2009.07.07

Érdekesség: A divat és kokain kapcsolata Milánóban

HorvathL | 2009.07.07 22:58 | Szólj hozzá!


A blog témájához csak lazán kapcsolódó témáról szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek.

A divat és a kokain összefonódása nyilvánvaló - Kate Moss óta bárki meggyőződhet róla bármikor (pl. a youtube-on).

Milánó a divat egyik fővárosa, gazdag, kifinomult és stílusos. Engem mindig is érdekelt, hogy mi van a csillogás mögött?

Olaszország napsütéses, de korrupt és északhoz képest elmaradottabb déli részén (Calabriában) székel a hírhedt 'Ndrangheta banda, amely Olaszország legnagyobb szervezett bűnözési egysége és Európa kokain ellátásának 80%-át adja. 1000 euróért veszik kilóját Kolumbiából és 30-szorosáért adják tovább az utcákon. De hová kerül ez a rengeteg pénz? Itt jön a képbe a divatipar, hatalmas összegeket ölnek bele, hogy tisztára mossák a pénzt.

Végezetül tudtátok, hogy az utóbbi 10 évben 40%-al nőtt a kokain iránti kereslet és Milánó lakosságának 10%-a (!) fogyaszt rendszeresen kokaint?




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr931233125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása