2012.11.20

Tetszik/Nem tetszik? – Bőr hátizsák

HorvathL | 2012.11.20 18:54 | 5 hozzászólás


A hátizsákoké a 2012-es esztendő.

Na jó, túlzok, de hogy a hátizsák valóban egy olyan kiegészítő, amire vágyni lehet, azt igazolja ez a darab a Club Monacotól. Nekem mint tárgy, nagyon tetszik, de nem tudom eldönteni, hogy hordanám-e.

Mi a verdikt? Nektek tetszik vagy sem?

cm-hatizs.png

cm-hatiz2.png

cm-hatiz3.png

Megrendelheted itt. 298 dollár.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr694917029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perry 2012.11.20. 22:42:09

egyértelműen jöhet

goodjohnwin 2012.11.21. 19:22:30

leszarom, hogy 1964, 2001 vagy 2013 a "hátizsák éve", ha szerintem praktikus ez a táskaféle, akkor ezt fogom használni mindig. Szerintem amúgy ez az "ultimate luggage", a legpraktikusabb, a gerincnek legjobb viselet.
Amióta laptopom van, csak ilyenben hordtam, mert az elterjedt, vállpántos megoldás húzta a vállamat. Háton sem volt könnyebb, az ami régi modell volt, de jobb volt a súlyelosztás, és biztonságosabbnak is éreztem.
Az elmúlt évek elmebeteg és öncélú "a trendi pasi táskát hord a kezében" divatja nem hiszem, hogy bárkinek is kényelmes vagy praktikus lett volna, de még jól sem nézett ki. Miért "vesztenéd" el az egyik kezed egy városban, ahol telefont kell felvenni, pénztárcát elővenni, járművön kapaszkodni? teljesen értelmetlen... jókat röhögtem azokon a fashion victim-eken, akik a sporttáskától kezdve a (talán) bőrből készült mindenféle táskáig ezzel büntették magukat. Ennél már csak az a nevetségesebb, amikor a csajok a könyökhajlatukban cipelik "ridikült", görcsös pózba merevedve...
A vállon hordott táskák már valamivel értelmesebbek, de ha nehezek, akkor többet ártanak, mint használnak.
Az a vicces, hogy ha a divatházak, divatmagazinok felől jönne az ötlet, akkor apáink sokat szidott "briftasnija", az autós táska is trendivé válhatna, pedig legalább annyira béna - pusztán mert a divatkövetés alapvetően birkaság...

Szóval a fenti táska gyönyörű :)
Részben, mert szép bőrből van, másrészt, mert letisztult, egyszerű. Alapvetően még az ára is reális, de havalakinek nagyon tetszik az ilyesmi, akkor a képeket nyomtassa ki, menjen el egy bőrdíszműveshez, és feleennyiért megvarrják neki, talán még alaposabb, strapabíróbb kidolgozással. Akár még a Vörösmarty téri kézműves vásáron is találni olyan mestert, aki az ünnepi időszak után szívesen vállal ilyen munkát.

A "divat", a változás kényszere, a fast fashion kiöli a maradandó tárgyak iránti igényünket, azt szuggerálja belénk, hogy ciki 10-20 éven át ugyanazt viselni, hordani. Ennek megfelelően szándékosan silány minőséget is állít elő, nehogy még véletlenül is kitartson ennyi ideig. A vintage holmikat használó hipszterek meg szintén csak divatból vesznek meg/elő régi, nagypapáink idejéből származó darabokat, hogy azután azt fél évig hordják, amíg trendinek tűnnek ezzel.

A minőségi alapanyagokból készült, "örök" darabokra kellene koncentrálnunk, ezzel magunknak spórolnánk meg sok kiadást, a környezetet mentesítenénk sok felesleges ipari gyártástól, logisztikától, és a hagyományos, minőségi munkát jutalmaznánk. Ez már eleve nagyon vadul hangzik, de hozzá kell tennem, hogy a negatív utópiák (pl.az NBC új sorozata, a Revolution www.sorozatjunkie.hu/2012/09/18/revolution-minden-amit-tudni-kell-a-sorozatrol/ ) világától sem vagyunk nagyon messze, és egy ehhez hasonló helyzet majd átértékelésre kényszerít mindenkit a fogyasztási szokásaival kapcsolatban. (lásd akár Sandy hurrikán és hatása)

Elnézést a hosszú kommentért.

geucsa 2012.11.22. 13:21:18

@goodjohnwin: Utolsó két bekezdéseddel teljes mértékben egyetértek.

geucsa 2012.11.22. 13:22:34

A táska nem tetszik és szerintem drága is. Ennyiért tehettek volna bele bélést is.

LacrossE · http://tovabbangliaba.blogspot.hu/ 2012.11.23. 17:22:26

Hátizsák, szóval nem az én világom, és amúgy sem néz ki jól. Szerintem.
süti beállítások módosítása