2017.12.04

Top 5 érdekesség a világ bevásárlóközpontjairól

HeStyle | 2017.12.04 14:00 | Szólj hozzá!


 1. Kaufingerstraße (München)


Ha Németország top 10 bevásárlóközpontja közül is a dobogós elsőt keressük, akkor München-ben találjuk meg. Hasonló a Váci utca Fashion Street-hez, ugyanis a németek ezt az utcát “elsőosztályúnak” nevezik. A világ összes nagy ruhamárkája megtalálható az utcában, de görög és török delikát üzletek is sorakoznak. Németország legforgalmasabb bevásárló utcája nem véletlenül vívta ki magának az első helyet: 2016. egyik áprilisi szombatján egy óra alatt közel 17 ezer ember fordult meg. 

 







2.
Phoenix Market city (Mumbai, India)

  A szubkontinens méretéhez igazodva ez a bevásárlóközpont “csupán” 370 ezer négyzetméteren fekszik és 600 márka található meg a kínálatában. Ezzel méltán szerezte meg  India legnagyobb    bevásárlóközpontjának a jelzőjét. Azonban az éhes vásárló könnyen döntésképtelenségben találhatja magát, ugyanis 20 étterem közül választhat, ha pedig filmnézéshez támadna kedve, 14 moziterem várja. 

 

 
















3.
Rolling Acres Mall (Akron, Ohio)

Ha van olyan, hogy szellemváros, akkor olyan is létezik, hogy szellem bevásárlóközpont. Az USA északkeleti részén található bevásárlóközpont 1975-ben nyílt meg a nagy közönség számára, azonban 2008-ban a 140 üzletéből csupán kettő maradt nyitva. 2013. december 31-én az utolsó bolt is lehúzta a rolót, azóta pedig az újrahasznosítás és az elhagyatott romok helyszínéül szolgál.

 

 

 






4. Il Vulcano Buono (Nola, Olaszország
)

Nápoly mellett található a város, az ismert vulkánhoz nagyon közel. A bevásárlóközpontja nem a méreteivel, hanem a dizájnjával tűnik ki a többi közül. Renzo Piano olasz építész tervezte, és elmondása szerint a Vezúv formája ihlette meg. Még egy érdekessége a kinézetén kívül, hogy egy hotel is található a kör alakú építményen belül. 

 




5. New South China Mall (Dongguan, Kína)

A legek királya, a világ legnépszerűbb plázája 2017-ben a Dongguan-ban, Kínában található New South China Mall. Minden kezdet nehéz, és ezzel a bevásárlóközpont is szembesült, ugyanis az első években alig a területének 10%-ában működtek üzletek. Ma már csaknem 900 ezer négyzetméteren, 2350 üzlettel csábítja a vásárlókat. Az eleinte majdnem ürességtől kongó áruházat manapság 70 ezer látogató keresi fel naponta.

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr613427199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása