2010.03.09

Tippek: szemüvegek

HorvathL | 2010.03.09 8:00 | 3 hozzászólás


Bizonyára sokan viseltek szemüveget. Az ember elindul, hogy vásároljon egy olyat, amiben jól érzi magát, de ez korántsem olyan egyszerű, mint ahogy gondolnánk. Néhány ötlet következik szemüvegvásárláshoz, amelyet reméljük hasznosnak találtok!
(Hasonló témáról már írtunk, elolvashatjátok itt.)

1, A vastagabb lencséhez olyan keretet válasszunk, amely eltakarja a vastagságot. Vékony fém keret ilyen esetben nem túl jó, inkább valamiféle műanyag keretet keressünk.

2, A fémkeretek esetében a titánból készültek a jobbak, mert könnyebbek (kevésbé terhelik az orrnyerget) és akinek fémallergiája van, az mást nagyon ne válasszon, csak ilyen anyagút.

3, Olyan keretet válasszunk, amely az arc formájával ellentétes, tehát ha kerek az arc, ahhoz szögletesebb keret megy jobban, és fordítva. A hangsúlyos arcélt lágyítja a kerekebb forma.

4,  A keret megfelelően passzol a szemünkhöz, ha függőleges irányban a szemeink teljesen középen vannak, vízszintesen pedig a keret közepétől kissé beljebb.

5, Ha van olyan napszemüveged, amit szívesen viselsz, és el tudnád képzelni sima lencsével, akkor tehetsz egy próbát valamelyik optikában. A legtöbb esetben meg tudják oldani, hogy valamilyen kívánság szerinti lencsét tesznek bele.

6, A designer márkák a szemüvegek esetében a legtöbbször (Prada, Armani, Gucci...stb.) csak a nevüket adják a szemüveghez. Inkább ezeket a márkákat ajánljuk: Moscot, Olivier Peoples, Face-a-Face (francia), Hugo Boss, Ray-Ban...stb.

(képek: versace, hugo boss, lacoste)




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr281822135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Strange · http://madeinbarna.blog.hu 2010.03.09. 08:58:30

tök jó poszt, a négyes pontot nekem is meg kellett volna fogadnom, de a hiúságom győzött :D (pedig nagyjából csak otthon és moziban hordom)

LuPuS 2010.03.09. 09:49:34

Szemüvegesként az első pontot kiegészítve a vékonyított és a szuper vékonyított lencsékkel mindent el lehet érni egy egyszerű szódásüveg alja lencse ára 4szer olcsóbb és 10szer gusztustalanabb,a mai korban.
A Hidegháborúban egy teknőckeretes szemüveg golyóálló szódásüveggel még elfogadott volt(mint nagyon fontos és titkos kormányzati ügynök), de a mai korban talán már nem.

Az archoz képest ellentétes választás mellett sokan elhanyagolják, hogy a szemek távolsága és az orr formája ( a híd kiválasztása miatt) is nagyon sokat befolyásol.

A designer márkák a szemüvegek esetében a legtöbbször csak a nevüket adják a szemüveghez. Ugyan ez a szomorú helyzet a parfümök terén is :(

Thomas Jay Von Gurbay 2010.03.09. 11:34:42

Én a napokban tervezem új szemcsi vásárlását, Hugo Boss kereteket mégis hol lehet kapni? (Budapesten) :)
süti beállítások módosítása