2017.12.24

A Reszkessetek, betörők! Ahogyan még senki sem írt róla!



„Kevin nélkül nincs karácsony!” - tartja a mondás, és lassan már én sem tudom elképzelni a szentestét Macaulay Culkin, Joe Pesci és Daniel Stern szórakoztató hajszája nélkül a TV képernyőjén. Habár sokáig az a hír járta, hogy mivel a TV2 felvásárolta a vetítés jogát, így idén nem nézhetjük meg kedvenc kisfiúnk kalandjait, pár napja kiderült, hogy az első két rész lejátszásra kerül majd december 24-én és 25-én, így nem kell nélkülöznünk őket.

reszkessetek-beto_ro_k1.jpg

De honnan is indul a Reszkessetek, betörők! története? A filmet 1990-ben mutatták be John Hughes és Chris Columbus rendezésében, Magyarországon pedig 1991. márciusában került a mozikba – bár az időpont választását nem teljesen értjük. Minden esetre mára a világ egyik legsikeresebb karácsonyi filmje lett, azóta további négy rész is készült belőle, és 2009-ben megdöntötték minden idők legtöbb bevételt hozó filmsorozatát.

      KéptalálatKapcsolódó képKéptalálatKapcsolódó kép

A főszereplő, Kevin McCallister (Macaculay Culkin) ügyefogyottságával és talpraesettségével egy nagyon szerethető karakter, az őt üldöző Harry (Joe Pesci) és Marv (Daniel Stern) szerencsétlenségét látva pedig egy ponton mi is sajnáljuk őket. Az eredeti szereplőgárda csak az első 2 részben tartott együtt, az újabb részekben már teljesen más személyek szerepelnek. Az alap történetet gondolom senkinek sem kell bemutatnom, és aki nem feltétlenül szereti, annak egy bizonyos ponton túl bizonyára már zavaró lehet, hogy évről évre, újra és újra levetítésre kerül a film.

Képtalálat a következőre: „Reszkessetek, betörők!”

Na de vizsgáltátok már abból a szempontból, vajon milyen stílusigazságok és milyen mai trendek lapulnak az egyes jelenetekben? Most hozunk nektek 10 példát!

1. Nem kell a szekrényben hagynotok az egyszerű, fehér pólót, csak párosítsátok valami színes/mintás és feltűnő darabbal.

2. Már akkor is tudták, hogy télen bizony kötött pulcsit kell viselni, mert melegen tart és még stílusos is!

3. És ha már a hidegnél tartunk, a réteges öltözködés is nagyon fontos!

4. Ráadásul a teljes outfit megalkotásához egy stílusos sapka is jól jöhet, amiből mi sem lehet jobb egy téli napon, mint amin pompom van.

5. A sál tökéletes kiegészítő, minél hosszabb, annál jobban öltöztet.

6. A tornacipőt tényleg, de tényleg bármihez fel lehet venni.

7. Ha véletlenül nincs otthon színes vagy különlegesebb ünnepi öltözetetek, akkor a fehér ing – fekete zakó tökéletes párosítás.

8. A „bad hair day” nem mindig olyan borzalmas, a nők például imádják, ha kicsit össze van borzolva a hajatok… 

9. Szerezzetek be egy hátizsákot, ami stílusos és minden elfér benne!

10. És végül ne feledjétek, hogy a jó megjelenés alapja a tisztaság és a higiénia.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk Nektek!

►►►►

Kövess minket a Facebook oldalunkon is!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2813510137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.12.25. 23:43:11

Kevin most járhat a 30-as évei vége felé, még szép hogy tudja, mi a divat.

Az amerikaiak tényleg cipőstül alszanak vagy csak a filmekben nem szokták levenni lefekvés előtt?

Infamous 2017.12.26. 01:43:20

Igazi hiánypotló poszt.

2017.12.26. 04:27:36

"bizonyos ponton túl bizonyára már zavaró lehet, hogy évről évre, újra és újra levetítésre kerül a film"

Engem nem zavar, a film kvázi segédeszközként működik, ami valamelyest segít karácsonyi hangulatba kerülni, hamár olyan elba…. országban élünk, ahol már sosem esik karácsonykor a hó, és ahol tíz emberből kilencnek ez az egész csak a pénzszórásról, tülekedésről szól, az ünnep mögött megbúvó keresztényi hitvallás teljesen háttérbe szorul, vagy abszolút nem is létezik. Szégyen, hogy pont egy amerikai film világít rá egyes fontos részletekre, még akkor is, ha amúgy a film csak egy karácsonyi köntösbe csomagolt klisévadász 12egytucat akcióvígjáték. Az egyedül maradó Kevin példáján láthatjuk mennyire fontos a család, meg hogy néha be lehet tévedni a templomba, leülni nyugodtan meghallgatni az éneklő gyermekkórust, miközben kint szakad a hó, stb, stb. A reszkessetek betörőket szerintem az erős karácsonyi hangulata miatt szeretik a magyar családok, de idén még ezt is sikerült elbaszni: Két reklámblokk között néha bejátszottak egy-egy részletet a filmből, ami miatt gyakorlatilag teljesen élvezhetetlenné vált az egész.

nniicckk 2017.12.26. 04:43:16

Eleg furcsa szempontok, de en is behozok egy masik nezopontot.
Engem az utobbi evekben mar az eszelos pazarlas, tobzodas idegesit amit csak ugy mellekessen bemutat a film.
Egy 5 tagu tipikus atlag csalad lakik, egy harom szintes kb 1000 negyzetmeteres hazban, ami ejjel nappal ugy kivan vilagitva, mint valami emlekmu. Akkora a lakas, hogy ott egy gyerek siman elveszik.
Es ez az elkepeszto pazarlo letezes a 90-es evekben, meg magatol ertetodo volt. Szoval ez a felesleges luxus tobzodas, szerintem mostanra mar egyaltalan nem jopofa.

nniicckk 2017.12.26. 04:54:11

@Yúúúúúúj: "Az amerikaiak tényleg cipőstül alszanak vagy csak a filmekben nem szokták levenni lefekvés előtt? ""

Tenyleg, ez masik amitol a falnak megyek, hogy rengeteg filmben, sorozatokban, cipostul ugranak az agyba, akarmikor, barmikor.
Gondolkodomtam mar rajta, hogy ekkora igenytelen bunkok(a szobaba sem megyek be cipoben, nem hogy az agyba), vagy ez csak filmtechnikai, dramaturgiai okbol van igy, mert egy intenziv vidam vagy szomoru jelenetben hulyen venne ki magat, ha elotte fel percig cipot kotne, ahelyett, hogy dramaian az agyra vetne magat.

Szobadísz 2017.12.26. 11:37:24

Nagyon érdekes és hiánypótló írás volt, köszönjük!

lionking 2017.12.26. 12:13:38

van a filmnek 1 mondata amiért már érdemes volt leforgatni azt is a főhős(ke) szájából mint nagy életigazság kerül felszínre
Mikor az öreg szomszéddal beszél a templomban és a gyerekéről mesél akivel évek óta nem látták egymást, és azt mondja neki Kevin: hívd fel és akkor legalább megtudod....
mondjuk jó amerikai happy endnek megfelelően felhívta és jöttek, de akkor is
Ha ma azok akik évek óta nem beszélnek egymással megfogadnák a 7 éves kis bölcs ajánlatát (jó tudom csak a szájába adták de akkor is ) lehet hogy sokkal több családban telnének sokkal jobban az ünnepek és persze az utána jövendő évek
süti beállítások módosítása