2018.02.11

Tökéletes illatok férfiaknak



„Az illatnak meggyőző ereje van, erősebb a szavaknál, pillantásoknál, érzelmeknél és akaratnál. Az illat meggyőző erejét nem is lehet elhárítani, mert az illat lélegzetünkkel együtt kerül a tüdőnkbe, betölt, elborít, és nincs ellenszere.” - Patrick Süskind: A parfüm.

11-034350-best_men_s_fragrances_for_fall_2015.jpg

Örök és megunhatatlan téma a parfümök világa. Afrodiziákum, önkifejező eszköz vagy státusszimbólum, akárhogy is nevezzük, amióta az első civilizációk megjelentek, a parfüm szerves része az emberek életének. Eleinte vallási szertartásokhoz használták, és csak nagyon kevesen illatosították magukat vele. Kevesen tudják, hogy az első parfüm, amit kifejezetten emberi felhasználásra alkottak meg, a Királynévíz, magyar eredetű, Erzsébet királyné utasítására készítették el a 14. században, és még V. Károly is vásárolt magának belőle.

Funkciója ugyan az, de összetétele gyökeresen megváltozott az 1300-as évek óta. Az elmúlt évtizedekben számos parfümtrend ütötte fel a fejét. Egyre szélesebb választék tárul elénk, egyre többféle termék jelenik meg. Kijelenthetjük, napjainkban már nem mindegy, mit fújunk magunkra, a kellemes illat és az ápoltság pedig nem csak a nők kiváltsága.

Íme egy kis válogatás a kedvenceink közül.

Paco Rabanne Invictus Aqua

Alapvetően nyári illat, de annyira népszerű, hogy sokan az egész év folyamán használják. Eau de Toilette, ezért egész napon át tartó tartósságot ne várjunk tőle. Egy friss, energetikus illatról van szó. A grapefruit és a rózsabors citrusos első benyomást kelt, viszont ellensúlyozza ezt a pokkfa és a borostyán összetevők visszafogottsága.

paco-rabanne-invictus-aqua-men-eau-de-toilette-spray-edt-spray-3_4-best-price-fragrance-parfume-fragranceoutlet_com-details_1024x1024.jpgPrada Luna Rossa Sport

Daniela Andrier alkotása, egy aromás, friss és halványan fűszeres illat.  Luna Rossa családba tartozó Sport egy nyári parfüm, de az enyhe fűszeressége miatt az egész év folyamán alkalmas viselet. Eau de Toilette, tehát a nap folyamán ajánlatos többször használni, mert könnyebben elillan, mint Eau de Parfum társai.

pralrsm_aedt10_01_13.jpg

Dolce&Gabbana Light Blue pour Homme

Fás-citrusos illat, az egyik legkedveltebbnek számító férfi D&G parfüm. Bergamottnarancs, bors, brazil rózsafa és grapefruit vonulnak fel az összetevői között, egy könnyen viselhető, fás-citrusos friss elegyet alkotva. Szintén inkább nyári illat, a meleg hónapokban üdítő frissességet ad.

original_cw.jpg

Calvin Klein Eternity Night

Koriander, paprika, szilva, mezei zsálya, szantálfa és cédrusfa. Egy igazi téli illatról beszélünk, döntően aromás, fás érzettel, kevés édessel megfűszerezve. Megosztó parfüm, Eau de Toilette, vagyis érdemes belőle pár óránként újra magunkra fújni. Megjelenésre a szürke és ezüst színek dominálnak az üvegen, mint egy jelzés, hogy éjszakai viselettel állunk szemben.

o_29035.jpg

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5313456599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Duplaxiii 2018.02.12. 15:28:34

Én már öreg vagyok...
Nekem az ideális illat egy 16 éves lány...

Charly Firpo 2018.02.12. 16:13:24

Most ez hogy van? Azokat a kommenteket amik kritikát fogalmaznak meg gyorsan töröljük? Igazán gerinces, bátor jellemre vall :)

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2018.02.12. 16:31:08

@Charly Firpo:
Azt itt a probléma, hogy sajnos nem sajnos mi nem keressünk ezekből semmit, de hisz ön jobban tudja. Szeretjük az értelmes, érvekkel alátámasztott kritikát , mert célunk minnél jobbnak lenni, viszont a hamis állításos kijelentéseket és a semmi észérvre alapozatlan kommentek sajnos kénytelennek vagyunk moderálni. :)
Szép napot!

Charly Firpo 2018.02.12. 16:43:16

@HeStyle: Oké, akkor újra: ha már a "style" szó még a blog címében is szerepel, akkor miért nem valóban stílusos illatok ajánlását kapjuk? A posztban szereplők egytől-egyig kommersz termékek, minden második, magát trendinek és divatosnak gondoló harmincas éveiben járó "pasas" ezeket használja.
Nem tudnátok valami igazán egyediről írni? Mi az oka ennek? Ha érdekel benneteket a divat, a stílus akkor annál nagyobb örömmel és hévvel kellene olyan dolgokról írni, ami nem köszön vissza únos-úntalan máshonnan is.

Elárulhatom, hogy az egyediség sokkal stílusosabb dolog mint követni az aktuális -legtöbbször nem is nívós- trendeket. Végigmész a városon és fél percenként jön szembe egy amúgy kölyökképű, de már szakállat növesztett húszas, harmincas srác, egyenzakóban/öltönyben, trendi cipőben és frizurában. És nem veszik észre, hogy ettől még nem lesznek jó pasasok, nem lesznek stílusosak sem. Ahhoz egyéniség is kéne.
Ebből a posztból is -többek között- ez hiányzik.

Nem rossz szándékból írom, próbáljátok ki egyszer.

Zámpori Márton 2018.02.12. 17:27:16

@Charly Firpo: A cikk megírásánál inkább az ismert, könnyen hozzáférhető parfümöket igyekeztem bemutatni, mivel nincs mindenkinek lehetősége a Jo Malone-ban vásárolni, bár csak ajánlani tudnám. A cikk neve nem Egyedi illatok férfiaknak, hanem Tökéletes illatok férfiaknak. A férfiak többsége nincs tisztában azzal, hogy mi az a fás, virágos vagy citrusos illat, nem veszik figyelembe a saját bőrük természetes illatát és nem fordítanak igényt arra, hogy különböző terméket használjanak télen és nyáron, a parfüm tartósságáról nem is beszélve. Ebből kiindulva szerettem volna tájékoztató jellegű cikket írni, sajnálom ha nem nyerte el a tetszésed.
A "Hestyle" egy látványnév, a stílus pedig egy mindenki számára szubjektív dolog, amiről épp ezért fölösleges vitatkozni. A harmincas kölyökképű szakállas bájgúnárok pedig egy utópusztikus világban léteznek, mert harminc felett elég ritka, ha valakinek baba arca van szakállal. Nem fogom kiemelezni az összes logikai bukfencet, mert se idő se igény nincs rá, remélem megtalálod a hozzád illő stílusos, egyedi illatot, sajnálom, hogy ebben a cikkem nem tudott segítséget nyújtani. További szép napot Neked.

jjoey 2018.02.12. 23:47:07

Davidoff Echo, Zippo, Chanel Homme? Hja, izles vs sznoberia.

Cpt. Flint 2018.02.13. 12:58:21

Sztem a STR8 Freedom is tökéletes illat. Összetétel: Fej: Kardamon, gyömbér, mandarin, paprika. Szív: Gyanta, rozmaring. Alap: Pacsuli, cédrus, vetiverfű.
;)
süti beállítások módosítása