2013.08.05

Szörf, snowboard, gördeszka: életérzés, de milyen a ruha?

HorvathL | 2013.08.05 21:30 | 1 hozzászólás


 Rövid leszek: jó.

extremsportbrand02.jpg

Na de ne rohanjunk ennyire előre. Nyilvánvaló, hogy az extrémsportmárkák és a hozzá tartozó életstílus igen jelentős tömegeket képes megmozgatni. A gördeszka, a világ csak néhány pontján űzhető szörf, a snowboard, a bmx, egyszóval a legnépszerűbb extrémsportok egy külön ágazatot alakítottak ki a divaton belül. Mert bizony ezekre a független "be cool, be yourself" imázst sugalló, a nyolcvanas években még alternatívként is alig elismert sportágakra és a rájuk épülő márkára szintúgy jellemző, hogy hatással vannak rájuk a divatirányzatok – illetve megvannak a saját elemeik, amelyek visszahatnak a trendekre.

billabong.jpg

Ki gondolná, hogy ez egy szörfös cég, a BIllabong kampánya?

Szorosan figyelemmel követem ezeket a brandeket, mivel rendelkezem extrémsport múlttal (és szerencsére jelennel) és azt kell mondjam, hogy a fast fashionben való folyamatos csalódás után egyre inkább kezdek visszatérni az olyan brandekhez, mint a Vans, a Quiksilver a Burton, a Hurley vagy az Oakley. Főleg most, hogy a sportosabb öltözködési elemek begyűrűztek a divat fő csapásirányába. De nem ez az egyetlen ok. Hanem az, hogy ezek a ruhák egyszerűen jók.

Jó a minőségük, strapabíróak, tartják a színűket, és a rengeteg hitványság után igazi csoda, hogy néhány év alatt a fehér póló fehér marad a folyamatos nyúzás ellenére. És persze már nem lógósak, nem néz ki úgy benne az ember, mint akit a biztonsági őr az áruházban végig követ, mert az outfit azt sugallja, hogy itt a bő pulcsi alá nem egyszer rejtettek már egy fél párizsit meg hat sört fizetés nélkül. Elég csak felnézni az egyik kedvencem, a Hurley honlapjára.

Screen Shot 2013-08-05 at 9.03.11 PM.png

Nulla csicsa a Hurley-től: egyszerű színek, jó szabások és egy-egy apró ötlet minden ruhadarabon

Mielőtt felmerül bennetek, nem felejtettem el, hogy épp hova írom ezeket a sorokat, de manapság az ember előtt tengernyi választási lehetőség van, így kíváncsiak vagyunk, hogy mi a véleményetek az extrémsport brandekről!

Szerintetek fel lehet a tőlük vásárolt ruhákból divatosan, de legalább naprakészen öltözni, vagy még mindig csak egy szűk rétegnek szólnak?




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr405446601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cSo 2013.08.05. 23:56:40

nem az én világom, aki valamilyen extrém sportot űz nem kell feltétlenül ilyen ruhákat hordania, de tény hogy így is fel lehet normálisan öltözni, az meg másik tény hogy nagyon kevés embernek sikerül (emlékszem amikor nagy divat volt a deszkázás elég furán tudtak kinézni az emberek)

Ez a nadrág viszont annyira megtetszett, már csak meg kéne találnom hol lehet venni....
süti beállítások módosítása