2012.11.26

Massimo Dutti "Special Events" kollekció

HeStyle | 2012.11.26 14:30 | 2 hozzászólás


Nemrég nyílt meg az Inditex csoporthoz (Zara, Pull&Bear, Bershka,stb.) tartozó Massimo Dutti márka első magyarországi üzlete Budapesten, a Fashion Street-en, azaz a Deák Ferenc utca és a Bécsi utca sarkán.
A 800 négyzetméteres üzletben nemcsak a nők vásárolhatnak, a felső szinten kizárólag a férfi kollekció kapott helyet, így igen széles választék közül válogathatnak a márka hazai kedvelői. Ha "házon belül" kéne összehasonlítani a Massimo Dutti-t és annak kínálatát, akkor mindenképpen a Zara-t említenénk, azon belül is az elegáns, formális kollekciókat. A Massimo Dutti ugyanis nem titkoltan az Inditex felsőbb kategóriás márkája, célcsoportjának pedig inkább az érettebb, elegánsabb és klasszikusabb öltözetet kedvelő férfiak számítanak. Vevői inkább a 25+ korosztályból kerülnek ki, de persze ez nem általánosítható, hiszen sok fiatalabb, a kicsit komolyabb összeállításokat kedvelő vásárló is megfordul a márka üzleteiben.

A férfiaknak szóló kínálata általában mellőz mindenféle giccset és túldíszítést, helyette az apróbb részletek kidolgozottsága, a minőségi anyaghasználat és gyártás, valamint a hordható, hétköznapi elegancia jelszava alatt készült darabok határozzák meg a kollekciót. Az árakat tekintve a Massimo Dutti igazodik a felsőbb kategóriás jelzőhöz: nem luxusmárkának kijáró az árazás, de a Zara-nál például drágább, igaz itt talán tényleg minőségibb kidolgozást kapunk cserébe... Bár nagyon örültünk a hírnek, hogy a Massimo Dutti végre hazánkban is üzletet nyit, mégis kissé furcsáltuk, hogy vajon miért Magyarországon próbálkoznak ezzel a prémium márkával, amíg például Bécsben egyetlen üzletük sincsen, pedig ott véleményem szerint lenne rá kereslet. Az nem kérdés, hogy nálunk is szükség van ilyen típusú kínálatra, de kicsit tartok tőle, hogy nem minden számításuk jön majd be a budapesti üzlettel kapcsolatban (főleg az árazást tekintve),
de remélem, hogy nem lesz igazam és a Massimo Dutti megtalálja majd a magyar célközönségét. 

massisp1.png

Most viszont nézzük a márka legújabb kollekcióját és az azt bemutató lookbook fotósorozatot, amely a
"Special Events" nevet viseli és amelyben Jimmy Young modell segítségével ismerkedhetünk meg a letisztult, klasszikusan elegáns összeállításokkal.

Nektek mi a véleményetek?
Hogy tetszik a kollekció és a Massimo Dutti általános kínálata? Fogtok vásárolni náluk?

MASSISP3.png

MASSISP2.png

MASSISP4.png

MASSISP5.png




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr414926363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LacrossE · http://tovabbangliaba.blogspot.hu/ 2012.11.26. 21:27:16

Mindenképpen meg kell látogatnom az üzletet.

szumátrai szikár szatír 2012.11.30. 07:21:23

Nekem csalódás volt a választék. Azt hittem, hogy olaszosan jólszabottak a ruhák, de sajnos nem így van. Szerintem jövő karácsonyt már nem éli meg a márka magyarországon.
süti beállítások módosítása