2012.01.18

Segítség a szakértőtől: Professzionális borotválkozás

HeStyle | 2012.01.18 12:26 | 7 hozzászólás


Néhány hónapja akadt meg a szemem a Biotherm egyik férfiaknak szánt újdonságán, az Aqua Power D-Sensitive termékcsaládon. Egyik olvasónk írt, hogy mennyire elégedett a velük, ezért úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom. Mivel eléggé érzékeny és problémás a bőröm, ezért kissé félve kezdtem neki a "tesztelésnek", de végül kiderült, hogy kár volt félnem, mert nekem is remekül bevált mindhárom Biotherm újdonság. Akkor leírtam a saját véleményemet, tapasztalataimat a blogon, de úgy döntöttem, hogy jobb, ha most egy szakértő is nyilatkozik a témáról és a termékekről, így felkértük Apáti Nagy Juditot, aki már több, mint 10 éve dolgozik a L'Oréal Luxuscikk Divíziójában és felel többek között a Biotherm márka képzéséért. Folyamatosan részt vesz képzéseken és egyik legfőbb feladata, hogy ezt a tudást az üzletekben dolgozó szakértőknek is átadja.
Most tehát jöjjön egy hozzáértőbb leírás és egy kis "segítség" a helyes borotválkozáshoz.

Professzionális borotválkozás

Egy kolléganőm mesélte, hogy egyszer dolgozott egy borotvahab reklámfilm forgatásán. Belegondoltatok már abba, hogy a főszereplő három napig, folyamatosan borotválkozik? Egész idő alatt, mosolyogva húzgálja a pengét az arcán, és közben úgy néz, mintha ez a világon a legtermészetesebb dolog lenne?
A ti bőrötök hogy bírná?  Elárulom, hogy a szereplőnk hogyan élte túl a megpróbáltatásokat.

A cikk a "tovább" után folytatódik!


Első lépés: a bőr előkészítése.
A legtöbb férfinek erős szakálla és hozzá érzékeny bőre van. Mielőtt a szőrt levágnánk, a bőrt kell megtisztítani és felpuhítani, hogy a borotválkozás közben, a szőrszálak tövét védő bőrt, ne vágjuk le a pengével. Erre a célra különösen alkalmas például a Biotherm Homme Aqua Power D-Sensitive habzó arclemosója, amely szappanmentes, illatanyag mentes, finoman, de hatékonyan tisztít és nem irritálja a bőrt. Úgy kell használni, mint egy szappant, langyos vizes kézzel fel kell vinni a bőrre és utána leöblíteni. Ezzel a pár gyors mozdulattal eltávolítottad az arcodról a szennyeződéseket és a bőrödet felkészítetted arra, hogy ellenálljon a penge okozta irritációnak.
Második lépés: készítsd elő a szakálladat, hogy könnyebben megadja magát!
Nagyon fontos, hogy a szőrszálakat annyira megpuhítsd, amennyire csak lehetséges! Minél tovább masszírozod a borotvahabot az arcodon, annál könnyebben siklik majd a penge. Erre nem szabad sajnálni az időt. A szakemberek szerint 5 percig kellene masszírozni a habot, mielőtt nekilátnál a lehúzásnak. Na jó, legyen 3, de akkor ultra jó borotvahab kell: az Aqua Power D-Sensitive kimondottan érzékeny bőrű férfiaknak készült, így alaposan puhít és tiszteletben tartja az érzékeny bőr igényeit.
Harmadik lépés: a lehúzás.
A legfontosabb szabály, hogy MINDIG steril pengét használj! Ha el akarod kerülni a szakáll fertőzést, eldobható borotvával dolgozz, vagy fertőtlenítsd a pengét használat előtt! Akár 70%-osnál töményebb alkohollal, akár gyógyszertárban kapható eszközfertőtlenítő folyadékkal.
Negyedik lépés: fertőtlenítés.
Fontos, hogy nem csak a borotvát, de sérülés esetén, a bőrödet is fertőtleníteni kell. Erre a legalkalmasabb a hagyományos timsó, amit a borbélyok is használnak. Tökéletesen fertőtlenít, összehúz és vérzést is csillapít. Kapható minden gyógyszertárban és drogériában.
És végül: az ápolás
Ha ezt a megpróbáltatást jól viselte, igazán megérdemel a bőröd egy kis kényeztetést. Az Aqua Power D-Sensitive hidratáló ápolója termál plankton kivonatot és kálciumot tartalmaz. Vitamin és ásványi anyag tartalma miatt nagyon jól puhít és gyógyít, megerősíti a bőr védelmi funkcióját. A bőröd azonnal nyugodt, sima és hidratált lesz tőle. És erősebben tud védekezni a környezet káros hatásaival szemben.
Most, hogy tudod a borbélyok titkát, akár borotválkozhatsz mindennap.
De nem kötelező...

Apáti Nagy Judit
 

Íme a cikkben említett termékek még egyszer:


Biotherm Homme Aqua power D-Sensitive arclemosó


Biotherm Homme Aqua Power D-Sensitive borotvahab

Biotherm Homme Aqua Power D-Sensitive hidratáló

 

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr783573512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geucsa 2012.01.18. 16:20:19

Ilyen hülyeséget.
Egy filmforgatásnál szerintetek ténylég annyiszor megborotválkozik a színész? Arra nem gondoltatok, hogy penge nélküli borotvát használ?
A legjobb a villanyborotva és akkor nem kell ezt a sok vegyszert az arcotokra kenni.
Ha már használnék valamit, akkor natúr kozmetikumot, nem ezeket a mérgeket.
Ez egy reklám, ugye?

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2012.01.18. 18:32:34

A villanyborotva tényleg jó, de nekem például nem vált be. Azt szeretem, ha teljesen sima a bőröm borotválkozás után, a villanyborotva pedig nem hozza le sajnos teljesen a borostát, marad mindig egy halvány réteg.
A natúr kozmetikumokkal nem értek egyet, persze lehet, hogy van ami tényleg jó, én kipróbáltam vagy 20 félét és mindegyiktől piros lett az arcom. Ez csak egy tipp azoknak, akiknek szintén érzékeny a bőrük, hogy létezik ilyen is. Szerintem jó, ha ilyenről is szó esik, mert itthon sajnos nagyon férfi elhanyagolja a bőrét.

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2012.01.18. 18:34:22

A fizetett hirdetéseket pedig (x)-el jelöljük! Ez nem az. :-)

Derlon_Webb 2012.01.18. 21:23:05

Én s Niveában hiszek, lemosó és borotvagél. Nekem az vált be, immár 15 éve. Borotválkozás után pedig Shisheido Man.

Mala Suerte 2012.01.26. 19:12:56

Sok újat nem mond a cikk és mintha a termékelhelyezés is meglehetősen egyoldalú lenne. :D Egyébként biztos jó cuccok ezek, de én is a Niveára esküszöm az "olcsóbb" kategória márkái közül.

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2012.01.26. 19:22:04

@matthe07: Persze, hogy egyoldalú, hiszen ebben a posztban a Biotherm-ről van szó és az ezzel a márkával foglalkozó szakértőt kérdeztük!:-)
Tervezzük ebben a témában más márkák tesztelését is!
A Nivea termékek közül nektek mik váltak be? Miket ajánlotok?

Mala Suerte 2012.01.26. 22:06:26

@HeStyle: A Q10-es borotválkozó cuccaik nagyon ott vannak szerintem, de a sima Sensitive termékek is jók. Amúgy ha már itt tartunk és úgyis elmennétek ilyen irányba, valamikor megkérdezhetnétek egy szakértőt az arcbőrápolásról is (mikortól érdemes kábé pl. ránctalanító kencéket használni, mit és milyen gyakorisággal stb.), szintén egy talán túlságosan elhanyagolt téma. További sok sikert a bloghoz!
süti beállítások módosítása