2012.11.07

H&M: Elegancia és a fiatalság...

HeStyle | 2012.11.07 15:00 | 6 hozzászólás


A H&M kampányainak felépítése általában a következőképpen szokott alakulni: 
 a hétköznapi, sportos és lezser összeállításokat 30 év alatti, fiatal modellek segítségével mutatják be,
míg az elegánsabb, öltönyös és inges kollekcióknál az "idősebb, férfiasabb" modellek kerülnek előtérbe.
Ezt a hagyományt azonban a 2012-es őszi kollekciónál nem követi a H&M, hiszen legújabb lookbook fotósorozatukat, melyben főként elegáns, formális összeállításokat láthatunk egy rendkívül fiatal modellre, Danny Beauchamp-re bízták. És milyen jól tették! Hiszen hol van az előírva, hogy egy fiatal nem hordhat elegánsabb összeállításokat?! Letisztult, a klasszikus eleganciát néhány apró megoldással fiatalosabbá tevő, remek és modern szabású darabokat találunk az alábbi lookbook-ban.
Ha nem is mindennapi használtra lettek kitalálva, mégis jó dolog, hogy manapság már egyre nagyobb a választási lehetőség és nem kell a fiatalabb generációnak (akár ballagásra, szalagavatóra) egy rájuk két számmal nagyobb, öreges és mindenhol lógó öltönyt viselniük...

Nektek mi a véleményetek?
Hogy tetszik a H&M legújabb lookbook-ja?

hmdanny1.png

HMDANNY2.png

HMDANNY3.png




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr464893582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szakipeet 2012.11.07. 15:52:09

"Ha nem is mindennapi használtra lettek kitalálva, mégis jó dolog, hogy manapság már egyre nagyobb a választási lehetőség és nem kell a fiatalabb generációnak (akár ballagásra, szalagavatóra) egy rájuk két számmal nagyobb, öreges és mindenhol lógó öltönyt viselniük..."
ööö, '60-as évek USA? Ez tényleg nem öreges. Mondjuk jobb, mint a '90-es évek gyümölcsfagyi színű borzalmai..
Holnap lesz az Internetes Vásárlás Napja, nem is figyeltem van-e férfiruha az akciók között: internetesvasarlasnapja.hu

geucsa 2012.11.08. 13:48:21

Szerintem, soha nem kellett 2 számmal nagyobb, öreges, lógó öltönyt viselniük a fiataloknak.
Mindig is meg volt a lehetőség normális konfekciót venni, vagy varratni.
Szerintem ez csak reklámszöveg volt a H&M-nek.

HeStyle · http://hestyle.blog.hu/ 2012.11.08. 18:11:29

Ebben nem értünk egyet.
Az egy szép álomvilág, amiről Te írsz és kb. 10%-ra igaz. Abban igazad van, hogy "kelleni" sosem kellett 2 számmal nagyobbat venni, de a magyar valóság véleményem szerint az, hogy egy ballagás vagy szalagavató alkalmával a család szépen beballag egy üzletbe és ott kivàlasztanak egy öltönyt, ami nagyjából jó. A többség erre nem nagyon áldoz időt, külön erre az alkalomra nagyon kevesen varratnak. Korábban, a fast-fashion üzletek hazai megjelenése és a szélesebb választék előtt ez egy kicsit nehezebb volt, akkor valami pocsék és minőségéhez képest drága üzletben vásárolt a nagy többség és hiába igazítattott rajta, akkor sem állt rajta tökéletesen, hála a "szakértő kezeknek" vagy Anyunak, aki otthon beszegte/felvarrta. A nagyobb testvér kölcsönvett öltönyéről már nem is beszélve... "Nem baj, ha egy kicsit lóg, lötyög, úgyis csak egy ballagásra lesz..." alapon.
Manapság szerintem azért lényegesen könnyebb pl. a fent említett H&M-be beszaladni és ott kiválasztani egy méretben megfelelő öltönyt, ami még jól is áll és kissé modern is, ráadásul nem is vészesen drágák. A minőség pedig lehet, hogy nem a legjobb, de szerintem azért egy ballagási öltönyt úgysem örök életre vesznek az emberek.

Természetesen a hozzászólásom nem arra az esetre szól, amikor valaki "élete öltönyét" készül megvenni, abban az esetben valóban egy nívósabb varroda/szabászat felkeresése javasolt.

europass8 2012.11.09. 09:10:54

csinálhatnátok egy öltöny kisokost, mert én méreteim nem passzolnak a konfekciohóz az ilyen h&m, zara, méretproblémák miatt kilőve ezért varratni szeretnék majd, de nem tudomBp-n hol lehet jó/minőségi nem túl drága öltönyt varratni ami méretben100% passzol rám, csak rám

geucsa 2012.11.09. 09:24:41

@HeStyle: Szerintem egyszerűen tudatlanok, vagy lusták voltak, akik így tettek.
Én 15 éve (úristen!) ballagtam és a mi iskolánkban már akkor is bevett szokás volt, hogy egyforma öltönyt varratunk. És ha már varrattunk, akkor jó minőségű anyagot és jó szabót választottunk. Így mindenkinek megvolt 18 éves korára az első szuper öltönye ugyanannyiért, mintha megvettük volna "valami pocsék és minőségéhez képest drága üzletben".
Hozzáteszem, nekem az általános iskolai ballagásomra is méretre készült az öltönyöm, pedig egyáltalán nem voltunk tehetősek. Vidéken egy szabó olcsóbban elkészít egy méretes, tökéletesen rád passzoló öltönyt, mint amennyiért veszel egy konfekciót a gyakran említett fast fashion üzletek egyikében.
Sajnos ezt sok ember nem tudja és a szegény, tehetséges, magyar szabók helyett inkább a multiknak dobja oda pénzét.

geucsa 2012.11.09. 09:29:50

@europass8: Ha mindenképpen Budapesten szeretnél, akkor a 7. kerületi Ruhaklinikát (Akácfa u. 41.) ajánlom. Szerintem az a legolcsóbb.
De ha hajlandó vagy utazni pár kilométert, akkor spórolhatsz 40-50%-ot is. Például Vácon van egy pár jó szabó. Többek között a fédi divatház szabóját is megkeresheted. Ő már kettőt készített nekem. Összesen háromszor kell menni hozzá. Méretlevétel, próba-igazítás, kész öltöny átvétele.
süti beállítások módosítása