2011.11.23

Arcápolás könnyen és kipirosodás mentesen: Biotherm Aquapower D-Sensitive

HeStyle | 2011.11.23 18:30 | Szólj hozzá!


Sokak számára kényes téma kerül terítékre most: a férfi arcápolás.
Bár egyre többen jönnek rá az erősebbik nem képviselői közül is, hogy egy krém vagy egy arctisztító használata még nem a világvége, azért még alaposan le vagyunk maradva ebben a témában több országhoz képest. Pedig a férfiakat sem kíméli a zsíros, pattanásos, érzékeny vagy kipirosodott bőr és a velük járó problémák. Főleg ez utóbbira jelenthet megoldást a Biotherm Homme új, már nálunk is kapható termékcsaládja, az Aquapower D-Sensitive, mely kifejezetten érzékeny bőrű férfiaknak lett kitalálva. Az arctisztítóból, borotvahabból és hidratáló krémből álló termékcsalád minden egyes tagja óvja és nyugtatja a bőrt, véd a kipirosodástól és a bőrirritációtól. Persze sok termék hirdeti ezt magáról, miközben a valóságban semmit sem ér, de saját tapasztalat alapján mondhatom, hogy nálam ez az eddigi első olyan arctisztító és hidratáló krém, ami nem okoz piros foltokat és irritált bőrt. Pedig nekem aztán tényleg problémás és extra érzékeny a bőröm, sok krémet kipróbáltam már, hogy enyhítsem a piros foltokat, de ez idáig inkább kevesebb, mint több sikerrel. Arcápolási sorozatunk első részeként tehát a Biotherm Homme termékeivel ismerkedünk meg kicsit közelebbről.


 

Íme néhány személyes tapasztalat és vélemény a három termékről:
 

Biotherm Homme Aquapower D-Sensitive
Daily Shooting Cleanser - Arctisztító gél
Ha sikerült rávennünk magunkat a napi rutinra, akkor első lépésnek mindenképpen az arctisztító gélt ajánlanám, ami lágy textúrájával felfrissíti és megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől valamint csillapítja az irritációt is.
Használata reggel, borotválkozás előtt és a nap végén javasolt az arc teljes területén, kivéve a szemek környékét.
Bevallom, én korábban nem használtam semmilyen arctisztítót, de ez után semmiképpen sem fogom kihagyni ezt a lépést, hiszen ez az egyik legfontosabb lépés az arcápolásban, nem a különféle krémek és egyéb kenceficék.

 

Biotherm Homme Aquapower D-Sensitive
Shave foam - borotvahab
A termékcsalád borotvahabja szintén kifejezetten az érzékeny bőrűeknek lett kitalálva, enyhíti a borotválkozás következtében kialakuló piros foltokat és még a vágásoktól is "igyekszik" megóvni (a leírás szerint). Bár megvágni nem igazán szoktam magamat, így ebben nem vettem észre különbséget, de abban igen, hogy a borotválkozás után máskor égő és piros, már jól megszokott arcomat ezután a borotvahab után nem láttam visszaköszönni a tükörből. Ez az egyik leghasznosabb dolog a három közül, hiszen nálam mindig is a borotválkozás váltotta ki a legdurvább bőrirritációt.

 

Biotherm Aquapower D-Sensitive
Daily Moisturizing, Soothing and Fortifying Care - hidratáló krém
Harmadik és egyben utolsó lépésként jöjjön a hidratáló krém, ami számomra eddig az egyik legnagyobb gondot és fejtörést okozta. Kipróbáltam már rengeteg fajtát, de sem a bőrgyógyász, sem a patikus, sem pedig a barátok tanácsa nem segített. Ezt a krémet is kétkedve fogadtam, de úgy voltam vele, hogy ha már megveszem az első két terméket, akkor adok ennek is egy esélyt. A krémet elsőként borotválkozás után nem sokkal használtam (ilyenkor a legrosszabb a bőröm) és meglepődve tapasztaltam, hogy egyáltalán nem "ütött ki", nem jelentkeztek a sajnos már megszokott vörös foltok. Eddig ez az első olyan krém, ami tényleg azt nyújtja, amit hirdet magáról: kifejezetten az extra érzékeny bőrre fejlesztették ki, csillapítja az irritációt, a húzódó és száraz bőrt. A textúrája nagyon kellemes és könnyű, nem ragad és szinte azonnal beszívódik a bőrbe. Állítólag a rendszeres használata segít megerősíteni a bőrt és kevésbé lesz érzékeny a külső hatásokra. Bár én még nem használom túl sok ideje, érzek némi változást, talán tényleg ez lesz az első krém, ami beválik.

 

Most, miután leírtam a személyes tapasztalataimat remélem nem jön elő az "elkiabálási" effektus és továbbra is hozza az eddigi tökéletes hatását a három termék. Akinek szintén problémás és érzékeny a bőre, annak csak ajánlani tudom mind az arctisztítót, a borotvahabot és a hidratáló krémet is egyaránt.
Eleinte nekem is rettentő nehéz volt valamiféle rutint beiktatni, de tényleg megérte és nem tart tovább 10-15 percnél. Ennyit pedig mindenképpen megér az, hogy kevésbé "ciki" az arcomon egy-egy piros folt vagy az eddig extra száraz bőröm.
Az pedig, hogy egy férfi 2011-ben odafigyel arra, hogy a bőre is rendben legyen szintén nem ciki, sőt inkább ennek ellenkezője az. Persze vannak olyan szerencsések, akiknek nincs gondjuk a bőrükkel, de akinek van, az igenis vállalja fel és próbálja meg kezelni a problémát. Hisz melyik nő szeretne "gyönyörködni" a párja zsíros, pattanásos vagy éppen smirglire hajazó száraz bőrében?
Nem hinném, hogy sokan...




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr743406575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása