2011.06.28

Párizsi Divathét képekben: Lanvin, Paul Smith, MMM, Kenzo

HorvathL | 2011.06.28 10:00 | Szólj hozzá!


Folytatjuk beszámolónkat a Párizsi Divathétről, amelyen most a Lanvin, a Paul Smith, a Maison Martin Margiela és a Kenzo jövő tavaszi kollekcióit vesszük górcső alá. 

Írásainkért és a képekért katt a TOVÁBBra!

 

Alber Elbaz és Lucas Ossendrijver kreálmányait láthatjátok a Lanvin kollekciójában. Titokzatosság és szabad kreatív lélek - ezek voltak a jelszavak a tervezésnél. Változó arányok, színek, minták, szögletesség, bohémság, van itt minden. Épp ezért egy kissé kaotikusra sikeredett ez a kollekció, még a military és a hippi stílust is fel vélem fedezni benne. Érdekes részletekben bővelkedik, de ennyiben ki is merül számomra.

 

A Paul Smith-nél maradtak a klasszikusoknál, inkább kifinomultabb, de erős színekkel is operáló kollekció lett a jövő tavaszi. Lazának tűnik az egész, amolyan angolosan elegáns. Tetszetősek a csíkos szettek, nem gondoltam volna, hogy ezek a nagy "sávok" ilyen jól tudnak mutatni. A narancssárgával pedig igen jól feldobták a kollekciót. A slim nadrág náluk marad.

 

A Maison Martin Margielát nagyon kedveljük és már régen is foglalkoztunk vele. Most itt az új kollekciója, így mi is vetünk rá egy pillantást. A végzet - ez volt a jelszó a tervezésnél. Az öltönyöket kombinálták a sportosabb vonallal, így kényelmesnek tűnnek a szettek. A mintákat sem hanyagolták, van itt az apró virágostól a pöttyösön át a csíkosig minden. A kabátok, zakók nagyon tetszenek, egészen hordható lett a kollekció.

 

A Kenzonál a '60-as évek Hawaii-át vették alapul a kollekcióhoz. Antonio Marras tervező szintén a trópusokból merített (úgy látszik, idén ez többeknek eszébe jutott). Van itt is minden, színek, minták, néha tényleg majdhogynem kiég a szemünk. Szeretjük a színeket, de ésszerű mennyiségben, ez így egy kissé sok. A zoknik színeivel is játszanak. Az óriási virágok meg számomra inkább egy kissé taszítóak.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr493019962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása