2023.05.05

A military hajstílus, azaz a katona style

Kahn Katalin | 2023.05.05 10:34 | Szólj hozzá!


A rövid hajak történelmében miért is vált ez a hajstílus a harcos férfi szimbólumává? A nevéből talán már rájöttetek, hogy a military stílus a katonák kedvenc hajviselete, no de miért is vált a rövid haj a katonaság védjegyévé?

m3.jpg

A rövid hajnak pszichológiai szerepe van. A kiképzések során, az újoncoknál az összetartozást jelenti, elmondható a bajtársiasság jelképének is, illetve fontos ego leépítő eszközként szolgál. Az amerikai haditengerészetnél a mai napig ilyenre vágják a hajakat, és még a későbbiekben is le kell nyírni a oldalt. A halántéknál 2 cm a megengedett hajhossz, a pajesz pedig legfeljebb a fülmagasságig maradhat. Természetesen ennek a hajstílusnak kevés teret enged ez a szigorú viselési előírás, ám a hétköznapi embereknél is egyre kedveltebb military stílust vágatni a fodrásznál.

Nézzünk néhány kedvcsináló képet, ha Neked is tetszik ez a hajviselet: 

m1.jpg

m2.jpg

m4.jpg

 

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr8513678922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása