2010.04.26

Tippek: parfümök #1

HorvathL | 2010.04.26 9:20 | 3 hozzászólás


Tipprovatunk mai adagjában néhány tanácsot adunk a parfüm használatával és kiválasztásával kapcsolatban. Reméljük, sokatoknak ismerősek lesznek ezek a dolgok, és azt is, hogy sokatoknak tudunk némi újat is mondani. 

1, Próba - szerencse

Kissé nyilvánvalóan hangzik, de ha leszűkítettük a parfümválasztást 2-3 féle illatra a teszter segítségével, akkor mindenképp próbáljuk ki azt a bőrünkön is, mivel itt nyeri el a tényleges illatát. Lehetséges az is, hogy allergiás reackiókat vált ki az adott parfüm, ez esetben inkább válasszunk másfélét. Néha ésszerű egy napot várni a vásárlással, hogy kiderüljön, mennyire tartós az illat (amennyiben ez fontos szempont) és hogy milyen a reakciója a bőrnek.

2, Az illat torzul attól függően, hogy...

mit ettünk és ittunk. Egyszóval, ha parfümöt fújunk magunkra, akkor azt nem tanácsos egy jó kolbászos - hagymás vacsora (ne adj'Isten, egy jó fűszeres, currys menü, vagy épp néhány üveg sör) után tenni. A testünk "párologtatja" az illatokat, ezek pedig nem biztos, hogy jó irányba torzítják a parfüm eredeti illatát.

3, Száraz bőr esetén fújd napjában többször

Akinek zsírosabb a bőre, annak kevesebbszer kell fújnia, akinek pedig szárazabb, annak többször. A száraz bőr szivacsként szívja be a parfüm anyagát, így ez esetben elkél egy-két extra fújás.

4, Forró zuhany után a legjobb a parfüm alkalmazása

Egy forró zuhany során a víz hőmérséklete és a gőz kitágítja a pórusokat. A nyitott pórusok pedig beszívják a parfümöt és tartósabbá teszik az illatot, így ekkor mindig a parfüm eredeti illatát érezhetjük - ez a cél.




Címkék: tipp parfüm

A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr261950865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2010.04.26. 10:22:23

5. A fül mögötti terület és a csuklóra fújt parfüm, érvényesül a legtökéletesebben.
6. Teljesen téves az,hogy össze kell dörzsölni a csuklónkat ,a ráfújás ,után. Mivel ezzel összetörjük magát az illat kreációt (fej-, szív- és alapillat összekeveredik).

perry 2010.04.26. 15:21:26

Köszi a segítséget mindkettőtöknek, elég hasznos tanácsok voltak!

Newyorker 2010.04.26. 19:53:12

KÖSZÖNJÜK a tanácsokat!
süti beállítások módosítása