2011.05.12

Mojzes Dóra interjú

HeStyle | 2011.05.12 12:47 | Szólj hozzá!


Mojzes Dóra 2008-ban diplomázott a MOME textil szakán. Pályafutásának lendületre kapásához nem kellett sokat várnia, még abban az évben megkapta a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete első díját a diplomamunkájára. Azóta is sikert sikerre halmoz, a 2011-es tavaszi/nyári kollekcióját a New York-i Divathét keretein belül mutatta be, idén pedig a Glamour magazin Women Of The Year gáláján megkapta az Év Divattervezője díjat.
Ruháit nem csak a hazai hírességek hordják előszeretettel, Tyra Banks is az ő kreációját viselte egyik fotósorozatában, de Rihanna stylist csapata is megkereste már. Dóra saját bevallása szerint a XXI. század modern, céltudatos nőknek tervez, reméljük egyszer a jövőben a modern, céltudatos férfiak is kapnak majd tőle egy kollekciót!

-Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban? Már akkor is érdekelt a divat?

Boszorkány! Haha.. Hát igen, mindenki királylány akart lenni én boszorkány.
De nem az a csúnya bibircsókos orrú, hanem olyan mint a Disney Csipkerózsikában a gonoszkirálynő!
A divat gyerekkorom óta hatással van rám, anyukám is ruhatervező volt, nagyon sok jelmezt is tervezett színdarabokhoz, így ebben a közegben nőttem fel!


-Hogyan indult el a pályafutásod? Nehezek voltak a kezdő lépések?
A “pályafutásom” talán a diploma munkámmal indult el.
Olyan külföldi sajtóvisszhangot kapott, hogy ezáltal sokan felfigyeltek rám! Most sokkal nehezebbnek érzem az egészet mint a kezdeti lépéseket! Az elején csak sodródtam az árral, mostmár viszont mindennek van tétje!



-Egy-egy kollekció megtervezésénél milyen dolgok hatnak rád ösztönzőleg? Mi inspirál?
Legtöbbször a zene, filmek, korszakok, hősnők inspirálnak.


-Hogyan telik egy átlagos munkanapod?
8 óra körül kelek, délelőtt itthonról intézek amit tudok, telefonálgatás, emailezgetés, és olyan 12.00-től kezdődik a lótifutizás: varrónőkhöz, anyagokért, a Ráday-ba (Showroom R9)  stb...


-Eddig csak nőknek terveztél, várható esetleg egyszer egy férfikollekció is Tőled?
Igen, nagyon szeretnék férfi kollekciót, de ez még nem fér bele a költségvetésembe sajnos.Egyedi megrendelésre sok fiú ruhát készítek egyébként!
-Mi a véleményed a magyarok és leginkább a férfiak öltözködési szokásairól? Szerinted milyen a divathoz való hozzáállásuk?
Szerintem igény lenne a jólöltözöttségre, de itthon nagyon silány sajnos a választék férfiruházatban.


-Ha egy napra férfi lehetnél, milyen stílusú ruhákat vennél fel, hogyan öltözködnél?
Szeretem a Fred Perry Limited Edition vonalát, és az AllSaints-et! 80%-ban ezekben vásárolok, és ha fiú lennék is itt vásárolnék (természetesen a fiú vonalukról). :-)


-Szerinted mi az a dolog, ami semmiképpen sem hiányozhat egy stílusos férfi ruhatárából?
Fekete ing, egy jó öv, óra, ballonkabát.


-Vannak kedvenc tervezőid? Ha igen, kik?
McQueen, Viktor and Rolf, Riccardo Tisci,Nicholas Ghesquiére....



-Figyeled a hazai pályatársaid karrierjét/munkáit? Van esetleg olyan fiatal, pályakezdő, akire szerined mindenképpen érdemes odafigyelni?
Nem olyan nagy ez a Magyarország, szóval akarva akaratlanul is látod mit csinálnak a többiek!:-) Sokukhoz jó barátság is fűz, mint pl Szegedi Katához ,Benus Danihoz és Abodi Dórihoz!


-Mit tartasz az eddigi legnagyobb sikerednek? Mire vagy a legbüszkébb?
Hogy viszonylag rövid idő alatt értem el amit eddig elértem és amire jelen pillanatban a legbüszkébb vagyok, az a Women of the year díjam, amit a Glamour-tól kaptam!


-Mik a terveid a közeljövőben?
Minnél több üzletet megtölteni a ruháimmal!






A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr12898075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása