2011.04.28

Interjú a Topmodellel: Fórizs Adina

HorvathL | 2011.04.28 10:00 | Szólj hozzá!


Topmodelljeinket az országban még mindig túl kevesen ismerik, pedig a szakmában óriási sikereket érnek el. Közéjük tartozik Adina is (eredeti nevén Anna). A Londonban élő lány rengeteg kifutót megjárt már, hiszen több éve a pályán van. Sikereit kissé fiús, karakteres, érdekes arcának köszönheti, de természetesen szerencsés, hogy ehhez nádszálvékony alkat is párosul.

Most kérdéseinkre adott szimpatikus válaszait olvashatjátok, egyenesen Londonból!

 

 

Mióta foglalkozol modellkedéssel? Hogyan indult a karriered?
Lassan négy éve dolgozom modellként és majdnem két éve teljes állásban. Az ICON modellügynökség ügynöke, Méhész Balázs fedezett fel Budapesten az utcán, majd rajta keresztül ismertem meg egy világhírű nemzetközi modellügynökséget, az IMG-t, akik leszerződtettek, ennek a két ügynökségnek köszönhetem a sikereimet.


Melyik eddigi munkád áll legközelebb a szívedhez? Van kedvenced?
Több divatanyagot is nagyon szeretek, pl a Numero nevű francia divatmagazinnak készült editoriált, amit Miles Aldridge fotózott. Egy éve jártam Kenyában, Fred Pinet francia fotóssal fotóztunk egy szuper anyagot, ami azért tetszik nagyon, mert először mutat meg a csábító nő szerepében.

 A Kenyában készült remek fotók közül egy 


Kérlek írd le röviden, jelenleg hol élsz és hogy néz ki egy átlagos munkanapod!
Londonban bérelek egy lakást a párommal, csendes, kertvárosi környezetben. Minden munkanapom más igazából, mivel sokszor utazom, de mikor itt Londonban van munkám akkor többnyire így néz ki: a napot reggelivel indítom, ami nagyon fontos, hogy legyen elegendő energiám a legstrapásabb fotózáson is kitartani az ebédszünetig. A munka legalább 8 óra, de előfordul, hogy 10-12 óráig elhúzódik. Mikor hazaérek onnan mar minden olyan, mint bármelyik nőnek, vezetek egy háztartást, gondoskodom a páromról, elmegyek edzeni, ha marad rá még erőm ;) Szerencsés vagyok, hogy nem egyedül élek, mert így a legzaklatottabb időszakban számíthatok a barátom segítségére, aki ilyenkor elvégzi helyettem a fárasztó, de elkerülhetetlen dolgokat!

 

Ki a kedvenc férfi személyiséged a divat világából? Írd le nekünk őt pár szóval!
Karl Lagerfeld, akivel találkoztam személyesen. Alexander McQueen, aki sajnálatos módon elhunyt, így már nem lesz szerencsém őt személyesen is megismerni. Steven Meisel, Peter Lindbergh. Nagyra tartom a munkásságukat.

 

 Peter Lindbergh

Ismersz férfi modelleket? Milyennek látod őket?
Ismerek néhányat. Angol fiúkat, akik a Burberry divatháznak rendszeresen dolgoznak, akárcsak én. Franciát, ausztrált. Első benyomásom a modellsrácokról nem volt túl jó. Nagyképűnek gondoltam őket, de most már tudom, hogy néhány példa után nem lett volna szabad általánosítanom. Többnyire nagyon fiatalok, habzsolják az életet (és a lányokat). Nagyon is tisztában vannak az adottságaik előnyeivel. Én jobban kedvelem azokat a fiúkat, akik kicsit szerényebbek, visszafogottabbak. Jó, jó, hogy szépek, de legyenek úriemberek is! Többnyire inkább csak annyira fiatalok, hogy éretleneknek tartom őket hozzam képest.

 

Melyik az idei kedvenc női, illetve férfi kollekciód?
Burberry férfi kollekcióit nagyon szeretem (megj.: ezzel ugye mi is így vagyunk!). Mióta londonba költöztem nagyon megkedveltem az angolok öltözködési stílusát, bár elsőre nem nyűgözött le. A téli kollekciójuk annyira mégsem lett a szívem csücske. Jean Paul Gaultier téli kollekciója tetszett nagyon leginkább a nadrágjai miatt.

 

A magyar tervezők, fotósok közül van kedvenced?
Magyar tervezők: Konsánszky Dóra, Szegedi Kata. Fotós: Perlaky Márton.

 

Mi a véleményed a hazai, és a külföldi lakhelyeden élő férfiak öltözködéséről? Mik a különbségek köztük?
A legnagyobb különbség talán az, hogy Angliában az embereknek általában van pénze arra, hogy megfizesse a nagy divattervezők ruháit. Itt a férfiak, akik nagyobb cégeknél dolgoznak, szigorúan drága öltönyben, aktatáskával, drága órával szaladgálnak, frissen boxolt cipőben. Aki olyan helyen dolgozik, ahol az öltözék más is lehet, mint öltöny, az pedig igazán szabadjára engedheti a fantáziáját. Odahaza az emberek visszafogottabbak szerintem, ha valaki úgy öltözködik, ami kicsit is eltér az átlagtól, annak már összesúgnak a háta mögött.

 

Mik a terveid az idei évre és a távolabbi jövőre nézve?
Idén maradok Londonban, folytatom a modellkedést, utazgatok néha. A távolabbi jövőben, ha már nem modellkedek, szeretnek egy diplomát, 3 gyereket, és boldogan megöregedni. Szerintem ez korrekt. :)

Adina a Numeroban

 

+1, Milyen tanácsot adnál a magyar fiúknak öltözködés terén?
Legyetek merészek bátran! Olyan dolgokat hordjatok, amiben jól érzitek magatokat. Ha az farmer és póló, az nekem bejön. :) Nem kell hogy drága legyen valami, ami jól néz ki, de fontos az igényesség! Ja és még valami! Szandált zoknival ne!!

 

Köszönjük a válaszokat és a jövőben még nagyobb sikereket kívánunk! :)

 

 

 

(képek: fashion spot fórum, seebysini, google)




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr132860663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása