2012.02.02

Stílusevolúció David Beckham módra

HeStyle | 2012.02.02 16:25 | 11 hozzászólás


A mai naptól kapható David Beckham "Bodywear" kollekciója, melyet a H&M számára tervezett. Ebből az alkalomból kicsit részletesebben is áttekintjük a világsztár focista elmúlt 15 évét, mely alatt cáfolhatatlanul milliók kedvencévé és sokak számára igazi stílusikonná nőtte ki magát. Persze ezzel a kijelentéssel lehetne vitatkozni, de az tény, hogy Beckham az elmúlt évek alatt rengeteg irányzatot tett népszerűvé. Gondoljunk csak az évekig, hazánkban is hatalmas sikernek örvendő mohikán stílusú hajviseletre vagy éppen azokra a borzalmas gyémántfülbevalókra (vagy legalábbis annak tűnő valamikre), melyet mégis ezrek hordtak előszeretettel. Az utóbbi években pedig még jobban rátett erre a stílusikon szerepre egy lapáttal, de szerencsére mostanra már kiforrt a focista stílusa, mely valóban nem lett rossz, jobbnál jobb összeállításokat választ és egy ideje már nem hökkent meg minket különféle borzalmas hajviseletekkel sem.
A következő összeállításunkban tehát David Beckham "stílusevolúciójából" szemezgetünk 1997-től egészen napjainkig.

Nektek mi a véleményetek?
Mit gondoltok David Beckham stílusáról?

1997-1998
David Beckham ekkortájt robban be a köztudatba popsztár barátnőjével, Victoria Beckham-el (vagy ahogy akkor hívták: Posh Spice-al) együtt.
A Louis Vuitton utazótáska már akkor is befigyelt egy utazás során, de az akkortájt nagyon divatosnak számító, melírozott-félhosszú hajviseletet is többek között Beckham-nek köszönhetjük.
 

1999-2001
Az "álompár" kicsit még jobban rájátszik a trendi szerelmesek szerepére és több eseményen is "egybeöltözve" jelennek meg. Emlékezetes lehet az a bizonyos bőrszerkós outfit, de a focista a rapperes, "nejlonharisnya a fejre" trendet sem hagyta ki (sajnos).
Az utolsó képen ebből az összeállításból nem egy rossz Beckham hasonmás pózol a fotósnak: Ez maga Beckham, a Police akkori napszemüveg kampányában. Örülünk, hogy ez már egy kicsit a feledés homályába merült...

2001-2002
A focista "The Face" címlapja mindenkit meghökkentett, korábban így még sosem láthattuk Beckham-et és a hajviselete is teljesen más volt, mint a korábbiak. Ha már a hajnál tartunk, ezekben az években tört ki a "mohikán" őrület, a focistának köszönhetően rengeteg férfi vágatott magának ilyen típusú, tarajos hajat, mely aztán hosszú évekig a fodrászoknál kért vágások toplistáján szerepelt.

2002-2005
A tarajos őrület után Beckham a sapkák rajongója lett, számos összeállítását "koronázta" meg a fejfedővel. A dupla gyémántfülbevalókon (melyeket szintén nagy körökben terjesztett el) inkább ugorjunk át gyorsan és a Tony Blair mellett viselt szabadidőruháról se beszéljünk sokat, ez volt a divat, na.

2006-2007
Ezekben az években már nem a mellényúlások, inkább a remek összeállítások jellemezték Beckham ruhatárát. Kicsit lazábbra, kényelmesebbre vette a figurát, de az alkalmi viseleteknél sem esett túlzásba, maradt a jól bevált, egyszerű elegancia mellett. Szerencsére a hajviseletben sem alkotott újabb divathóbortot, ezekben az években a férfias, egyszerű vágás mellett döntött.

2008
Igen, ez várható volt: néhány év visszafogottság és egy újabb őrület következik!
Ezúttal maradt a rövid haj, de sajnos hidrogénszőke, sőt inkább fehér színben pompázott.
Ez a hajviselet azonban hála a jó égnek nem terjedt el nagyobb körökben és Beckham is rájött rövid időn belül, hogy nem a legjobb szín mellett döntött és visszatért a "normál" állapothoz.
 

2009-2011
Az utóbbi években David Beckham lecsillapodott, már nincsenek meghökkentő hajviseletei és összeállításai, inkább az egyszerű, férfias de nagyon divatos szettek mellett tette le voksát. Igazi stílusikonná vált, de ezekben az években már inkább jó értelemben, nem úgy, mint korábban, amikor többször igencsak furcsa trendeket indított el. A 2009-es Emporio Armani kampány hatalmas visszhangot váltott ki, a 2011-es királyi esküvőn pedig karrierje során talán még sosem volt ennyire elegáns.

2012
Bár még alig kezdődött el az év, David Beckham már gondoskodott róla, hogy róla szóljon minden: Fehérnemű kollekciót tervezett a H&M számára és a Men's Health magazinnak is készített egy fotósorozatot.
Kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkol még elő idén!
 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr204050918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.02.02. 22:22:19

azért az idióta trendeket illetően a '90-es évek fiúbandái is megérnének egy misét. nekem a tetoválás semmilyen formában, és mennyiségben nem tetszik, viszont a stílusa tényleg jó, és az is szimpatikus, hogy fiatal kora ellenére az asszonnyal már több, mint tíz éve együtt van, és semmi félrekúrás, meg szerelmi botrány.

Dike 2012.02.03. 04:27:17

Az csak szerintem gáz, hogy David folyton mosolyog, Viktória pedig folyton savanyú kóróként (bár kétségtelenül elegáns és stílusos kóró) pózol mellette? Pedig 10 éve még ö is tudott mosolyogni.

vaczkor 2012.02.03. 07:07:29

bárki bármit is mond Beckham már hosszú évek óta trendsetternek számít a férfi divat világában.

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2012.02.03. 07:11:06

@bojlergyulabá: azért annyira nem volt az sima évtized a kapcsolatukban, volt jó pár botrány.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.02.03. 07:22:14

@Dike: igen eleg fapina benyomast kelt azzal a savanyu abrazattal.

venszivar 2012.02.03. 08:59:28

@bojlergyulabá: gyulabá, te süket s szürkehályogos VAGY ?!!!
különben, meg fofok RÁ !

geucsa 2012.02.03. 09:09:04

Victoria is szokott mosolyogni. Az nem baj, ha nem villogtatja mindig a fogait. David stílusa számomra 2006-tól elfogadható. Egy bizonyos kor alatt és beosztás mellett nincs semmi bajom a tarajos frizurával. Sajnos van pár állat, akik nem így gondolják.

kerecsen2010 2012.02.03. 09:42:26

Már el is felejtettem, milyen helyes volt valaha Victoria. Miért kellett átváltania botsáskába? Nem csoda, hogy férjeura gyakorta rákattant valami nem csont és bőr kollekcióra. Mosolyogni feltehetően a botox miatt nem tud. Viszont Beckham olyan, mint a jó bor: idővel egyre jobb lesz. Persze a tetoválásaitól eltekintve, azok borzalmasak.

2012.02.03. 16:23:22

@d'oh: lehet, annyira nem bújom a sztármagazinokat, hogy minden rezdülésről tudjak, de akkoris, céronaldóhoz képest egy gentleman
@Dr. dr. venszivar: köszi, hogy benéztél viszlát.

attilka87 2012.02.03. 18:28:32

Sosem volt kedvencem, de az utóbbi időben szimpatikus lett nekem. A kisugárzása, a kinézete előnyére változott.
süti beállítások módosítása