2011.07.01

Tippek a frizurához

HorvathL | 2011.07.01 18:24 | 7 hozzászólás


A mai világban, amikor az egyén egyre inkább előtérbe kerül és az uniformizálódás helyett megpróbáljuk egy kicsit a külsőnkkel is megmutatni, hogy milyenek vagyunk, fontos az első benyomás. Mióta megjelentek hazánkban is a fast fashion boltok, szélesebb a választék fiúknak is, de olykor-olykor megesik, hogy ugyanaz a szerelés (ing, cipő, kabát …stb) szembe jön velünk az utcán.

Ez sajnos elkerülhetetlen, de ha valami olyasmit keresünk, amivel ez ritkábban fordul elő, az a frizura. Ezzel kapcsolatban csak arra van szükség, hogy tökéletesen tisztában legyünk az adottságainkkal, fejformánkkal és legyen egy határozott elképzelésünk a hajunkkal kapcsolatban.

Frizurák a Bottega Veneta bemutatójáról

 

A fodrászommal is szoktam erről beszélgetni, illetve tanácsot kérni tőle. Úgy gondoltam, hogy egy rövid poszt formájában összefoglalom, mit kell tudni a frizuráról és a hajápolásról férfiaknak. Tippek következnek!

Sampon

Hajtípusunknak megfelelően válasszunk sampont - mindenkinek ez ugrik be elsőre. Ezzel kísérletezni kell, mert mindenkinek mások a tapasztalatai, én próbáltam a saját hajtípusomnak megfelelően a legátlagosabbtól a legdrágábbig mindenfélét, de kellett némi idő, mire kitapasztaltam, melyik fajta a legjobb (és ez nem a legdrágábbik).
A sampon a koszt gyűjti össze a fejről, így hajmosásnál fontos, hogy nagyon alaposan kiöblítsük. Kerüljük a nagyon forró víz használatát, mert attól hamarabb zsírossá, korpássá válik a hajunk. Inkább langyos vízzel öblítsük le hajmosás után a fejünket.

Hajformázás

A hajformázó termékeknél (hab, zselé, wax, krémek…stb) arra kell figyelni, hogy ne tegyük őket túl vizes hajra. Nagyjából a víz 60-70%-át ki kell törölni a hajból ahhoz, hogy ezek megfelelően működjenek.

Hajszárító

Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk formázni a hajat, nem árt egy jobb minőségű hajszárító. A rövid hajúaknak is ajánlott egy ilyen, mert ezzel jobban tudják formázni a hajat, mintha csak simán hagynák, hogy megszáradjon. A jobb minőségű hajszárítókon több fokozat, hideg/meleg levegő fújás kapcsoló és szűkítő műanyag is van, amellyel jobban lehet irányítani a belőle kiáramló levegőt.

Hajformázók típusai

Általában egyféle hajformázó terméket használunk, de ahhoz, hogy igazán jól és tartósan álljon a frizura, kétféle kell. Két kategóriája van a hajformázók típusainak, az egyik a gyanta alapúak, mint például a hajhab, a zselé és a lakk, és vannak a szilikon alapúak, mint a wax és a különböző krémek. Akkor érjük el a legjobb hatást, ha nedves állapotban feltesszük a habot, majd szárítás után egy szilikon alapú hajformázót alkalmazunk.

Kopaszodás esetén

Sok férfinak gondot okoz a kopaszodás (ez elől még a királyi fejcsúcs sem menekülhet). Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni, de a legjobb, ha rövidre vágjuk a hajat. Sűrűbb nem valószínű, hogy lesz, de megnövesztve elég rosszul tud kinézni egy kopaszodó fejbúb, így ezt sajnos el kell viselni.

 

 

Reméljük, hogy tudtunk újat mondani és hasznosak ezek a tippek. A forrást a fodrászomon kívül az internet (legfőképp az askmen.com) biztosította. Ha köztetek van fodrász és kiegészítenétek valamivel a bejegyzést, vagy tippet adnátok sampon, hajformázó vagy egyéb tekintetében, akkor azt kommentben (vagy emailben - horvath911@gmail.com) szívesen fogadjuk!

 




Címkék: tipp haj hajápolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr393030820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeSuisDanii (törölt) 2011.07.01. 19:16:41

Tony & Guy Promo? De semmi érdekeset nem mondtatok számomra...

2011.07.03. 18:45:34

a legjobb, 9 milis géppel letolni az egészet, mint beckham-nek (volt)

Hobbijogász 2011.07.04. 09:43:32

Samponnál szerintem az a legfontosabb, hogy ha már találtunk egy jót, ami bevált, akkor annál maradjunk is meg, mert a váltogatás következtében elég durván bekorpásodhat a fejbőrünk. Viszont havonta egyszer tusfürdővel szoktam hajat mosni (ennyi kilengés megengedett) mert sokkal jobban tisztít mint a korpásodás meg mindenféle más elleni hatóanyagokkal tömött sampon, szemmel láthatóan könnyebb, fényesebb a haj a tusfürdő után.

geucsa 2011.07.04. 15:32:34

@Hobbijogász: A samponváltogatástól nem korpásodik a fejbőr. Én sohasem veszek kétszer egymás után ugyanolyan sampont és még soha nem volt korpás a fejbőröm. Jófajta sampont kell használni és vigyázni kell a fejbőr egészségére. Mostanában a koffeines samponok felkapottak és tényleg jók is. Serkentik a fejbőr vérkeringését ezzel a hajhagymák ellátását is. Így csökken(het) a hajhullás.

Hobbijogász 2011.07.06. 08:58:45

@geucsa: Ezek szerint a te fejbőröd nem olyan érzékeny. Nekem két sampon vált be, a classic H&S meg a kék Elseve, minden mástól nagy pelyhekben hullik a fejemről a hó, mert néha elcsábulok ilyen hülyeségekre mint Tony&Guy meg koffeines sampon, amitől konkrétan levakarom a fejemet annyira viszketős utána.

geucsa 2011.07.06. 09:37:21

@Hobbijogász: Natúr termékekkel kellene próbálkoznod. Pl. Himalaya. Ár/érték arányban a legjobb.

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.07.07. 21:47:07

Köszi a hozzászólásokat! Hasznos volt!
süti beállítások módosítása