2011.09.29

Szilíciumvölgy legbénábban öltöző vezetői

HorvathL | 2011.09.29 19:20 | 4 hozzászólás


 Szilíciumvölgy a technikai innováció bölcsője az Egyesült Államokban, akit egy kicsit is érdekel az IT világa, az tudja, hogy Kaliforniában található és többezer cég révén óriási agyak gyűlnek ide. Itt megy végbe a technológiai forradalom. De hogyan kapcsolódik ez hozzánk?

Fontos hely ez a számítógépőrülteknek és a kütyübolondoknak, az egyszer biztos, de aki e két kifejezés hallatán kerekedő pocakokat, szemüvegeket és/vagy nyúzott kockás zakókat vízionál, az nem jár messze az igazságtól. Tudják ezt jól a GQ-nál is, és kissé gonosz módon egy listát állítottak össze a Szilíciumvölgy legbénábban öltözködő fejeseiről. Mi most a 8 "legelőkelőbb" helyezettet mutatjuk meg. Fordított sorrendben.

 

8. Seth Priebatsch, a SCVNGR alkalmazás kiötlője

  Állítólag még a prezentációit is a fejre tolt síszemüvegében tartja.
A ruhaméreteket pedig a kép alapján nem ismeri.

 

7. Tom Anderson, a MySpace társalapítója

Azt írják róla, hogy szokása, hogy "túlrétegezi" az öltözékét: felvesz egy mintás pólót, kapucnis pulcsit, majd erre egy zakót. Ez épp elég a 7. helyhez.

 

 

 6. Reid Hoffman, a LinkedIn tulaja

Ez az alkat sem mentség az elhanyagolt ruhákra.

 

 

 5. Dennis Crowley, a Foursquare tulaja

A főiskoláról kilépve rendben van ez a szerelés, de ilyen komoly cégek tulajától egy kis komolyság az öltözködés terén is elvárható lenne.

 

 

 

4. Shantanu Narayen, az Adobe vezérigazgatója

Az összes magazin az ő cégének szoftverét használja a retusáláshoz, képszerkesztéshez. Az életben is végezhetne egy kis retusálást magán, kezdhetné a zakóval. 

 

 

 

3. Bill Gates

Ő a világ egyik legértékesebb cégének volt a feje, de érdekes módon akkor sem láthattuk öltönyben. Ez a szerelése egyébként nem vészes, a harmadik helyével annyira nem értünk egyet.

 

 

 

 2. Steve Jobs

Az Apple nemrég lemondott vezérigazgatójának konkrétan beletartozik az imidzsébe, hogy fekete garbóban, farmerban és sportcipőben jelenik meg. Ezt nem stílusbeli hiányosságnak tartjuk, hanem az általa közvetített figura lényegének. Attól még szörnyen unalmas a szerelés. A világ legértékesebb cégéről és korunk egyik zsenijéről beszélünk.

 

 

 

 

 1. Mark Zuckerberg

A facebook "legyőzte" a világot, lényegében mindenki Zuckerberg találmányát használja. A közösségi oldalak terén tehát első. A listán is megkapta az első helyet, bár ez korántsem olyan hízelgő, mint az előbbi listát vezetni. Ez bizony dislike, még ha hivatalosan a facebookon nincs is olyan.

 

 

(forrás: GQ.com)

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr993265715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vaczkor 2011.09.29. 20:03:35

hát igen, pénzzel nem jár együtt a stílus

2011.09.29. 20:54:49

ó, gyerekek, ekkora csalódást... remélem csak viccnek szántátok a címet, és tudjátok, hogy a "silicon valley" az nem szilikonvögy(omg wtf?) hanem szilíciumvölgy, ami a mikroáramkörök "alapanyaga" félvezető tulajdonságai miatt.

2011.09.29. 20:58:41

bill gates még a facebook majdnem feltalálóját is veri szerintem

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.09.29. 21:49:19

@bojlergyulabá: Igazad van, fáradtság miatt történt figyelmetlenség volt. Javítottam, köszönöm!
süti beállítások módosítása