2011.02.15

Ezt keressétek tavasszal: Trench coat

HorvathL | 2011.02.15 9:30 | 8 hozzászólás


 

 

 

A ballonkabát / trench coat örök ruhadarab.
Sosem ment ki a divatból. 

 

 

 

Thomas Burberry, a márka alapítója az évszázad elején megbízást kapott az angol hadseregtől, hogy - többek között - tervezzen nekik egy tartós kabátot. Mivel akkorra már feltalálta a gabardin nevű anyagot, amely egy erős, vízálló és jó légáteresztő képességű vászonanyag, megvolt az alapja a strapabíró kabátnak. Olyannyira sikeres lett a ruhanemű, hogy néhány év alatt beszivárgott a hétköznapi ruhatárakba is, ikonikus szerepet ért el és önálló életre kelt. Az már csak mellékes, hogy az agyon-vissza hamisított, másolt "Burberry-kockás" mintát is először itt alkalmazták.  

 

Felsorolhatatlanul sok emberhez nőtt hozzá a ballonkabát, gondoljunk csak Humphrey Bogartra (Casablanca), Brad Pittre (Ocean's Eleven) vagy akár Columbora. De ebbe nem is mennék bele tovább.

 

Ennek az írásnak az apropója ez:

 

 

 

Bizony, ez egy idei Burberry trench coat. Ha nem írnám ide, akkor is tudnátok. Még úgy is, hogy mára mindegyik valamire való cég gyártja: Hermés, Gucci, Tommy Hilfiger, Band of Outsiders (…stb). Egy divatrajongónak alapvető ruhadarab, egy "essential piece" - olyan, mint egy fehér ing. 

 

És milyen tökéletes. Ha megfigyelitek, idénre rákerült egy-két bőrdarab, amivel Christopher Bailey-ék pontosan azt érik el, hogy frissnek hat, de mégsem veszti el eredeti mivoltát. A Burberry trenchet nem lehet utánozni, valahogy egyik másolat sem ér fel hozzá, lehet akármilyen drága.

 

Természetesen nagyon kevesen engedhetjük meg magunknak egy eredeti vásárlását, így maradnak a "fast fashion store"-ok (Zara, H&M, HE, Topman… stb - erről bővebben később). Mindegyikőjük kínál szép darabokat. Azt hiszem, az a legjobb választás, ami a legjobban hasonlít az eredetire: drapp és egyszerű. A méretre viszont itt is nagyon kell figyelni, a legtöbb ballonkabát elveszti a formáját, ha "lebeg" viselőjén. Ugyanakkor ha túl feszes, az ember úgy néz ki benne, mint egy papírba csomagolt hal.

 

Nektek van már?
Kinéztetek már ilyet?
Hol szereztétek be?

 

 

 

Szívfájdítónak pedig tekintsétek meg ezeket:

 

Bonded Suede Double Breasted TC

Bonded Stretch Wool Twill TC

Bonded Cotton Gabardine TC

Double Breasted Bonded Cotton Poplin TC




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr942661580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hyden 2011.02.15. 12:02:30

Van egy John Richmond kabátom, nem szeretem a márkát, de ez tényleg szép. Fekete, hatalmas gallérral. Ritkán viselem, mert túl elegáns a hétköznapokon.

perry 2011.02.15. 17:49:45

Nekem fekete, rövid ballonom van a Primarkból, de idén mindenképp beszerzek egy hosszú, bézs-színű darabot, valószínűleg az ebayről, esetleg az asosról, de ami az utóbbi oldalon van, az nekem túl világos színű... ha láttátok már az oldalon, akkor tudjátok miről beszélek.

GentleSpecter 2011.02.15. 20:06:55

"Természetesen nagyon kevesen engedhetjük meg magunknak egy eredeti vásárlását..."

Ezt ne így írtad volna le... Inkább 3. személyben, de így... Ez így nagyon orrfennhordós, magaslovas.

És természetesen irigy vagyok.

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.02.15. 20:11:47

@Biro_Peti: Lehet, hogy félreérthető. Nincs miért irigykedned. Sajnos. : )
Azt kéne, hogy jelentse, hogy én sem engedhetem meg magamnak, Veletek egyetemben. Sajnos sajnos sajnos...

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.02.15. 20:19:19

@Biro_Peti: Ezzel együtt remélem érződik, hogy kerüljük az "orrfennhordós" hangnemet. Semmiképp sem akarom, hogy ilyet halljatok ki belőle.

GentleSpecter 2011.02.15. 20:41:00

@horvath911: Ahh... Értem. Most nem mondom, hogy örülök persze, hogy te sem vehetsz 2000$-ért kabátot, de annak igen, hogy félreértettem. :)

Rendszeresen olvasom a Blogot, ezért is akadtam fent rajta. ;)

Na ha már... akkor mutatok valamit.

www.youtube.com/watch?v=iCzrFq5ZwR0&feature=player_embedded

1:01-nél a fekete fickó barna kabátja! Óóóó. :)

2011.02.15. 22:26:40

ennyit azért nem ér meg

szmarck 2011.02.19. 09:10:48

Yupp pár hónapja vettem egy Iconic Trenchet!
Itt a Burberryben, azóta kb. 2x volt rajtam, de nem zavar, must have volt!
süti beállítások módosítása