2012.01.17

Milánói divathét képekben: első felvonás

HorvathL | 2012.01.17 15:00 | 4 hozzászólás


 Elkezdődött - illetve már javában tart - a Divathét Milánóban.

Immáron szokásossá vált sorozatunkban megnézzük, mire számíthatunk a legnagyobb márkáktól ősszel! Ezúttal a Bottega Veneta, a Burberry Prorsum, a Dolce & Gabbana és az Ermenegildo Zegna idei őszi kollekcióit nézzük meg közelebbről. 

 

Bottega Veneta

Az olasz cég mögött álló kreatív igazgatónak, Tomas Maiernek köszönhetjük ezt a kollekciót. Összességében változatlan (passzentos) sziluett a jellemző, de ötlet azért van benne: a megszokott összeállításokat absztrakt formákkal és élénk színekkel dobják fel, ezáltal sikerült némi izgalmat csempészni a kollekció összképébe. Anyagok terén a bőr is feltűnik, de azért mi ilyen nadrágokba nem bújnánk. A többi jöhet!

 

A folytatáshoz katt tovább!

 

Burberry Prorsum

Egy fokkal izgalmasabb az, amit a Burberrynél alkottak. Itt is hangsúlyosak a színes betétek, de az alapszínnek meghagyták a szürkét. A kiegészítőkkel és a kabátokkal viszont zseniálisan variált Christopher Bailey csapata, és persze a mintákat sem felejtették el. Ízléses mennyiségben, de bátran alkalmazták őket. Modern, de mégis klasszikus, telitalálat!

 

Dolce & Gabbana

 A nagyvilági luxus és múltidézés lehettek a jelszavak a tervezőpárosnál az őszi szezonra. A formális szettek tökéletesek, felvonultattak a pizsamáktól kezdve az alsóruházaton át mindent, de a legérdekesebb részleteket kétségkívül a kabátokon láthattuk. Gazdagon hímzett, arany színű minták - ez nem a visszafogottság jele, de ettől lesz markáns az egész kollekció képe.

Ermenegildo Zegna

Aki Zegnát választ ősszel, az minden alkalomra megtalálja a megfelelő öltözéket. Casualtől az eveningwearig: mintás darabokat láthatunk, visszafogott színekben. Érdekesek a kabátok, amelyeknél nem spóroltak a gallérokkal. Finom részleteket láthatunk mindenütt, - például a felhajtott nadrág belső anyaga harmonizál a táskával - de a luxus érzetén kívül mást nem nyújt számunkra. 

 

Nektek melyik a kedvenc a négy közül?

 

 

(A teljes kollekciók: BV, Burberry, D&G, Zegna)




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr183570783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilka87 2012.01.17. 21:55:25

Nem különösebben érdekelnek a Divathetek, viszont most akad néhány szerelés itt, ami kegyetlenül odabas* - már elnézést.

vaczkor 2012.01.18. 08:03:50

Az első Bottega Veneta kabát kell...
A Burberry és Zegna kollekció is bejön.
A D&G nekem kicsit sok - mármint az én életstílusomhoz :)

geucsa 2012.01.18. 15:11:05

Bottega Veneta mind szuper és Zegna is. És a DG kabát is nagyon állat.

2012.01.19. 12:34:31

a burberry néhol azért igen melléfogott, mondjuk a köldökig érő pufidzsekikkel:

thefashionisto.com/wp-content/uploads/2012/01/burberryprorsum42.jpg
süti beállítások módosítása