2012.10.03

30 éves a Calvin Klein Underwear!

HeStyle | 2012.10.03 12:10 | Szólj hozzá!


Jubileumi, harmincadik születésnapját ünnepli a Calvin Klein legendás és világszerte népszerű fehérneműmárkája!
Az 1982-ben alapított, külön fehérneműkkel foglalkozó "Calvin Klein Underwear" már a kezdetektől remek marketingfogásokkal és néha provokatív, erotikus kampányokkal illetve modellekkel népszerűsítette termékeit, melyek hamar etalonná váltak: az első időkben csak a tengerentúlon, de később már szerte a világon is "menőnek" számított, ha valakinek "CK" logós alsónadrágpánt látszott ki a farmerjéből.
Persze a divatos és trendi darabokon kívül a Calvin Klein nagyon nagy figyelmet fordított a minőségre, kényelemre és hordhatóságra is, talán ezért is ugyanolyan sikeresek 2012-ben még mindig, 30 évvel az első kollekció bemutatása óta is.
A kínálaton kívül azonban lényegesen emlékezetesebbek a házak falára kirakott óriásplakátok és hírhedt kampányok, melyekben szupermodellek és sokszor ismert emberek szerepeltek. 1991-ben például az akkoriban még a zeneiparban ténykedő Mark Wahlberg szerepelt az éppen aktuális kínálatot népszerűsítő kampányban, melyet Herb Ritts készített és amely az egyik legemlékezetesebb Calvin Klein kampányként vonult be a divattörténelembe. Később Wahlberg még dolgozott együtt a céggel, de akkor már Kate Moss partnereként.
A topmodellek és sztárok szerepeltetése a későbbiekben is folytatódott, többek között láthattuk a svéd focistát, Fredrik Ljungberg-et és a a Twilight filmek sztárját, Kellan Lutz-ot is a cég fotósorozataiban.
A legeslegelső, 1982-ben megjelent kampányban sem egy teljesen ismeretlen arc (vagyis inkább test)
volt látható: a ma már 54 éves, egykori brazil sportoló Tomás Hintnaus szerepeltetésével indította el a Calvin Klein az akkor kissé szokatlannak, provokatívnak számító, a fiatalságot és a szexualitást szabadon hirdető kampányok sorozatát.
Most 2012-ben a Calvin Klein Underwear két új, a "Modern Classics" és az "Underwear Bold" nevet viselő kollekcióval ünnepli meg harmincadik születésnapját, mi pedig egy rövid, képes összeállításban szemezünk az elmúlt évek kampányaiból.

calvinhb1.jpeg

calvinhb6.jpeg
Az első kampányfotó, rajta Tomás Hintnaus brazil sportolóval.

calvinhb3.jpeg
Mark Wahlberg a Calvin Klein Underwear 1991-es kampányában.

Még több fotó a TOVÁBB után!

calvinhb4.jpeg
Kate Moss és Mark Wahlberg.

calvinhb2.jpeg
Fredrik Ljungberg

calvinhb7.jpeg
Kellan Lutz

calvinhb8.jpeg
Eva Mendes és Jamie Dornan a Steven Klein által fotózott 2009-es kampányban.

calvinhb9.jpeg
Calvin Klein "Bold Underwear" kampány 2012-ből.




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr694817369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.