyan eset is, amikor nem egy film kedvéért, csupán az egészség megőrzése érdekében vagy a jobb kinézet miatt fogynak le a sztárok, megelégelve a pufi vicceket.
Most következő összeállításunkban 11 sztár drasztikus átalakulását nézhetitek meg,
melyek közül talán mindenki egyetért abban, hogy Christian Bale egy szerep kedvéért való csontsoványra fogyása, majd hízása/izmosodása a legmegdöbbentőbb.

A teljes cikket a Tovább után találjátok!

Nektek mi a véleményetek?
Normális dolog az ilyen mértékű drasztikus fogyás és hízás egy szerep kedvéért?

Ryan Gosling

A mindig stílusos és remekül öltözködő színész 2009-ben nem rendezői utasításból, hanem saját elképzelésből hízott 22 kilót a "Komfortos mennyország" című film kedvéért, mert úgy gondolta, hogy az általa játszott karakternek ez állna a legjobban, így lenne a leghitelesebb. Sajnos azonban a rendező, Peter Jackson ezt nem így gondolta és a hízás miatt a szerepet végül Mark Wahlberg kapta meg. Így Ryan Gosling teljesen feleslegesen gubbasztott a hűtő előtt éjszakánként és tömte magába a tömegnövelőket, csak megnehezítette a dolgát, hisz ezt a felesleget bizony le is kellett dolgozni.
Szerencsére sikerült neki, ma már újra a régi testsúlyában tündököl.

Christian Bale

Mint azt fentebb is említettük, minden bizonnyal az egyik legdrasztikusabb és legmegdöbbentőbb fogyást egy szerep kedvéért Christian Bale követte el, aki közel 30 kilót fogyott a "The Machinist" (A gépész) című film kedvéért, melyben egy skizofrén gépészt játszik. Bale 54 kilóra és csontsoványra fogyott, de rögtön ezután a 2005-ös "Batman - Kezdődik!" címszerepéért 45 kiló izmot kellett magára szednie záros határidőn belül.
Az átalakulás ekkor is sikerült és a dietetikusok intelme ellenére szerencsére megúszta minden baj és egészségkárosodás nélkül a nem mindennapi átváltozást.

Jared Leto

A színészként és a 30 Seconds To Mars frontembereként is híres Jared Leto a 2007-es "Chapter 27" című filmben alakította John Lennon gyilkosát, ehhez a szerephez pedig 30 kilót kellett felszednie. A sztár állítólag élvezte a mértéktelen zabálást, saját bevallása szerint szójaszószos, olívaolajos olvasztott fagylaltot fogyasztott leggyakrabban a hízás érdekében. Jared Leto azért is ment bele olyan szívesen a szerep miatti hízásba, mert Oscar-t remélt a játékáért, de ez végül nagy bánatára nem történt meg.

Robert De Niro

A legendás színész, Robert De Niro esetében azonban volt haszna a hízásnak,
az 1980-as "Dühöngő Bika" című film kedvéért felszedett 28 kiló és persze a színész remek játéka Oscar-t ért számára, így ez valamelyest enyhítette az ezután következő keserves és kinzó fogyókúrát.

Rob McElhenney

A nálunk a Comedy Central műsorán futó "Felhőtlen Philadelphia" egyik szereplője, Rob McElhenney saját elhatározásból szedett fel jó pár kilót, mivel úgy gondolta, hogy a sorozatban megformált karaktere ezáltal sokkal hatásosabbá, életszerűbbé válhat.
Ryan Gosling-al ellentétben azonban neki nem volt félnivalója rendezőktől, producerektől, hiszen ő maga a sorozat egyik készítője is.

Russel Crowe

A "Gladiátor" főszereplője, Russel Crowe a 2008-as "Hazugságok hálójában" című film kedvéért hízott meg rettenetesen, a felesleget pedig keserves kínok között csak 3 év alatt tudta teljesen leadni. Az ő esetében nem volt könnyű a fogyókúra, alaposan megszenvedett azért, hogy újra régi önmaga legyen.

Gary Barlow

A Take That énekese nem filmszerep kedvéért, hanem a brit X-Factor mentori székéért hozta formába magát és adott le több, mint 10 kilót.
Be kell vallani, nagyon jól tette...

Jake Osbourne

Ozzy Osbourne fia anno a családról szóló reality-ben még túlsúlyos tinédzserként tűnt fel, de a sorozatos cikizések és bántások miatt úgy döntött, hogy életmódot vált és ezáltal közel 20 kilótól sikerült megszabadulnia.

George Clooney

A női szívek elrablója, George Clooney a 2007-es "Syriana" című film miatt hízott 20 kilót, melyet elég nehezen viselt: amellett, hogy úszógumival bizony nehezebb hódítani, még a gerincét is megterhelte a pluszkilókkal.
Szerencsére ma már újra a normál súlyú George tiporja a szíveket!

Ricky Gervais

A brit humorista és a többek között "Futottak még" című sorozat főszereplője nem is olyan régen szabadult meg feleslegétől, saját bevallása szerint azért, mert félt a túlsúlya miatt jelentkező egészségügyi problémáktól és a haláltól.

Matt Damon

Matt Damon a "Bátrak igazsága" című film kedvéért adott le 18 kilót, melyben egy drogfüggő katonát játszott. A szerep kedvéért való fogyás Damon-nak súlyos egészségügyi problémákat is okozott, a mellékveséjét ért stressz miatt hosszú ideig gyógyszeres kezelésre szorult.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr234192353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suo tempore 2012.02.24. 18:15:20

a "felszedett", meg a "leadott" egy dolog, a lényeg a "mennyi idő alatt" és "hogyan"

Lucky Larry Silverstein 2012.02.24. 19:48:07

Christian Bale-es megadurva. Fogyás még csak-csak, de 45 kg izom? Ismertem pár hardcore tömegnövelő arcot, havi 1 kilónál több szerintük csak injekcióval, extrém proteinekkel és olyasmikkel lehetséges, amit normális ember sosem adna be magának. De a havi 1 kg is súlyos, azt is max 20 évesen ajánlják. Bale-nek volt 45 hónapja?

tejcsokoládé (törölt) 2012.02.24. 21:07:00

vérprofik... nyilván nem egészséges dolog, de ezért kapnak meg olyan szerepeket, amilyeneket... ezért van Christian Bale ott, ahol van.

nova76 2012.02.24. 22:15:17

@Silverstein: gondolom x kg felett van úgy. Azért ha jól lakok egy két este, máris megvan az az 1 kiló plussz, pedig majd 100 kiló vagyok. Azért ez étvágytól is függ :-)

efi 2012.02.24. 22:19:46

@Silverstein:
Abból a 45-ből, azért közel sem 45 volt az izom. Mondjuk 15. 30 kilót hízni meg úgy natúr, az azért nem olyan nehéz még rövid idő alatt sem. Pláne ha valaki előtte alapvetően 30 kilóval nehezebb volt.

csusz (törölt) 2012.02.25. 11:31:11

Természetesen Christian Bale még véletlenul sem szedett magára 45 kg izmot, sot, semmi mást sem, mivel akkor a súlya 99 kg-ra emelkedett volna = 54+45=99. Namármost, Mr. Bale nem volt egy mázsás sem a magánéletben, sem a Batman filmekben.

lutria 2012.02.25. 17:19:31

Szerintem ezekhez a hízásokhoz más is kell minthogy fagylaltot zabáljunk esténként,nekem 15-20 kilót kellene felszednem ahoz hogy a magasságomhoz tartozó ideális testsúlyom legyen.Kivizsgáltattam magam,teljesen egészséges vagyok,mégsem hízom egy dekát sem,bármit ehetek bármikor.Más már attól hízik ha ránéz egy rántott húsra,úgyhogy én elég sok szerepet elbuknék ezen az alapon.

aranypenz.blog.hu · http://aranypenz.blog.hu 2012.02.26. 12:03:30

@csusz: Itt még többet írnak, 49 kg-t.

stronglifts.com/gain-muscle-christian-bale-dark-knight-batman/

Szerintem kicsit kozmetikázták az adatokat a film promója érdekében. A képek alapján szerintem soványan kb. 60 kg lehetett, izmosan 90 kg. Így is durva 6 hónap alatt. Valószínűleg növekedési hormon + valami klasszikus szteroid pld. deca-durabolin + szigorú étrend + edzés. Syntholt szerintem nem használt.
süti beállítások módosítása