2012.09.28

Programajánló: Timeless kiállítás, Robert Mapplethorpe, Design hét, AARION születésnapi party

HeStyle | 2012.09.28 12:15 | Szólj hozzá!


Eléggé felgyülemlett azon események listája, melyet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ezért most 
összegyűjtöttük egy kisebb listába őket! Most következő programajánlónkban szó lesz a Szputnyik Shop "Vintage" jegyében készült fotókiállításáról, a szeptember 30-ig látogatható Robert Mapplethorpe tárlatról, az idei Design Hétről és a magyar AARION márka első születésnapját ünneplő partiról.

programok.jpg

TIMELESS - FOTÓKIÁLLÍTÁS A VINTAGE JEGYÉBEN

program2.jpeg

A Szputnyik Shop a slow fashion jegyében egy rendhagyó időutazásra invitálja a divat és fotóművészet kedvelőit. A Fogasházban megrendezésre kerülő időszakos kiállítás Heisler Zsófia és Krulik Marcell alkotásain keresztül mutatja be a vintage ruhák időtlen szépségét és az egyediségükben, minőségükben rejlő értékeket. 
Heisler Zsófia analóg géppel készített fotói egy múltbeli visszapillantást, történeti távlatot nyújtanak a Lauren Bacal fémjelezte 20-as és 30-as évek békebeli glamour világába. Krulik Marcell a digitális technika segítségével erre a mímelt múltra reflektál a fiktív közegből kiragadott modell mai, életszerű környezetbe történő áthelyezésével. A kiállítást Szűcs Péter, a Marie Claire főmunkatársa és a Fashion Issue főszerkesztője nyitja meg szeptember 29-én, szombaton 19.00 órától. A kiállítással párhuzamosan a Szputnyik pop-up store is nyitva tart a helyszínen.

HOL: Fogasház Kulturális Befogadótér
1073 Budapest, Akácfa utca 51.

MIKOR: szeptember 29 - október 17.
H-Szo: 12:00-04:00, Vasárnap: 16:00-04:00

Bővebb infó itt!

ROBERT MAPPLETHORPE KIÁLLÍTÁS

program3.jpeg

A Ludwig Múzeumban már csak szeptember 30-ig látogatható a kortárs fotográfia világhírű alakjának, 
Robert Mapplethorpe
-nak közel kétszáz munkáját bemutató (a korai polaroid képeitől az utolsó évekig) kiállítás. A Magyarországon első alkalommal látható, nagyszabású tárlat a New York-i Robert Mapplethorpe Foundation-nel együttműködésben született. Akit érdekelnek Robert Mapplethorpe különleges, olykor polgárpukkasztó alkotásai, az mindenképpen látogasson el a tárlat utolsó magyarországi hétvégéjére!

HOL: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum
Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

MIKOR: szeptember 30-ig
10:00-20:00

Bővebb információ a Ludwig Múzeum honlapján.

 

DESIGN HÉT BUDAPEST 2012

program4.png

Ma, azaz szeptember 28-án veszi kezdetét az immáron kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő
Design Hét Budapest. Az több, mint 100 programot felölelő rendezvénysorozat idei jelszava: Élj lassabban! 
A programok között olyan alkotókat és közösségeket mutatnak be, akiknek részben sikerült megtalálniuk a saját válaszaikat, illetve a kulturális, társadalmi és gazdasági fenntarthatóság útján járnak. A hét folyamán megrendezésre kerülő programok Slow Mozgalmak szinte minden alkotóelemét érintik majd. Felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopok a DIY (Do It Yourself) célkitűzéseit követve invitálnak alkotásra, a Design Túrák pedig a Slow Travel jegyében annak a városnak a rejtett, vagy éppen soha észre nem vett szépségeire és kincseire hívják fel a figyelmet, amelyben a mindennapjainkat töltjük. Slow Food, Slow Gardening, Slow Life, Slow Cities és Slow Cinema – az idei Design Hét fesztiválon mindegyikről kiderül, hogy valójában mit is jelent.

A fesztivál idei díszvendége Finnország – Fiskars Village. Ez a varázslatos kis finn művészfalu már akkor Slow Life jelenség volt, amikor még maga a fogalom meg sem született. A művészek által formált település nemcsak iparművészeti és design értékeit mutatja meg a magyar közönségnek, de egy közel egy hónapig működő pop-up étterem segítségével a gasztrokultúrájába is belekóstolhatunk.

HOL: Több helyszín, bővebb információ itt.

MIKOR: szeptember 28 - október 7.

Bővebb információ és részletes program a Design Hét holnapján.



AARION BRTHDY

program1.jpeg

Az AARION Clothing egy három budapesti fiatal által létrehozott márka, mely a korral haladó és a férfi divat kereteit szűknek érző embereknek kínál kézzel készített, egyedi pólókat. A magyar márka lookbook-ját mi is megmutattuk már, itt tudjátok megnézni, ha lemaradtatok róla.
Most az első, a Hortobágyi Kászon féle Close-zal megrendezett születésnapjukat készülnek megünnepelni október 12-én az Anker közben, ahol az ENDRDY, a STAMUSIC és az AUDIO ANIMATION is fellép majd.

HOL: Anker Klub
1062 Budapest, Anker köz 1-3.

MIKOR: október 12. 21:00

bővebb infó itt!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr854807960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása