2011.06.27

Párizsi Divathét képekben: Givenchy, Gaultier, YSL, Yamamoto

HorvathL | 2011.06.27 19:52 | 1 hozzászólás


Párizsba tekintünk, egy kicsit közelebbről szemügyre vesszük a Givenchy, a Jean-Paul Gaultier, az Yves Saint Laurent és a Yohji Yamamoto által készített 2012-es tavaszi kollekciókat!

 

 Az írásokért és a kollekciókért katt a TOVÁBBra!

 

A Givenchy tervezőjét, Riccardo Tiscit rendkívül inspirálta egy Rio de janeiroi kiruccanás, ezért lengi át a trópusi hangulat ezt a kollekciót. Az egzotikus, virágos minták szinte minden szettben jelen vannak, fehér alapon. De nem ezzel van a legnagyobb baj, a papucsokat túlságosan szélesnek látom, valahogy olyan esetlen az egész. A túlerőltetett szoknyákat az ember nem veszi túl komolyan, és a nyakbaakasztható kulcstartó sem lesz sikeres véleményem szerint. Azért természetesen fel fog bukkanni a trendtudatos celebeken az egzotikus minta, nekünk más dolgunk nem lesz, mint megjegyezni, hogy igen, emlékszünk, ez egy Givenchy felső.

 

Fiatalos, mintás kollekciót készített Gaultier jövő tavaszra. A trópusi minta és a virágminta itt is nagy adagban fellelhető. A formális hatást minden szetten próbálja oldani, ez sikerül is, eléggé vegyes a kollekció, bátor színekkel. A virágminta mellett a kockás szettek is feltűnőek. Láthatunk érdekes megoldásokat, de ez sem lesz a kedvencünk.

 

 

Stefano Pilati, az YSL tervezője kissé visszanyúlt az alapokhoz. Ez alatt azt értem, hogy nem annyira rugaszkodott el a hordhatóság talajától. Maszkulin, "éles" sziluettű zakók, az arányokkal való tökéletes játék és természetesen safaris stílus - így tudnánk a legjobban jellemezni a kollekciót. A mintás cipők dobják fel a homokszínű szetteket. Markáns, de mégsem tetszik annyira.

 

A szinte védjegyévé vált rétegezés (layering) nélkül Yamamoto már régen a süllyesztőben landolt volna, de meg kell hagyni, remekül csinálja. Az anyagok esése tökéletes, a túlméretes ruhák nem hatnak esetlennek, a sötét szín könnyed anyagokkal párosul. Nagyon színpadias, felismerhető ez a stílus, épp ezért tetszik is. Azért azt meg kell hagyni, hogy nem látom magam ezekben a ruhákban, de egy-két darabot szívesen vennék. A modellek sem átlagosak.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr353019762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaczkor 2011.06.29. 07:15:21

hát, nemgyerebe egyik sem...
süti beállítások módosítása