2018.01.21

Nem csak a farmereké a világ

Bárány Bettina | 2018.01.21 11:00 | Szólj hozzá!


A nadrág a legalapvetőbb ruhadarabunk, ami nélkül egyáltalán nem lépünk ki az utcára. Ha jól választunk fazont és méretet, akkor tökéletesen passzol és öltöztet, illetve a hölgyek formás részeit is kiemeli, aminek a férfiak rendkívül szoktak örülni. 

Kapcsolódó kép

Nem gondolnánk, de régebben nem számított ennyire alapdarabnak, hosszú éveken át inkább szoknyára hasonlító ruhadarabokat hordtak a férfiak is – görögök, héberek, rómaiak, egyiptomiak, és még sorolhatnánk. Sőt, a skót férfiak a mai napig hordják a híres skót szoknyát, de azt hiszem, ők az egyetlenek. A szoknyát feminin jellege és az egyház elutasítása miatt hamarosan felváltotta a nadrág, amit először a lovas népek viseltek az ókori Eurázsiában, mivel a lovagláshoz ez volt a legalkalmasabb és legkényelmesebb. Őket követték a gallok, perzsák, szkíták, de azt, hogy általánossá vált a viselése a magyaroknak köszönhetjük. Persze ennek a stílusa is sokat változott, a XII. században például a nadrág egy felső és egy alsó részből állt, a XV-XVI. században a buggyos nadrág volt a divat, de ez rendkívül anyagigényes volt. Aztán egy rövid időre, a XVII. századi Franciaországban XIV. Lajos által egy kicsit visszakanyarodtak a női vonal irányába, mivel selyemharisnyát vettek fel hozzá.

Ma nehezen tudnánk meghatározni „A hagyományos nadrág” fogalmát, hiszen annyi anyagból készül, számtalan formája, mintája létezik, hatalmas választási szabadságot eredményezve. Lehet ez áldás vagy átok, de egy biztos – egyéniségeteket számtalan módon kifejezhetitek vele. A legalapvetőbb darab, amiből minden férfi ruhatárában van legalább egy (de inkább több), az a farmer. Ebből is vannak testhezállóbb fazonok – a túl szűkkel csak óvatosan! -, és bővebb darabok is világosabb és sötétebb színekben egyaránt. Ami idén abszolút hódított, az a térdnél szaggatott farmer, ami kifejezetten lezser külsőt kölcsönöz viselőjének. Az, hogy ez a ruhadarabotok koptatott, feltűrve vagy leengedve hordjátok, szinte teljesen mindegy, remek választás télen és nyáron egyaránt.

  Képtalálat a következőre: „men jeans”Képtalálat a következőre: „men jeans”Kapcsolódó kép

Arra azonban fel kell hívnunk a figyelmeteket, hogy sajnos bármennyire is kényelmes és egyszerű felkapni reggel egy farmert, nem hordhatunk mindig azt, hiszen bizonyos esetekben ez még illetlen is. A munkahelyre vagy egy üzleti vacsorára igenis vászon- vagy kordnadrágot illik felvenni. Ebből érdemes minimálisan elálló típust vásárolni, de az alapvető kék vagy barna darab mellé választhattok szürke vagy krémszínű árnyalatokat is. Aki mindenképpen maradna a megszokott farmer stílusnál, az is talál hasonló benyomást keltő nadrágot, és valljuk be, télen azért ez egy kicsit jobban is melegít.

Képtalálat a következőre: „férfi kordnadrág”

Ha pedig kényelmetlenül érzitek magatokat attól, ha túlságosan is elegánsak vagytok, akkor válasszatok vászonnadrágot. Rendkívül jól mutat az irodában, egy színházi esten vagy egy randin. Itt azonban ügyeljetek a méretekre – válasszatok szűkebb szárú nadrágot, de azért ne olyat, ami még a zsebetekbe tett mobiltelefon formáját is kihangsúlyozza.

                              Kapcsolódó képKapcsolódó kép


Ahogy említettük, minden fajtának meg van a szűkebb és a bővebb változata is, az utóbbiakat sok esetben maxi nadrágoknak is hívjuk. Ezek sokszor nem csak szárban, hanem minden téren engednek az anyagból, ami egy rohanós hétköznapra vagy a haverokkal való találkozásra jó lehet, de ha túlzottan lazán áll rajtatok, a végén könnyen lecsúszhat. A választásnál ezt is vegyétek figyelembe, ha máshogy nem is, viseljetek hozzá övet, ami a helyén tartja, illetve fel is tűrhetitek a szárát, amivel optikailag egy kicsit testhezállóbb hatást kelt.

Képtalálat a következőre: „maxi nadrág férfi”




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3013450905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása