2013.01.22

Divathét képekben: Burberry P., Hermés, Dior, Missoni, Givenchy, Jean Paul Gaultier és Saint Laurent

HeStyle | 2013.01.22 14:15 | Szólj hozzá!


Folytatjuk a tegnap megkezdett "Divathét képekben" című képes beszámolónkat a nemrég kezdődött divathetekről és az azokon bemutatott 2013-2014-es őszi/téli kollekciókról. A most következő "adagban" a Burberry Prorsum, a Hermés, a Dior, a Missoni, a Givenchy, a Jean Paul Gaultier és a Saint Laurent legújabb, jövő őszi kínálatából szemezgetünk.

DIVH_CIM.png

Milánóban mutatták be a Burberry Prorsum 2013-as őszi/téli kollekcióját, melyet leginkább az állatminták, a katonai stílus, a bohém szív alakú minták jellemeztek leginkább. Az állatminták nagy népszerűségnek örvendenek az őszi szezon kollekciói között, a Burberry-nél is sokszor feltűnt ez a mintahasználat, mind a kabátok, mind pedig a cipők és kiegészítők terén. A divatbemutatón debütált a kollekcióval együtt a divatház legújabb táskamodellje is, amely a "Boston Bag" nevet viseli és amelyet az ikonikus kockák díszítenek.

DIVH_1.png

A CIKK A TOVÁBB UTÁN FOLYTATÓDIK!

Bár általában a Hermés kollekciói mindig a kedvenceink között vannak, ám a mostani, jövő őszi kínálat mégis kissé csalódást okozott. Nem arról van szó, hogy ne tetszenének az összeállítások, de valami mégiscsak hiányzik... Hiába roppant elegánsak és a darabok, mégsem érzi azt az ember, hogy valami újat és különlegeset látna. A Hermés amúgy ebben az új kollekcióban a korábbi kínálathoz képest bár sötétebb és komorabb tónusokat használt, de ezeket jól ellensúlyozzák a helyenként feltűnő, élénkebb árnyalatok.

DIVH_4.png

Különleges minták, letisztult és helyenként kissé futurisztikus, űrbéli darabok jellemzik leginkább a Párizsban bemutatott Dior Homme 2013-as őszi/téli kollekcióját. A kínálatban modern fazonvilágú, egyenes szabású, kontrasztos darabok kaptak helyet, melyek remekül álltak a bemutatón felvonuló vékony modelleken.

DIVH_2.png

Milánóban debütált a Missoni jövő téli kollekciója, melyet talán a hordhatóság és a kényelem jellemez a legjobban. Bár feltűnik néhány formálisabb, öltönyös szett is, a kollekció gerincét mégis inkább a kardigánok, pulóverek és a hétköznapokon bátran hordható fameres és sportosabb összeállítások adják.
A ruhákon kívül essen szó a kiegészítőkről is, hiszen az idén 60-ik születésnapját ünneplő Missoni ott is remekelt: nekem a táskák tetszenek a legjobban közülük.

DIVH_7.png

Egy kissé konszolidálódott a Givenchy legújabb kollekciója, annyi legalábbis biztos, hogy nem annyira "polgárpukkasztó", mint mondjuk a korábbi bemutatókon látott darabok. 2013 őszére a divatház a fekete és fehér színeket részesíti előnyben, a kollekcióra pedig talán az egyik legjellemzőbb dolog a derékon megkötött pulóverek és kabátok voltak. A kínálatban feltűnik jó néhány mintás felső is, melyeken Robert Mapplethorpe fotói láthatóak, viszont a zoknis-szandálós kombót még egy nagy luxusdivatháznak sem bocsájtjuk meg: nevetségesen néz ki.

DIVH_3.png

Eléggé vegyesre és kissé extrémre sikerült Jean Paul Gaultier 2013-as őszi/téli kollekciója, melyet nem a hagyományos kifutós divatbemutató keretein mutatott be a nagyérdeműnek. A kollekció darabjaira a rétegezés és persze nem utolsó sorban a Jean Paul Gaultier-re oly jellemző, szinte félreismerhetetlen stílusvilág jellemző, melyben ezúttal sem csalódtunk.

DIVH_5.png

A Saint Laurent most debütált először Párizs kifutóin ezzel a márkanévvel és a 2013-as őszi/téli kollekcióval, melyet leginkább a rock és brit stílusú zene inspirált. Ennek megfelelően a kínálatban túlméretezett kardigánok és kabátok, sálak és bőrből készült darabok szerepelnek, melyeket a modelleken kívül, néhány zenész is bemutatott a kifutón.

DIVH_6.png




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr145033091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása