2018.01.05

Kifinomult brit elegancia és laza western stílus - Kingsman



„A modor mutatja, mit érsz.” – Ikonikus mondatok, híres nevek és szerethető karakterek. Matthew Vaughn 2015-ben mutatta be a Kingsman első részét, ami akkor nagy sikert aratott, annak ellenére is, hogy a kémfilmek sokadik bőrét láthatták lehúzni a nézők a mozivásznon. Idén szeptemberben újra részesei lehettünk Vaughn világának, ami a Kingsman: Az Aranykör elnevezést kapta.

kingsman.jpg

A második rész sikerességén vitatkozhatnánk, de cikkünk középpontjában nem a cselekményszálak kuszasága vagy a kamerajáték áll, sokkal inkább Arianne Phillips jelmeztervező keze munkája, akinek sikerült a huszonegyedik század kémeit autentikus csomagolásba öltöztetnie, mégis megtartva modern jellegüket.

Az első rész ruhái a tipikus brit kétsoros öltönyt és az oxford cipőket részesíti előnyben, teret kapnak a skótkockás darabok, valamint a Cutler and Gross szemüvegek. Már a film készítésének kezdetétől tervben volt a ruhadarabok értékesítése a közönség számára is. A Mr Porter online boltjával és megannyi neves brit divatházzal koordináltan ezt véghez is vitték, idén kiegészülve a második filmben felvonuló western darabokkal is.

A Kingsmant leginkább a részletgazdagság és a hozzáértés teszi mesterivé a ruhák területén, a két filmből megpróbáltuk a lehető legérdekesebb darabokat górcső alá venni.

Az öltönyök:

kgc_012_gallery_image_0.jpg

Öltönyök kifulladásig. Hatszor kettes gombok, karcsúsított, de nem szűkfazonú vonalak, széles kabáthajtókák, első osztályú anyagok. A Kingsman emberei sötét vagy neutrális színeket viselnek, vörös, tengerészkék vagy fekete nyakkendővel, komolyságot sugallva.

A cipők:

g8vtt0q.jpg

„Oxford, nem Brogue.” – az oxford és brogue cipők közötti különbségről a film után napokig vitatkozhatnánk, mi elfogadjuk, hogy az oxford a nyerő, mellette pedig a chelsea csizmák és könnyű „loafer” cipők is helyet kapnak.

Nyakkendők és zsebkendők:

67648.jpg

Az ördög a részletekben rejlik. Egyenes hajtás és minden selyem.

Patentkapcsos gombok és farmer:

A második rész amerikai western vonulata merőben eltér az első rész hideg brit stílusától. Erős és nyers, mind a karakterek megformálásában, mind a rájuk adott ruhákban. Channing Tatum bőrbéléses farmerkabátban, kivillanó övcsatban és stetson kalapban debütál a képernyőn, Jeff Bridges pedig a modern sheriff öltözetét viseli a film folyamán, „yoke” kabátban és mintás sálban az ing alá tűrve. Az amerikai ügynökök kivétel nélkül Luchesse western csizmát viselnek.

kingsman-the-golden-circle-channing-tatum.jpg

jeff-bridges-kingsman-2-whiskey.jpg

Preferáljuk a brit öltönyöket vagy az amerikai farmerdarabokat, a film divat szempontjából jelentőset alakított, belopva a szótárunkba ezeregy kifejezést a ruhák világából, visszacsempészve a modern férfi fejébe az precizitást és a hozzáértés fontosságát az öltözködés során.

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6713502381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filmflash 2018.01.06. 22:49:00

Remek stílusérzék, elegancia, lezser, sportos igényesség.
süti beállítások módosítása