2010.03.17

Zsólyomi Norbert interjú

HeStyle | 2010.03.17 14:10 | 1 hozzászólás


Zsólyomi Norbert fiatal kora ellenére már most komoly karriert tudhat a háta mögött. Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb és véleményem szerint legjobb fotósa, szinte az összes magyar divatmagazinban jelent már meg általa készített fotósorozat. Nagyon örültem, amikor elfogadta a felkérésünket az interjúra, mindig is nagyon tetszettek a képei, remek fotósnak tartom őt.

-Hogyan indult a karriered? Miért éppen a divatfotózást választottad hivatásodként?
Az első perctől tudtam, hogy a fotózáson belül a divat irányt választom. Ez egy nagyon intenzív folyamatosan változó területe a fotózásnak ahol az ember kiélheti a kreativitását. Kezdetben teszteket csináltam az itthoni modellügynökségeknek, ami egy nagyon jó gyakorlat volt, szabadon dolgozhattunk, megvalósíthattuk a gyakran teljesen őrült ötleteinket. Éjjel-nappal ezzel foglalkoztam semmi más nem érdekelt, megszállottá váltam, aztán egy idő után elkezdtem a hazai divatmagazinoknak fotózni...

-Számos magazinnak készítettél már fotósorozatot, van esetleg kedvenced közülük?
Nehéz kérdés, mert nem tudnék választani egyet amire azt mondom, hogy ez a legkedvesebb, vannak kedvencek...

-Hogyan zajlik egy fotózás? Honnan meríted az inspirációt?

Minden fotózást megelőz egy megbeszélés, ahol átbeszéljük a koncepciót, elmondják, hogy mit szeretnének látni... Ennek alapján elkészül a smink, a haj és a styling. Ez egy abszolút csapatmunka ahol mindenki igyekszik beleadni a maximumot. Sok dolog inspirál, ez lehet egy apró dolog amit az utcán veszek észre vagy egy jó film, videoklip és a zene, egy jó szám hihetetlen dolgokat tud elindítani... mindig nyitott szemmel kell járni és hagyni, hogy a dolgok hassanak az emberre. Ezek a dolgok sokszor összeadódnak de van, hogy egy pillanat alatt valaminek a hatására bevillan egy ötlet amit aztán közösen megvalósítunk. A munka során mindenki hozza a maga ötleteit és ez talán a leginspirálóbb.

-Most éppen min dolgozol?
A magazin munkák mellett most készülünk egy kiállításra, ami tavasz végén lesz majd látható. Ezenkívül a honlapomat készítjük, a régi honlapom már nem él. Szerettem volna egy teljesen új weboldalt, rövidebb címmel. Így az a zsolyomi.com -on lesz elérhető hamarosan.

-Van példaképed vagy kedvenc fotósod?

Rengeteg kedvencem van. Szeretem Mariano Vivanco őrült képeit de Inez van Lamsweerde letisztultságát is. Steven Klein hihetetlen világát és Juergen Teller nyersségét...

-Tapasztalataid szerint kivel könnyebb dolgozni egy fotózás során? A férfi vagy női modellekkel?

Ez nem attól függ, hogy ki melyik nemhez tartozik. A lényeg az szerintem, hogy a modell éppúgy szeresse azt amit csinál, mint ahogyan mi is. Ha élvezi a fotózást és tehetséges akkor teljesen mindegy, hogy férfiről vagy nőről beszélünk a munka könnyebb vele.

-Mi a véleményed a magyar férfiak öltözködési szokásairól?

A divat elsősorban a nőket szolgálja ki, hiszen a férfiakat kevésbé érdekli a divat. Az idősebb generáció többsége még mindig úgy gondolja, ha ad a külsejére az nem túl férfias. A fiatalabbak viszont egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy mennyire fontos egy ember külseje. Az is fontos tényező, hogy ha valaki márkás holmit szeretne ahhoz mélyebben a zsebébe kell nyúlnia és ezt hazánkban nehezebben teheti meg az ember, de ugyanakkor a divat és a jól öltözöttség nem csak pénz kérdése. Kevés pénzből is fel lehet öltözni ízlésesen. Szóval csakúgy mint bárhol vannak pozitív és negatív példák itthon is, de talán fejlődik a dolog a fiataloknak köszönhetően.

-Hol szoktál vásárolni magadnak ruhákat?

Teljesen változó, sokszor vásárolok külföldön, mert ott nagyobb a kínálat férfi ruhákban, mint itthon.

-Van olyan üzlet, márka, amit hiányolsz itthonról?

Talán a Topshop/Topman és lehetne több egyedi ruhabolt ahol különlegesebb darabokat is lehet találni.

-Milyen ruhadarab/kiegészítő az, ami a legkedvesebb számodra?

Az óráim...

-Mik a terveid a közeljövőben?

Folytatom a munkámat, jó pár ötletem várja a megvalósítást...

-Kedvenc fotósorozatod, amit nem te készítettél?

A fent említett fotósok munkái közül szinte mindet nagyon szeretem!

Íme néhány fotó, amelyeket Zsólyomi Norbert készített:




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr721846736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perry 2010.03.18. 01:49:40

Nekem ezek a képek most nem tetszenek, nem fogtak meg. Az interjú sem túl sokatmondó, de azért örülök, hogy egyre sűrűbbek az ilyen posztok! Csak így tovább.
süti beállítások módosítása