2010.03.22

Interjú - Ötcsillagos kozmetikai szalon férfiaknak

HeStyle | 2010.03.22 11:50 | 3 hozzászólás


A MASCULIN talán az egyetlen olyan luxusszínvonalú, exkluzív wellness és szépségszalon hazánkban, ami kifejezetten csak és férfiaknak szól. Kozmetikai kezelések, masszázs, manikűr: csak, hogy néhányat említsek szolgáltatásaik közül. Bevallom, amikor két éve, elöszőr ott jártam nem gondoltam volna, hogy hosszú távon életképes lesz a MASCULIN, ismerve a legtöbb magyar férfi hozzáállását az arc és szépségápoláshoz. Szerencsére tévedtem és a MASCULIN töretlen sikere is azt mutatja, hogy a magyar férfiak egyre kevésbé érzik "cikinek", ha törődnek önmagukkal. Csak ajánlani tudom őket mindenkinek, aki teheti próbálja ki valamelyik szolgáltatásukat. Igaz, nem éppen a legolcsóbb, de szerintem maximálisan megéri az árát.
Nagyné Gara Mercedes, a MASCULIN üzletvezetője válaszolt néhány kérdésemre.

-Sokan talán bele sem mertek volna vágni egy ilyen hely létrehozásába itthon. Hogyan és mikor indult ez az egész?
2006-ban jött az ötlet, hogy egy ilyen vállalkozásba vágjunk bele. Baráti körünk igényei és a saját igényességem miatt mindig figyelemmel kísértem a lehetőségeket, újdonságokat a szépségiparban. Ekkor szembesültem azzal, hogy a hazai piacon nincs ilyen igényt kielégítő Szalon, van egy piaci rés, mely akkor nagyon elgondolkoztatott. Az ismerőseim körében sok olyan igényes férfi volt jelen, akiknek igényük lett volna ilyen szolgáltatásra, de nem volt egyetlen egy hely sem, ahová el tudtak volna menni. Kivéve persze a női szalonokat, de tudjuk, hogy egy férfi elég kényelmetlenül érzi magát sok csacsogó hölgy társaságában, ha ilyen „kikapcsolódásról” van szó.

-Kérem meséljen egy kicsit a MASCULIN-ról, milyen szolgáltatásokat vehetnek igénybe a vendégek?
Nagy közvélemény kutatás és tudatosság alapján alakítottam ki a szolgáltatások listáját. Elsősorban a kozmetikai kezeléseket, a manikűr-pedikűr kezeléseket és a testmasszázst tartottam fontosnak. Ezek mellett kiegészítő kezelésként a Dermalife infraszaunát és a Hypoxi vákuum kerékpárt vettem be a szolgáltatásaink közé, mert hiszek azok jótékony hatásában.
Mondhatni lehet, hogy direkt nem található szolgáltatásaink között a férfi fodrászat, mert mint ismerjük az egy igen hangos tevékenység és itt nálunk a MASCULIN-ban elsősorban a nyugalom megteremtésére törekedtem.

-Mennyire van igény a MASCULIN szolgáltatásaira? Megnyitásuk óta érezhető-e, hogy "fejlődünk" és ezáltal folyamatosan nő a vendégeik száma, vagy inkább egy stagnáló, szűk réteg az, ami igénybe veszi a kozmetikai szalont?
Szalonunk idén márciusban lesz 3 éves, és tapasztalatból mondhatom, hogy igenis van erre a szolgáltatásra igény. Vendégkörünk a mai napig növekszik, mely azt mutatja, hogy egyre trendibb, egyre elfogadottabb a férfiak körében is az e fajta kezelések igénybe vétele.
-Melyek azok a szolgáltatások, amelyek abszolút favoritok, amelyeket a legtöbben vesznek igénybe?
Kozmetikai kezelések közül kettőt emelnék ki, melyek a leggyakoribbak és a legkedveltebbek. Az egyik a „Tengeri kényeztető arckezelés tisztítással 75 percben” mely mindamellett, hogy hasznos az arctisztítás miatt, kellemes a kezelést tartalmazó hátmasszázs és kéz-kar masszázs miatt. A másik az „OxyLife arcfiatalító kezelés”, ahol 100%-os oxigénnel pumpáljuk be az arc bőrébe a választott szérumok egyikét. Mind a két kezelés hatékony és kellemes is egyben, így a vendég azt kapja amire vágyik: kipihenve, kisimulva távozik Szalonunkból.
Testmasszázs kezeléseink közül a „Méregtelenítő testmasszázst” és a „Fogyasztó testmasszázst” emelném ki, mert mint azok nevében is benne van, hogy miért azt választják a férfiak, mégis ennek a két masszázsnak van a legnagyobb kereslete.
És végezetül muszáj kiemelnem a manikűr-pedikűr kezeléseinket is,melyek a legnépszerűbbek. Ezeket a kezeléseket hetente vagy kéthetente veszik igénybe vendégeink. Olyannyira népszerűek, hogy ezekre a kezelésekre 3-4 nappal korábban lehet már csak időpontot kapni, és karácsonytól bevontuk a „Japán manikűr” elnevezésű kezelést is, mely nagy sikert aratott és a mai napig nagyon közkedvelt.


