2012.03.07

Exkluzív: Patinszki Misa interjú!

HeStyle | 2012.03.07 15:22 | komment


Patinszki Misáról már sokszor írtunk a HeStyle-on, ő az a fiatal magyar modell, aki körülbelül tavaly ilyenkor tűnt fel először a színen, májusban pedig már a GQ magazinban szerepelt. Misát egy buszmegállóban fedezték fel, azóta pedig karrierje meredeken ível felfelé, szerepelt már többek között számtalan magazinban és editorial-ban, a Frankie Morello és Stone Island kampányaiban és a Mugler Men vagy 3.1 Phillip Lim bemutatóin is, sőt a Z Zegna kifutóján, mint exkluzív modell szerepelt, mely hatalmas elismerésnek számít, főleg egy kezdő modell esetében. A fotósok is imádják, Zsólyomi Norbert, Sam Scott Schiavo és Cecilie Harris csak néhány név azok közül, akik remek fotósorozatokat készítettek már róla. Misa egyértelműen a jelen legígéretesebb és legfoglalkoztatottabb magyar férfi modellje, igazán büszkék lehetünk rá. Ő lehet az, aki talán végre megtestesíti majd a férfiaknál is azt a sikert és elismerést, melyet női topmodellünk, Mihalik Enikő ért el.
Nagy örömünkre szolgál, hogy Misa elfogadta felkérésünket és exkluzív interjút adott a HeStyle-nak, melyben egy kicsit közelebbről és más szemszögből is megismerhetjük őt és karrierjét. Sőt, az a szerencse ért minket, hogy ezeket a Sam Scott Schiavo által készített fotókat is nálunk láthatjátok először!

-Tavaly tavasszal hallottunk először Rólad, ráadásul rögtön egy GQ editorial kapcsán. Hogyan indult be karriered? Valóban egy BKV megállóban fedeztek fel?
A Boráros téren vártam egy buszt augusztus 20-án egy barátommal és akkor jött oda hozzánk a Wam Models vezetője. Először kételkedtem az egészben, de utána elmentem egy megbeszélésre, tesztfotózásra, majd januárban felkerültem a Models.com-ra, ekkor épp Barcelonába tartottunk dolgozni az ügynökség egyik modelljével... Így kezdődött minden.

-Bár még nem régóta vagy a szakmában, máris rengeteg komoly névvel és céggel dolgoztál együtt. Melyik volt az eddigi legkellemesebb élményed? Melyik munkádat élvezted a legjobban eddig?
Sok emlékezetes dolog volt, például alig 4 hónappal, hogy az életembe csöppent ez az egész, New Yorkban ébredni vagy a kezemben tartani az első komolyabb magazin anyagom csodás érzés volt. De az eddigi legjobb az, hogy az idei Milánói Divathéten exkluzív modell lehetettem a Z Zegna show-n. Elképesztő élmény volt egy 30-40méteres kifutón végigsétálni!
-Hogyan telik egy átlagos napod?
Átlagos életet élek, szeretek mozogni, főleg kajakozni és a barátnőmmel lenni, egyszer-egyszer pedig elmenni szórakozni és a családommal lenni, bár ez mostanság ritkábban adatik meg.
-Van kedvenc fotósod, akivel szívesen dolgoznál együtt? Mi lenne az álommunka számodra?
Kedvenc fotósom nincs, általában igyekszem minden alkalommal a maximumot kihozni magamból, így szinte minden nagyobb fotóssal szívesen dolgoznék együtt. Akikkel nagyon jó volt a közös munka:
Zsólyomi Norbi, Sam Scott Schiavo, Cecilie Harris, Benjamin Alexander Huseby és Ben McConnell.
Nagyon szeretnék egy nagy márkával együtt dolgozni, talán ez az, ami számomra álommunka lenne,
például egy D&G kampány.


-Mit tartanak ma a modellkedés csúcsának? Mi most a hőn áhított munka, melyre azok a modellek vágynak, akik között mozogsz?
Mindenki kampányfotózásra vágyik! Hőn áhított munka konkrétan számomra nincsen, az ügynökségemnek köszönhetően mindig a legjobb munkák találnak meg. Ami a csúcs, az mindenképpen a Top 50-be való bekerülés lenne.
-Milyen típusú munkát utasítanál vissza, mi az a dolog, ami már nem fér bele Neked? Volt már olyan, hogy visszautasítottál egy-egy ajánlatot?
Teljes akt képeket sosem vállalnék. Hála Istennek, jó kezekben vagyunk mindannyian a Wam Models-nél, így eddig még nem fordult elő, hogy kellemetlen helyzet álljon elő, akár itthon, akár külföldön legyünk is.
-Számos legenda és sztereotípia él a modellekkel kapcsolatosan, az egyik az, hogy minden érzelem nélkül átgázolnak a másikon, mindenre képesek egy munkáért, akár a vetélytársat megalázva, rajta átlépve is. Van igazság ebben? Mik a tapasztalataid?
Fiúknál ez egyáltalán nem jellemző, kiváltképpen nálunk, a Wam Models-nél. Nekem amúgy is nagyon szimpatikus volt az első perctől kezdve ez az emberséges bánásmód, a személyre szabott törődés, akár a munkán túl, emberi szinten is. Lányoknál lehet, hogy létezik ez a jelenség, de mi, fiúk jó hangulatban beszélgetünk a castingokon / modell apartmanokban. Aki szerencsés az kap munkát, de nem utál meg senki azért, mert éppen nem ő lett kiválasztva. Lehet, hogy van olyan, aki átgázol mindenkin, de én szerencsére nem nagyon találkoztam még ezzel.

-Mi a véleményed a magyar és a külföldi férfiak öltözködését illetően? Milyen különbségeket látsz?
A fontosabb divatvárosokban, ahol jártam eddig, sokkal igényesebben és divatosabban öltöznek a férfiak, többet adnak a külsejükre, mint itthon.

-Hogyan telik egy-egy divatbemutatóra való felkészülésed? Rögös az út a casting-tól a kifutóig?

Első a casting, vagy request casting. Utána van egy "call back" (itt már egy szűkebb kör van jelen), utána pedig, ha szükséges akkor a modell elmegy ruhapróbára/próbákra. Akkor biztos a munka, ha konfirmálják az embert, általában ez egy nappal a show előtt történik csak meg, de akár a show napján is előfordulhat. A bemutató napján 3 órával a kezdés előtt van az úgy nevezett "call time": smink, haj – én ebben különösen érintett vagyok :D - és a próba miatt.

-Kit tartasz a pályatársaid közül a legtehetségesebb, legjobb férfi modellnek? Van kedvenced? Esetleg vannak akikkel jóban is vagy?
Sokukkal jóban vagyok, ha szabad ilyet mondanom, az anyaügynökségem tele van a legtehetségesebb hazai férfi modellekkel. Kedvenc modellem nincs, szerintem a legjobb férfi modell Yuri Pleskun, és  RJ King.

-Hogyan képzeljünk el akkor, amikor éppen nincs semmi dolgod és itthon vagy?
 Mivel töltöd az idődet, mit csinálsz ilyenkor?
Ilyenkor a barátnőmmel töltöm a legtöbb időt, mellette szeretek sportolni és barátaimmal lenni.
-Ha nem történt volna meg a buszmegállós felfedezésed, akkor mivel foglalkoznál ma?
A 
Testnevelési Egyetemen edzőnek tanulnék, mellette pedig sokat edzenék.


-Mennyire vagytok előre betáblázva? Mi a legkésőbbi lefoglalt dátum jelenleg a naptáradban?

Szinte mindig az utolsó pillanatban jeleznek a külföldiek, így nem nagyon tudunk előre tervezni sem. Irányvonalak természetesen vannak, de erről inkább az ügynököm tudna bővebben mesélni.


-Lenne valamilyen tanácsod azok számára, akik modellkedéssel szeretnének foglalkozni? Mit kell tenniük a siker érdekében?

Ha megvan minden adottságuk, akkor mindenképpen jelentkezzenek a nekik legmegfelelőbb ügynökségnél. Ez alatt azt értem, hogy a fiúk oda, ahol a fiú modellek a legsikeresebbek, ahol ezek a munkák a legnagyobb számban elérhetőek. Kerüljék az egyértelmű átveréseket, a szemüknek és az ügynökség eredményeinek higgyenek, ne a meséknek, és állandóan legyen naprakész, edzett külsejük, ápolt arcuk és bőrük. Emellett pedig az alázat és a bizalom a két legfőbb modellismérv: alázat a szakma felé és bizalom az ügynökségem irányában, aki képvisel.



-Egy modell legfőbb és legértékesebb munkaeszköze a saját arca és teste. Te mit teszel ezek megőrzése, formában tartása érdekében?

Próbálok egészséges kajákon élni, hogy ne legyek pattanásos és mitteszeres, de szerencsére jó géneket örököltem, így ezzel nincsen különösebb problémám.
Amikor pedig időm engedi, sportolok: futás, kondi és kajak.
-Mik a terveid a közeljövőben? A modellkedésen kívül mivel szeretnél foglalkozni később?

Szeretnék még sok évekig modellkedni, aztán pedig elképzelhető hogy, mint edző és sportpszichológus fogok dolgozni.


-Hol láthatunk Téged legközelebb?

Több izgalmas projektre is készülünk, emellett első körben leginkább magazin megjelenések várhatóak. Az élet pedig hozza a váratlan és újabb kihívásokat.




fotók: Sam Scott Schiavo




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr794295307
süti beállítások módosítása