2011.06.09

A világ legdrágább férfi parfümje

HorvathL | 2011.06.09 9:30 | 1 hozzászólás


 Clive Christian, az angol milliomos a saját nevével fémjelzett luxus bútorboltok tulajdonosa. Boltjai világszerte megtalálhatóak (hát... kis hazánkban nem). 2000-ben úgy döntött az úriember, hogy parfümökkel is foglalkozni akar. Foglalkozik is, a mai napig: a Guinness Rekordok Könyve szerint a világ legdrágább parfümjét kínálja férfiak és nők számára. 

A szerényen No.1. névre keresztelt illat 30 ml-je 2.350 dollárba kerül (jelenleg kb. 428.000 Ft) és összesen ezer darabot készítenek belőle. Ennyiért már a kedves vásárló elvárhatná, hogy minimum kihalt állatfajok utolsó mirigyeit használják fel, vagy hogy olyan illatanyagok legyenek benne, amelyek megszerzéséhez egy kisebb kutatócsoport táncolt élet-halál küszöbén az őserdők mélyén. 

 Nem így történt, de arról biztosítanak, hogy a legeslegritkább alapanyagokat használták fel. Mivel ezek közül némelyik egyre ritkább a bolygón, az sem biztos, hogy a következő évben le tudják gyártani az illatot az összetevők hiánya miatt. Ennek fényében ez a 2.350 dolláros kiadás nem is tűnik olyan elborult befektetésnek. A legritkább felhasznált alapanyagok a parfümhöz az indiai természetes szantálfa és az arab jázmin.

Kristályüvegben adják, amelynek aranygallérján gyémántberakás is van. 
Mert ugye gyémánt nélkül sosincs "világ legdrágább" előtag...

 

 

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr732969150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lollipop Reklám 2011.06.09. 13:34:49

Gyémánt - ekkora legalább is - lesz jövőre is! :)
süti beállítások módosítása