-Akadt már valamilyen különleges, esetleg teljesíthetetlen kérés a vendégek felől?
Szerencsére elmondhatom, hogy határozottan nem, ezt annak titulálhatom, hogy amikor nyitottuk a MASCULIN-t, nagyon széles körű piackutatás alapján alakítottuk ki a szolgáltatásaink listáját.

-Ha jól tudom a Gaultier termékek megtalálhatóak és megvásárolhatóak Önöknél. Milyen termékeket lehet még kapni a MASCULIN-ban?
Két termékcsaládnak vagyunk a referencia szalonja. Az egyik a Jean Paul Gaultier márka, a másik a Phytomer. Mindkét márka kiválóan felkarolja a férfi bőr szükségleteit. Szalonunk nyitásakor ezt a piacot is nagyon jól körbejártam és ez a két márka volt az, amiben mertem bízni. Úgy tűnik jól választottam, mert a mai napig kielégíti a MASCULIN-ban született igényeket és az otthoni használat során felmerült igényeket is.
-Mi a véleménye a magyar férfiak arcápolási/szépségápolási szokásairól?
3 éves tapasztalatom alapján elmondhatom, hogy egyre igényesebbek a férfiak is magukra. Ez a „fejlődés” a társadalom növekvő elvárásainak és a nők igényeinek is köszönhető. Mi nők is egyre igényesebbek vagyunk magunk irányába és ugyanezt várjuk el joggal, párunktól is.
-Mik a tervei a közeljövőben? Várhatunk esetleg új szolgáltatásokat a MASCULIN-ban?

Elmondhatom, hogy most egyenlőre nagyon jól vagyunk, a közeljövőben nem igen várható változás a MASCULIN-ban, élvezzük azt amit Szalonunk képvisel és nyújt vendégei és a fejlődő piac számára is egyaránt. Bevallhatom, hogy vendégeinkkel együtt a szakmánkban elégedettek vagyunk.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr531858272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2010.03.22. 20:32:14

Mindenki, aki eléggé igényes önön magával és kissé is törődik azzal, hogy ne csak a felszín legyen ápolt, hanem a teljes összkép, azok használtak és továbbra is használni fognak mindent (masszázs, manikűr, testápoló, bőrradír....)amivel tökéletesebbé tehetik magukat.

Lassan már M.o.-n is elfogadják, mert kissé ad magára és nem fogják esetlegesen a nemi hovatartozását firtatni. A szomorú tény, hogy mivel az emberek nagy része korlátolt gondolkodású ,ezért csak erre az egy opcióra gondolnak. S nem arra az alapvető tényre, hogy nem csak önmagunknak akarunk megfelelni, hanem például esetlegesen másnak is kellemesebb érzés végig simítani rajtunk és nem gondolja, hogy egy tatut simogat éppen.

Szerintem, akik valójában rendszeresen használják eme nemes intézmény alapvető szolgáltatásait, azok nem biztos, hogy meg is fogják osztani az alapvető tapasztalataikat, itt.

katarocks 2010.03.22. 20:37:05

@LuPuS: pont mondta apukám meg a nagybátyám, hogy Olaszországban mennyi homoszexuális van. na mondom nem, ők teljesen heterók, csak nálunk ránézésre nem azok..

Blue highway ACE 2010.03.23. 11:15:39

Akkor én most fogok egy fenőkövet meg egy vadászkést és elvonulok borotválkozni. :P
süti beállítások módosítása