2017.12.08

Cipők minden alkalomra

Bárány Bettina | 2017.12.08 11:00 | Szólj hozzá!


Gondolkodtál már azon, vajon milyen érzés lehet télen-nyáron mezítláb járni? Ma a cipők már evidens módon állnak a rendelkezésünkre a lábunk védelmének érdekében, de a múltban ez sokáig nem volt így. A cipő ősének megjelenését az egyiptomiakhoz kötjük, amit akkor még sarunak neveztek, talpa bőrből vagy fából készült, és sokkal inkább a mai szandálhoz hasonlított. A görög férfiak csizmát hordtak, de kizárólag háború idején, a középkorban azonban ismét megjelentek a csatos, szíjas cipők, télen pedig az első zárt lábbelik, az úgynevezett prémsaruk vagy prémcsizmák. Azonban amit ma már „cipő”-nek nevezhetünk, azt Angliában találták fel a XIV. században. Hossza és sarkának magassága a társadalmi rangot szimbolizálta - bár a következő képet látva úgy gondolom, ma már nem bánjátok, hogy a magassarkú férfi cipő nincs divatban.

Egy szó mint száz, a cipők lényege a védelem mellett, hogy kényelmesek legyenek és elegánsan mutassunk bennük. De nem mindegy, mit viselünk egy rohanós hétköznapon, az edzőteremben vagy egy konferencián.

A tornacipő egy kötelező alapdarab, amit szinte bármilyen szituációban viselhettek, a hétköznapokon és egy buliban egyaránt, inggel párosítva pedig lezser eleganciát sugall. A fehér és fekete sneaker egy férfi ruhatárából sem hiányozhat, de érdemes mellé beszerezni más színeket is.

Az edzőterembe vagy szabadtéri sportoláshoz viszont a kényelmet helyezzétek előtérbe, ha nem szeretnétek másnap fájdalommal és vízhólyagos talppal kelni. Sportcipőből is találhattok ízléses és divatos darabokat számos márka kínálatából, ráadásul ezeket a mindennapokban is viselhetitek.

           


Azért a tél beköszöntével aktuálisabbá válnak a melegebb darabok, úgyhogy váltsatok! A bakancs az őszi/téli divat meghatározó eleme, amellyel kihangsúlyozhatjátok az egyéniségeteket és közben a lábatok sem fázik hóban és fagyban sem.

A jó hír, hogy nincs szabály – tűrjétek fel vagy húzzátok bele a nadrágot, nyugodtan viseljetek hozzá színes zoknit, fűzzétek be vagy hagyjátok lazán a fűzőt, legyen fekete, barna vagy szürke, egyszerű vagy koptatott, nem lőhettek mellé!

És hogy mi a helyzet az elegáns cipőkkel? Nyugalom, nem kell egyből a fekete lakkcipőre gondolni – bár az üzleti etikettben azt tanítják, hogy ez a legmegfelelőbb és akkor van tekintélye egy férfinak, ha a cipője kopogását már messziről lehet hallani. A színskála ismét csak nagyon széles, egyedül arra érdemes odafigyelni, hogy jó minőségű bőrből készüljön, ami akár egy életen át tarthat, illetve hogy milyen színű öltönyhöz és nadrághoz párosítjátok.

     

Végül, de nem utolsó sorban pedig újra divatban vannak a loaferek, és nem csak a hölgyek számára! Bár a nyár még messze van, de az igazán stílusos férfiaknak érdemes előre gondolkodni, hiszen egy farmer-póló kombinációt is pillanatok alatt elegánssá varázsolhattok vele. Nem is beszélve a színéről, amivel még egyedibbé tehetitek a megjelenéseteket, úgyhogy nyugodtan válogassatok!

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7513426879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása