2018.03.28

JOBB HA FELKÖLTÖD A GATYÁD, MERT ÚJRA DIVAT A HÓZENTRÓGER

RekaLukacs | 2018.03.28 5:30 | Szólj hozzá!


Mi személy szerint eddig is imádtuk a hózentrógert, hiszen mindent szeretünk ami nem tucat, egyedi és kifejező. Ezek a nadrágtartók pont ilyenek. Azért valljuk be hány hózentrógeres férfi jön szembe velünk az utcán? Nagyon kevés. Valamiért ennek az igazán férfias kiegészítőnek megkopott a viselése az elmúlt években. Most viszont ideje ezen változtani, ezért ez a cikk arról fog szólni, hogy mivel és hogyan tudod viselni nadrágtartód úgy, hogy ellenálhatatlan legyél.

Mint ahogy már tudjuk, a 18. századi Franciaországból származó „hózentróger „eredetileg fehérneműként szolgált, hiszen a kabát alatt viselték öv helyett, arra a célra, hogy a sokszor bő nadrág ne csússzon le viselőjéről. Az idők során felfedezték, szépségét és egyediségét ezért sokan megpróbálkoztak azzal, hogy kabát nélkül viselik a kiegészítőt, ez olyannyira szemérmetlennek bizonyult, hogy megpróbálták betiltani kabát nélküli viselését.

Divat kiegészítőként, csak az hatvanas-hetvenes években hódította meg igazán az utcákat. Ma már ez a nagyon izgalmas kiegészítő, a stílusos férfi ruhatárárnak egyedi darabjává vált.

Az évek során nagy változásokon ment keresztül a nadrágtartó, sokszor feledésbe merült aztán újra felbukkant. Az X,Y formán át, a gombos és csatos fajtáig nagyon sok féle megtalálható belőle.

Ha kedvet kaptatok viseléséhez, akkor bennetek is biztosan felmerül a kérdés, hogy csatos vagy gombos fazont válasszatok?

Kijelenthetjük, hogy az eredeti, igazán jó minőségű hózentrógerek, például selyemből készült darabok kizárólag gombbal rögzíthetőek a nadrághoz. Míg a kapcsos társaik, sokkal hétköznapibbak és még az övtartóval ellátott nadrágok esetén is elfogadottak. Így azok számára, akik még csak kóstolgatják a hózentróger világát, a kapcsos verzió tökéletes kezdés, akik azonban igazán komolyan veszik a nadrágtartó viseletét, és elsősorban öltönyhöz hordanák, azoknak a gombos verzió szinte kötelező.

 

 Mihez és hogyan viseld a hózentrógereket?

Természetese itt van egy két fontosabb stílus szabály amit érdemes szem előtt tartani.

Például, hogy a rögzítést szolgáló bőrhurkok minden esetben passzoljanak a cipőnkhöz,ami pedig a hózentróger színét és mintázatát illeti, az általános elveket követve figyeljünk rá, hogy meglegyen a kontraszt vagy épp az összhang a zoknival, nadrággal és inggel.

Íme egy két összeállítás:

Egy farmerral és feltűrt inggel nagyon laza hatást tudtok elérni.

Lehettek merészebbek is és több kiegészítőt is viselhettek egyszerre, kalap, csokornyakkendő, nadrágtartó és máris megfordulnak utánad az utcán. Itt vigyázzatok arra, ha sok kiegészítő van rajtatok akkor a ruhátok mintája színe egyszerű, egyszínű legyen. Például fekete és fehér ahogy a képen látjátok.

 

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1013696922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása