2017.12.12

Cipőn innen és túl – avagy hogyan válasszuk ki a megfelelő zoknit?

Bárány Bettina | 2017.12.12 11:00 | Szólj hozzá!


Képtalálat a következőre: „ancient socks”Általában az emberek szóra sem méltatják azokat a ruhadarabokat, melyek nem látszanak. Legelőször az ősemberek hordtak különböző bőrdarabokat zokni gyanánt, hogy megvédjék a lábfejüket, a maihoz hasonló első lelet Egyiptomból származik. A pamut anyag használatát pedig a 17. századhoz és William Lee anglikán lelkész nevéhez köthetjük, aki azért vett szövőgépet feleségének, hogy a munka helyett inkább vele foglalkozzon – ezzel azonban elkezdődött a tömeggyártás. Azóta sokat változott a világ, és lássuk be, ma már nem csak kényelmi haszna van a zokniknak, és egyáltalán nem ciki nyíltan vállalni, hogy Garfield vagy Pókember díszeleg a bokánkon.

Mindenek előtt azonban kezdjük a női lábakkal, ez mégiscsak kellemesebb téma. A 21. századi hölgyek nyugodt szívvel vesznek fel magas sarkú cipőikhez flitteres zoknikat, mégsem szólja meg őket a kutya sem még a szandál-zokni kombó láttán sem. Tény, hogy ha meglátunk egy formás lábat, nem is ezen akadunk fenn először.

Na de mi van a férfi nemmel? A kesztyűre hasonlító lábujjközös zoknikat most inkább hagyjuk… Túl fájdalmas lenne róla beszélni is. Sokkal izgalmasabb téma viszont, ha öltönyhöz, esetleg elegánsabb darabhoz színes zoknit húzunk. Pöttyös, csíkos, bármi jöhet. A deszkás fiúk már régóta vallják azt az elvet, hogy feltűrt nadrághoz színes zokni dukál, bár ők inkább vicces mintákkal kombinálják. 

   Kapcsolódó kép


Azért van pár íratlan szabály, amit érdemes lehet betartani. Például, hogy egy atléta zoknit csak a konditeremben vagy sportolás közben hordjunk, de ha mégis máshogy alakulna, akkor is inkább fekete legyen, mint fehér. Vagy hogy ne hordjunk magas szárú zoknit rövid nadrággal…Az azért elég furán néz ki. Ezen kívül azonban kombinálhattok színeket, mintákat, anyagokat - csak előtte próbáljátok ki a tükör előtt is, hogy valóban passzolnak-e a nadrágotokkal.

És az aktualitás kedvéért muszáj ejtenünk pár szót a karácsonyi zoknikról. Lehet aranyos, vicces, vagy morbid, ajándékötletnek mindig tökéletes. Ez az, amivel nem lehet mellélőni, se barátnőnek, se barátnak, de még anyukának is megállja a helyét a fa alatt (persze az ő esetében inkább maradjatok az aranyos témánál).

        Képtalálat a következőre: „christmas socks men”

Úgyhogy elő a zoknikkal és kísérletezzetek bátran!

Első részről itt olvashattok!
http://hestyle.blog.hu/2017/12/13/cipok_minden_alkalomra




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr2813433675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása