2017.12.03

Gucci ház

HeStyle | 2017.12.03 14:39 | Szólj hozzá!


 Ki ne ismerné ma már a Gucci márkát? Ez az a márka, ami fogalommá nőtte ki magát, jelképezi a luxust és a jómódot. El sem tudjuk képzelni, hogy alapítója, Guccio Gucci anno inasként tevékenykedett. Sajnálnunk azért nem kell, mert egyáltalán nem voltak akkora megpróbáltatások az életében, mint ahogy a legtöbb divattervezőnek. Ő nemes egyszerűséggel csak hazatért vándorévei után Firenzébe és megnyitotta bőrdíszmű- és nyeregüzletét. Talán ennek is köszönhető, hogy a két befelé fordított G betű egy kengyelvasat formáz. A minőségi munkának hála innen már egyenes volt az út a divat üdvöskéihez, a táskákhoz és a retikülökhöz. Olyan darabok köthetők a nevéhez, mint a „Bambú” retikül, mely a háború okozta nehézségek szüleménye. 

                                                                                               ( Guccio Gucci)

Nem sokkal később már két fiára szállt a cég tulajdona és vezetése, ők pedig nem okoztak csalódást. Egy szempillantás alatt meghódították Amerikát. Olyan híres nők viselték ruháikat, mint Grace Kelly, vagy Audrey Hepburn és az üzlet nem állt meg. Had idézzem Aldo Gucci mondását: A minőségre és a szépségre mindig emlékezni fognak, akkor is, amikor az árat már rég elfelejtették.”. 

 A hetvenes években azonban mégis nem várt fordulat történt. A Gucci család harmadik generációjának korán sem volt akkora kreativitása és üzleti érzéke, mint elődjeinek. Hatalmas és még annál is hangosabb viták kerekedtek a családban. Ez idő tájt ölték meg Maurizio Guccit, az örököst, mint végül kiderült volt felesége kérésére, bár ezt soha nem erősítette meg. A cég Del Sole és Tom Ford segítségével mászott ki a gödörből. Ford visszaállította a megromlott minőséget és gyökeres fordulatot eredményezett a hanyatló cégnél önfejűségével. Az első debütálása 1994-ben történt, akkor még korán sem volt akkora sajtóvisszhang, de a következő tavaszon már kétség sem fért hozzá, hogy ő váltja meg a céget. Az elegancia átcsapott szexi megjelenésbe. Ford sikere egészen 2004-ig tartott, töretlenül, akkor viszont valami történt. Del Sole és Ford kénytelenek voltak megválni a cégtől, a sajtó számára azonban semmi nem szivárgott ki, hogy miért. Az irányítást Mark Lee és Frida Giannini vette át. Szintén ügyes újítást eszközöltek. A stílus leginkább egy független nőtípust jellemez, de megvannak azok a pici aprólékosságok, mint a hímzés, rockos keménységgel kombinálva. 

És, hogy mi történt azóta? Frida Giannini még mindig a tervezőszékben ül, hogy újra és újra elvarázsolja közönségét. Nem sokára pedig úgy néz ki, vásznon láthatjuk a Gucci ház nagy tragédiáját, Maurizio Gucci megölését.

Szerintünk izgalmas történette van a Guccinak. Ti mit gondoltok? Hogy tetszik ez a két táska? Ne feledjétek a Milánói nyereményjátékunkat, Facebookon több információt találtok.




Címkék: Gucci Luxus

A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr3213412373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása