2009.10.29

Öltözködési tippek: Milyen táskát válasszunk?

HorvathL | 2009.10.29 19:30 | 13 hozzászólás


Vannak berögződések a világban, amik teljesen feleslegesek. Sokan még ma is a férfiasság hiányával teszik egyenlővé a kifejezetten férfiaknak szánt táskák viseletét (a hátizsák nem ide tartozik).
Nem azt mondom, hogy mindig vigyünk magunkkal egy táskát, mint a hölgyek, mivel nekünk nincs mindig szükségünk rá.

 


Sokan járunk iskolába (egyetemre, főiskolára), vagy olyan helyen dolgozunk, ahol azért egy-egy jegyzetfüzetet, dokumentumot, laptopot, váltásruhát..stb vinni kell magunkkal.
Nagyon stílusos is lehet egy szép bőrtáska például, csak dobjuk át a vállon, lazán, egy ing (esetleg hozzá nyakkendő) kíséretével, és meg fogják jegyezni, hogy milyen figyelmesek vagyunk. Egy táskát csak egyszer kell megvenni, de akkor oda kell figyelni, hogy milyen minőséget választunk, bármilyen szerelést feldobhat.

Itt jön a kérdés: milyen táskát vegyek? Mekkora legyen?
A fő szempont talán a méret, de nem árt, ha áttekintjük, milyen fazonok kaphatóak.
Katt a címre a folytatáshoz!
 

1, Holdall "Mindentbele" táska

Ezek általában nagyobb méretűek, de mégsem túl nagyok ahhoz, hogy ne vihessük magunkkal az utcán. Ideálisak az edzőterembe leugrani. Vállpánttal is kaphatóak, de egy úriember csakis a fülénél fog meg egy ilyen táskát. :)
Bőr és vászon is lehet, nyilván az előbbi jóval drágább.

 
 



2, Messenger "Hírnök/Küldönc" táska

A történelemben fontos szerepet betöltő küldöncök táskájának formáját örökölték a Messenger táskák. Ezek talán a leghordhatóbb táskák, méretük nem túl nagy, de mégis sokminden elfér bennük, jegyzetek, egy-egy üveg, tollak, dobozok, stb. Egy barna bőrből készült darab nagyon sok ideig kiszolgálhat.

 

 

 3, Aktatáska

Ez talán a "legelfogadottabb" férfitáska-forma. Az üzletemberek elmaradhatatlan kelléke, széles rekeszekkel. Ebből sem feltétlenül csak a klasszikus "unalmas" féle létezik, nézzünk néhány érdekesebbet!

 

 

 

4, "Tote" táska

Hosszúkásabb táskaforma, igazából nem sokban különbözik a Messenger táskától. Annyiban mindenképp, hogy hosszabbak a fülei.

 

 

5, Retrósabb, sportosabb táskák

Manapság a sportosabb öltözékhez nagyon jól mutatnak ezek a fajta táskák, melyekbe szintén nagyon sokmindent bele tudunk pakolni. Lazább öltözékekhez abszolút jól mutatnak a Nike fazonjai, melyek retrósabb hangulatúak.

 

Reméljük sikerül választani!
(képek: fashionbeens, google)




Címkék: tipp stílus táska

A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr301484270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheMagnificentL 2009.10.29. 19:43:41

Jó lett a cikk! Az a baj, hogy ha itthon bőr "holdall"-al járkál valaki, az emberek hajlamosak furán nézni rá, legalábbis ezt tapasztaltam.

MDCdisc 2009.10.29. 19:45:49

a kézitáska a mostani etalon a mai férfi táskák között.. én szeretem is sokkal kényelmesebb mint a válltáska ami azért jó mert nem fáj tőle a hátam... de ha néha napján kézitáskával megyek valahova, furán néznek az emberek... sőőőt megkockáztatom hogy azt hiszik női táskával járok...
hasonló tapasztalat esetleg vélemény?

TheMagnificentL 2009.10.29. 19:49:05

Látom nem vagyok ezzel egyedül akkor...:D

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2009.10.29. 19:55:03

@MDCdisc: igen, sajnos tényleg így van. Ha egy férfi kézitáskát hord, akkor tényleg elég furán néznek az emberre... Vagy lemelegezik. Pedig szerintem semmi baj nincs vele, praktikus tud lenni néha.

MDCdisc 2009.10.29. 20:04:59

pedig mennyivel jobban néznek ki mint a tarkón hordott hátizsákok amikből hála istennek egyre kevesebbet látok mostanában...
legutóbb egy kb 40 éves csávón láttam, de először nem is ezen akadt meg a szemem hanem a szandál fehér zokni térdig felhúzva párosításon... mindez persze térgatyával és mintás inggel...
most akkor h is van ez? ez is égő meg az is?
ezek szerint a megoldás az ha csakis bazi nagy sportáskákba pakolunk?

The Strange · http://madeinbarna.blog.hu 2009.10.29. 20:10:01

Nahát! Az utolsó képen látható Nike táskát kapta tőlem a kedves tavaly karácsonyra. Élőben kevésbé látszik rajta a márkajelzés :-)

it_guru · http://www.itguru.blog.hu 2009.10.29. 21:06:47

A 6-os és a 9-es.
A többi nem tetszik, mert vagy nem elég férfias, vagy nem elég "komoly".

Scala 2009.10.29. 21:50:07

3. és 4. pont alattiak. De a 4-eshez még nem elég érett a magyar közízlés. Pedig milyen szép. :-)))

balazsman 2009.10.29. 22:05:28

ezek közül a "tote" tűnik a legértelmetlenebbnek és a legkevésbé férfiasnak: lent van a súlypontja, mit raksz bele, hogyan viszed?

ami meg a kézben hordott táskákat illeti:
1.nekem szabad kéz kell. télen meg zsebre akarom rakni
2. egy idő után a táska húzza a karom, ha meg könnyű, akkor idegesít, hogy ott lötyög.
3.az aktatáska is úgy lettkitalálva, hogy csak rövid távon viszed kézben, a kocsi (autó) viszi normál esetben

kimaradt a válogatásból: a laptoptáska
a stílusnál nálam az a lényeg, hogy ne "gyári" fekete műszövet legyen.
praktikusságban meg kézben nehéz, vállon húz és oldalt bénán üti a lábam, nekem a hátizsák vált be.
ezzel amúgy kicsit paranoiás is vagyok (mégicsak az egész munkám van azon a gépen) így csak az is szempont, hogy ne lehessen könnyen letépni rólam

Zsebi.baba (törölt) 2009.11.02. 20:09:07

Én most szereztem be Kínából, egyenesen Shanghai-ból egy vagány darabot--> cgi.ebay.co.uk/TOUGH-Durable-Nylon-Brown-Messenger-Shoulder-Bag-8260B_W0QQitemZ230392729410QQcmdZViewItemQQptZUS_CSA_MWA_Backpacks?hash=item35a47a0f42

Én nagyon imádom. Minden, tényleg minden belefér.
Szíven szerint egy Fred Perry-t vettem volna, mert az is nagyon tetszik.

the dragon (törölt) · http://rajottem.blog.hu 2009.11.02. 20:30:33

@Zsebi.baba:

Talán még nincs tudomásod róla, de a rendszerváltás után gomba mód elszaporodó kínai áruházaknak hála, ma már Magyarországon is játsznyi könnyedséggel lehet táskát vásárolni. Szóval legközelebb nem kell csupán ezért Shanghai-ig menned! Örülök, hogy legalább ennyiben segíthettem...

Zsebi.baba (törölt) 2009.11.03. 07:22:53

@the dragon: Nem mentem el addig. Onnan rendeltem. :)

Lisbeth1986 2011.05.10. 16:21:27

Nagyon jó kis cikk lett! Ha valaki Fred Perry táskát szeretne, én tudok egy nagyon jó boltot az Irányi utcában. Színte csak Perryt árulnak és ezek a táskák is, amik a cikkben vannak,megtalálhatóak a boltabn. Akit érdekel: www.londonstone.hu
süti beállítások módosítása