2010.01.17

Milánó, őszi kollekciók: Missoni, Jil Sander, Ermenegildo Zegna, Dolce & Gabbana

HorvathL | 2010.01.17 11:00 | 2 hozzászólás


Egy csokorba szedve mutatjuk meg nektek a beérkezett őszi runway kollekciókat. Kezdjük a Missonival.
A többi a tovább után!

Nekem határozottan tetszik és remekül felismerhető a Missoni őszi kollekciója. A látszólag össze nem illő formák, amelyek a kiváló kötött mintáknak köszönhetően adódnak ki, érdekes egyveleget alkotnak. A színekre mindegyik összeállításnál kínosan ügyeltek, még ha az elsőre nem is látszik. A sálak és a kardigánok együtt pompásan mutatnak, bár én a csíkos-kockás nadrágok helyébe valami egyszerűbbet választottam volna. Ezt leszámítva mással nincs bajom, szeretem a kötött mintákat és azt, ha egy bradndnek van felismerhető arculata.
Képek:

Továbbiak itt.

 
Jil Sander

A minimalizmusra törekvő Raf Simons a tervező ennél a kollekciónál. Érdekes részletek, visszafogott szabások és színek jellemzik, váratlan anyagtoldásokkal. Nekem ez annyira nem nyerte el a tetszésemet, részben azért, mert a sziluetten ront a szélesebb vonalú cipő.
Képek:
 
 

Továbbiak itt.
 
 

Ermenegildo Zegna

Zegna kollekciója nagyon tetszetős, jók a szettek, egyik sem túl extrém, sem túl bonyolult. Úgy érzem, inkább a biztonságra törekedtek és egy hordható, szép kollekciót csináltak, amelyben az uralkodó színek a szürke, a fekete és navy kék, némi sötétzöld mellett. Az anyagokkal kicsit játszottak, de ezeket mintha már láttuk volna valahol. Ettől függetlenül jó, közelebb áll az ízlésemhez, mint a Jil Sanderé.
Képek:

Továbbiak itt.


  Dolce & Gabbana

Ez szinte egészében nagyon jó lett. Kissé visszautal a múltra a kollekció (pl. svájcisapka), de fel tudták dobni egy-két folttal, lyukkal, tépéssel, de csak annyira, és ott, ahol kell. Határozottan szép, kötött, illetve szövet és bársony anyagok láthatóak, a színeknél a szürke árnyalatai, illetve a fekete-fehér dominálnak.
E négy közül talán ez lett a legjobb.
Képek:

Továbbiak itt.
 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr911678333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2010.01.17. 13:17:28

Főleg bársonyt láttam( Burberry, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana) vagy sötét színű (Gucci, Salvatore Ferragamo)
Újra hódít a csokornyakkendő, a mintás sál(bár a konzervatív lelkemnek,csak meghatározott mennyiségű "csicsá
a"-val)

Öltönyök(nincs boka villantás): a Zegna összkép csodálatos,
D&G élénk színek :D

A háromrészest más-más színű réteggel( ezt főleg a Dsquared csinálta, nem volt nekik elég a farmer bűntény)

balazsman 2010.01.17. 21:27:58

Zegna ruleZ
(kivéve béna kicsi gallérok és duplasoros zakók)

a Missoni egy vicc
süti beállítások módosítása