2009.10.29

Strange vendégposztja

HeStyle | 2009.10.29 20:30 | 2 hozzászólás


Strange, számomra az egyik  legkedvesebb divatblogger, nagyon szeretem olvasni az írásait, épp ezért nagyon örültem, hogy elfogadta a felkérést, hogy írjon vendégposztot a HeStyle-ra!

Minek öltözzek Halloween-kor?

Biztosan sokan készültök szombat éjszaka Halloween-partyra. Ha még nincs jelmezötleted, talán most kapsz néhány hasznos tanácsot.
A Halloween egy ősi, kelta eredetű, pogány ünnep. A kelták úgy tartották, hogy Halloween éjszakáján elmosódik a határvonal az élők és a holtak világa között és ilyenkor a halott lelkek, mindenféle szellemek és démonok visszatérnek a túlvilágról.
Ezen az éjszakán az emberek mindenféle ijesztő jelmezt és maszkot öltöttek magukra, hogy ezekkel tartsák távol a túlvilágról érkezőket.
Éppen ezen hagyományok miatt a Halloween-t nem egy szimpla jelmezbálként kezelem (arra ott a farsang), inkább egy olyan alkalomként, amikor is lehetőség nyílik rá, hogy valamilyen félelmetes, ijesztő szörnynek a bőrét öltsem magamra. Például lehetünk zombik, vámpírok, múmiák, szellemek, hóhérok, vagy éppen maga a Kaszás. Ezeket nagyon egyszerűen, akár a saját ruhatárunk felhasználásával is megoldhatjuk (hogyha nem akarunk több ezer/tízezer forintot áldozni egy jelmez megvásárlására/kölcsönzésére). A tökéletes hatás elérése érdekében néhány apróságra szükség lehet, de ezek pár száz forintos tételek, amelyeket még holnap vagy holnap után be is szerezhettek.

Néhány példa:

Vámpír:
Egy sötét színű öltönyre lesz szükség, egy olyan fehér/szürke ingre, amit nem sajnálsz, ha esetleg tönkremegy, illetve egy fekete nyakkendőre. Ezeket a cuccokat hanyagul magadra öltöd, az inget pedig művérrel foltosan összekened.
A smink a fiúk esetében sem elhanyagolható, segítségként kerestem néhány videót, a poszt végén megtekinthetitek őket.
Amit érdemes lehet beszerezni:
vámpír fogak
művér
egy fekete lepel

Zombi:
Nincs szükség semmi különösre, mindössze valami szürkés, barnás ruhára, amit kicsit meg lehet tépkedni, összepiszkolni, összekenni művérrel.
Amit érdemes lehet beszerezni:
művér

Múmia:

Az egyik lehető legegyszerűbben kivitelezhető jelmez – bár egyben talán a legkényelmetlenebb is. Nincs szükség semmire, mindössze néhány tekercs fáslira és két segítő kézre, aki körbeteker minket.

Szellem:
A legegyszerűbb jelmez. Mindössze egy fehér lepedő kell hozzá, a szem helyén két lyuk, és már készen is van. (Ha az utolsó pillanatban derülne ki, hogy jelmezbálba indultok.)

És akkor segítségül néhány videó, hogyan sminkeljünk?

STRANGE BLOGJA ITT ÉRHETŐ EL!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr791484486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2009.10.29. 20:58:02

de vicces! :) micsoda jó kis poszt! :)
aza kés a fejben!! :)

The Strange · http://madeinbarna.blog.hu 2009.10.29. 21:17:47

@horvath911: köszi :-)
olyat lehet is kapni... a Mammut II-ben :-)
süti beállítások módosítása